Annonce
Sydfyn

Masser af liv på havn: Veteran er glad for gæster fra andre dele af landet

Egon Nielsen sælger fisk direkte fra kutteren. Her er hans i gang med at skære dele af nattens fangst ud. Foto: Michael Lorenzen
Fisker med ret til salg fra kutteren synes, at det er hyggeligt med masser af liv i havnen

BAGENKOP: Han har fisket i næsten 60 år og tager gerne afsted om natten for at have fisk at sælge af i dagtimerne. Det har han lov til at gøre fra kutteren, og ikke uden stolthed kan han henvise til en glad smiley fra Fødestyrelsen på siden af skibet.

73-årige Egon Nielsen er veteran på Bagenkop Havn og begyndte at fiske, allerede da han var 14. Frasat militærtjeneste har det stået på lige siden, og så længe helbreddet holder, bliver han ved.

Fyns Amts Avis møder ham, mens han sidder på sin kutter og skærer nattens fangst ud. Der bliver langet rødspætter over rælingen, og en enkelt torsk - der senere i Bededagsferien skal vær hovedingrediens i torsk, som de tilbereder den i Marstal - når også at skifte ejer, mens avisen beder om hans mening om og vurdering af den store aktivitet, der er på havnen i denne tid.

- Jeg synes, at det er hyggeligt, og der har været utroligt meget liv her, også i vinter. Jeg tror, at vi havde 15 fremmede kuttere inde på samme tidspunkt. Det må hænge sammen med, at der er mange fisk. Jeg har hørt nogle nævne, at det er det bedste danske farvand for tiden, siger Egon Nielsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Energi Fyn interesseret i at købe Fjernvarme Fyn: Borgermøde viste massiv modstand mod fjernvarmesalg

Leder For abonnenter

Sparetid i kommunen: Respekt for aflysning af julefrokost i Ældre- og Handicapforvaltningen

RESPEKT FOR AFLYSNINGEN Julen er som bekendt traditionernes tid, men en arbejdsgiverstøttet firmajulefrokost kan aldrig blive en så fast tradition, at den er ubrydelig. Derfor fortjener beslutningen om at droppe årets julefrokost for de 4500 medarbejdere i Odense Kommunes Ældre- og Handicapforvaltning respekt. Herunder medarbejdernes accept af beslutningen. Forvaltningens direktør Gitte Østergaard og Forvaltningsudvalget traf beslutningen, fordi økonomien er dårlig. Forvaltningen har i år brugt for mange penge, og dette overforbrug skal tjenes ind i 2020. Forvaltningsledelsen agerer altså på samme måde, som en ansvarlig ledelse i en privat virksomhed. I den private sektor er der mere julefryns til medarbejderne i år med store overskud, end i år med røde tal på bundlinjen. Anskuer man Ældre- og Handicapforvaltningen som en helt almindelig arbejdsplads, er beslutningen om at aflyse julefrokosten derfor elementær. Men beslutningen har skabt debat, fordi rådmand for Ældre- og Handicapforvaltningen, Søren Windell (K), er så ærgerlig over aflysningen, at han foreslår en centralisering af kommunens penge til personalepleje. Windells begrundelse er, at alle medarbejdere i en kommune bør have samme beløb til fryns. De enkelte afdelinger kan så selv bestemme, om pengene skal bruges til en julefrokost eller en sommerfest eller noget tredje. Rådmandens forslag er velment, og hans argument om, at god personalepleje er med til at fastholde gode medarbejdere, er bestemt validt. Men det modsatte argument, at lokal medbestemmelse også er personalepleje, er lige så vægtigt. Og her skal man huske, at Odense Kommune ikke blot er en stor arbejdsplads med i alt cirka 13.000 ansatte. Det er også en mangeartet arbejdsplads med vidt forskellige kulturer. Beslutningen om, hvordan man bedst fejrer jul med kollegerne, kan man derfor roligt overlade til de enkelte afdelinger. Det er ikke noget, politikerne behøver at blande sig i, hvad borgmester Peter Rahbæk Juel da også fornuftigvis afviser. Politikerne i Ældre- og Handicapudvalget har i solidaritet - må man gå ud fra - med medarbejderne besluttet også at aflyse deres julefrokost. Det er da en sympatisk beslutning. Men det må være tilladt at tilføje: Alt andet havde også set underligt ud og sendt et blakket signal.

Odense

4500 ansattes julefrokost-tilskud droppes: Tillidsrepræsentant opfordrer medarbejderne til at holde fast i julefrokosten

Annonce