Annonce
Erhverv

Masser af kunder med lyst til at købe: Ja tak til åbne butikker i påsken

Også hos Matas var der travlt i påskedagene, fortæller butikschef Helle Eggert (tv), der her er fotograferet, da hun sammen med elev Liv Andersen i november blev overrasket med en pokal, fordi Matas var kåret til årets butik i Bogense. Arkivfoto: Betty Rasmussen
En dispensation fra lukkeloven gav Bogenses butikker mulighed for at holde åbent i påskens helligdage. Og det gør de gerne igen efter at have oplevet en by proppet med købelystne turister og lokale.

Bogense: Ja tak, vi vil gerne kunne holde åbent i påskens helligdage igen næste år.

Udtrykt på forskellige måder er det hovedbudskabet fra de Bogense-butikker, avisen har talt med efter en påske, hvor det med dispensation fra lukkeloven var muligt at holde åbent også i de fire helligdage.

Med mange mennesker i byen - turister såvel som lokale - gav det travlhed i butikkerne, for kunderne var ikke bare talrige, men også købelystne.

- Det er gået virkelig godt, så det håber jeg, vi kan få lov til fremover, siger boghandler Rikke Hald, Ehlerts Boghandel om sin erfaring med helligdagsåbent.

Og butikschef hos Din Tøjmand, Jeppe Knudsen er helt på linje med boghandleren:

- Det skal vi gøre igen næste år. Vi var også heldige med vejret, men selv mandag, hvor vejret var dårligt, var der flere kunder end forventet, siger Jeppe Knudsen.

Annonce

Proppet med folk

For dametøjsbutikken Mosters Butik var påskedagene samtidig debut for en ny afdeling på havnen.

- Vi har aldrig oplevet noget lignende. Der har været proppet med mennesker, og folk var meget købelystne, fortæller Annisette Ørgaard fra Mosters Butik.

- Så vi krydser fingre for, at vi snart kan få lov til at holde åbent i alle helligdage.


Vi har aldrig oplevet noget lignende. Der har været proppet med mennesker, og der har været rigtig godt gang i den både i byen og på havnen, og folk var meget købelystne.

Annisette Ørgaard, Mosters Butik


Mens butikkerne i Adelgade og tilstødende gader nogle dage lukkede klokken 14, havde Mosters Butik på havnen åbent til klokken 17, og her kunne man mærke, at kunderne trak ned på havnen, når butikkerne i byen lukkede.

Formand for Bogense Handelsstandsforening Per Maegaard havde også mange kunder i sin guldsmede-forretning, især fredag, lørdag og søndag, og det samme havde hustruen, Rie Maegaard, i Prinsesser og Pirater.

- Der var proppet overalt både i byen og på havnen, siger Per Maegaard, der også hæfter sig ved, at handelen denne påske er blevet spredt over flere dage i stedet for at klumpe sig sammen onsdag og lørdag. En effekt, der ikke er uvæsentlig i en corona-tid.

Annonce

Lysshow var nøglen

Nøglen til at få lukkeloven dirket op var en ansøgning fra Nordfyns Kommune til Erhvervsstyrelsen med henvisning til en særlig begivenhed i form af en markering af Bogense Rådhus' 100 års fødselsdag med lysshow og musik fra rådhusets klokker (se video nedenfor af Nordfyns Erhverv og Turisme/Casper Hansen).

Dispensationen gjaldt kun for denne påske, så nu skal erfaringerne evalueres i de kommende dage og den fremtidige taktik drøftes, siger direktør i Nordfyns Erhverv og Turisme Per Olesen.

- Helt grundlæggende vil vi jo gerne have ændret lukkeloven. Det her (erfaringerne fra påsken, red.) viser jo, at det giver mening. Folk vil gerne have et sted at handle, og de handlende vil gerne have omsætning, siger Per Olesen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Brud på regler: Orifarm beklager støtte til Troels Lund men vil ikke fortælle, om andre politikere har fået penge

Kerteminde For abonnenter

Andre må - Sanne fra Havnen må ikke: Nu skal teknisk udvalg diskutere om Sanne må låne to p-pladser til at servere fadøl

Annonce