Annonce
Faaborg-Midtfyn

Masser af nye p-pladser i Faaborg: Bilerne skal holde i ring rundt om bykernen

Her foreslår GHB Arkitekter parkeringspladserne anbragt i fremtidens Faaborg.

Faaborg: Hvor skal folk dog parkere, med alle de forandringer, som vinderforslaget i kommunens store arkitektkonkurrence lægger op til? er flere læsere interesseret i.

F.eks. skriver frisør Joan Lorenzen: "Hvor blev parkerings pladserne af? Byen er i forvejen udfordret på parkering, og ikke mindst om sommeren er det et kaos. Os butiksejere kan dårlig nok komme af med vores biler. Det hjalp en smule, da man måtte parkere ved Banegårdspladsen, men det fjerner man også."

GHB Landskabsarkitekter vinderprojekt, lægger ganske rigtigt belagt på en stribe eksisterende p-pladser, blandt andet dem bag museet, men der er tænkt trafik og parkering ind i forslaget:

- Udbygningen af parkeringspladser vil fortrinsvis finde sted i Det Grønne Bælte (uden om den gamle bykerne, red.), hvor bilerne parkeres under 200 nyplantede træers løvtag.

- På Slagterigrunden vil der være mulighed for parkering i nogle af de gårdrum, der opstår ved udbygningen. På Banegårdsområdet vil der være mulighed for at parkere langs adgangsvejen til boligerne. Og i Kulturområdet flyttes noget af den eksisterende parkering om til Forum Faaborg.

- Ellers bevares alt eksisterende parkering, men den omdisponeres, så der bliver plads til plantning af træer.

Det samlede antal parkeringspladser ser således ud:

450 eksisterende pladser i de tre fokusområder bevares.

60 pladser ved Faaborg Museum foreslåes sløjfet.

310 nye pladser anlægges.

200 ekstra pladser på eventpladsen på Slagterigrunden.

Det er langt fra politisk vedtaget af gennemføre vinderforslaget. Det skal nu inspirere politikerne til en helhedsplan for Faaborg, som ventes vedtaget i løbet af et halvt års tid.

Annonce

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Byråd sætter punktum for Odeon-sag: Men der mangler stadig en undskyldning

Leder For abonnenter

Odeon har tumlet rundt som en beruset balletdanser

Det er ynkeligt, at selskabet bag Odeon ikke vil undskylde de løgne, som man var sendt ud i offentligheden for at dække over sagen om den systemkritiske kinesiske dansetrup Shen Yuns aflyste optræden i musik- og teaterhuset. Odeon-selskabet har, som det fremgik af avisen tirsdag, i stedet valgt at "beklage" sin optræden via en advokat, men man har ikke haft mod og mandshjerte nok til at sige det lille, men vigtige ord "undskyld". Det er uhørt dårlig stil; en uforskammet opførsel. Derfor må man håbe, at Odeon tager ved lære af forløbet og den berettigede kritik, der er blevet rejst mod selskabet. For selvfølgelig skal man undskylde, når man stikker en løgn. Odeon har i Shen Yun-sagen tumlet rundt som en beruset balletdanser midt i et balletkompagni. Man har løjet for offentligheden, og man har løjet for sin kontraktpartner, Odense Kommune. Det har absolut ikke været kønt at se på. Det er blevet grundigt tilbagevist, at aflysningen af den kinesiske dansetrups optræden skyldtes pres fra det kinesiske regime. Der findes ganske enkelt ikke skyggen af dokumentation for, at den kommunistiske supermagt Kina har forsøgt at diktere programmet i et musik- og teaterhus i hjertet af Danmark. Der er andre og bedre forklaringer på, at Shen Yun-truppen ikke fik lejlighed til at optræde i Odeon. Alene det faktum, at truppen er ukendt i offentligheden og derfor næppe ville have haft gennemslagskraft til at samle et større publikum i Odeon, kan begrunde, at truppen fik et nej fra Odeon. Det kunne man imidlertid have sagt højt og dermed sparet sig selv for megen ballade. Ligesom man fra Odeons side kunne have sagt, at der var åbenlyse samarbejdsproblemer mellem den kinesiske trup og musik- og teaterhuset. Det er nu engang altid bedst at sige tingene, som de er - også når det er ubekvemt. Selv om sandheden ifølge mundheldet er ilde hørt, er sandheden altid at foretrække. Derfor må Odeon mande sig op og lære at sige tingene, som de er. Også, når det handler om at afvise ukendte, kinesiske dansere. Alt andet er ynkeligt.

Annonce