Annonce
Erhverv

Masser af affald: Marius Pedersen sætter rekord igen

Marius Pedersen er blevet bedre til at fokusere på den lønsomme del af forretningen. Arkivfoto: Marius Pedersen
Den store fynske renovationsvirksomhed har fået skruet organisationen godt sammen efter nogle skuffende år. For andet år i træk kommer Marius Pedersen med rekordresultat - og det bliver formentlig overgået i år.

Der er penge i affald, og Ferritslev-virksomheden Marius Pedersen er blevet god til at tjene dem. 2017-regnskabet var det bedste nogensinde, men 2018-tallene blev en lille tak bedre. Og meget tyder på, at der bliver endnu en lille fremgang i 2019.

Regnskabet for 2018 er endnu ikke offentliggjort, men koncernchef Simon Clausen fortæller, at det bliver bedre end forrige års.

- Der er tale om en mindre fremgang, men når man tager i betragtning, at 2017 satte rekord, så er det bestemt tilfredsstillende, siger Simon Clausen.

Han er netop udnævnt som administrerende direktør og koncernchef i forbindelse med et stort generationsskifte i koncernen.

I 2017 blev omsætningen tre milliarder kroner, mens overskuddet blev på 358 millioner kroner før skat. Der var 4708 ansatte, heraf 922 i Danmark.

Annonce

Meget bedre i Danmark

Som sædvanlig er væksten kraftigst i virksomhedens selskaber i Tjekkiet og Slovakiet.

- De to lande har ganske enkelt mere gang i økonomien, og derfor vokser vi også mere der, siger direktøren.

Den danske afdeling har i flere år klaret sig utilfredsstillende, men den tid er forbi. I 2016 gennemførte virksomheden en større omlægning, og den har virket.

- Vi rationaliserede og skar ned, men samtidig investerede vi, så vi fik de rigtige folk på de rigtige steder, det rigtige maskineri og lastbiler, de rigtige ejendomme. Vi fik satset på de lønsomme dele af forretningen og skar andet væk. Den slags tager tid, men nu virker det, og vi kan se, at vi gjorde det rigtige, siger Simon Clausen.

Ifølge direktøren har virksomheden nu en god basis for at vokse - både ved egen kraft og gennem opkøb. Lige nu er der ingen forhandlinger om køb af andre virksomheder, men den slags kan hurtigt opstå ud af det blå, og så er Marius Pedersen klar. Virksomheden er den største på markedet, men to store konkurrenter, Reconor og RGS Nordic, er også interesserede købere, når virksomheder kommer til salg.

Set under ét, er Marius Pedersens største konkurrent de kommunale renovationsselskaber, og trods mange års bearbejdning er der ingen tegn på, at de offentlige selskaber afgiver opgaver.

- Det kan svinge fra kommune til kommune, men set under ét er der ingen udvikling på det område, siger Simon Clausen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: 47 husmødre fra Vester Hæsinge kørte galt

1994 47 medlemmer af Vester Hæsinge Husmoderforening fik i går formiddag en grim forskrækkelse, da den udflugtsbus, som de var passagerer i, løb løbsk, fordi bussens fører pludselig sank død om bag rattet. Den førerløse bus fortsatte ind på en markvej og væltede om på siden med bagenden hængende ud over en to meter dyb grøft. To passagerer blev lettere kvæstet og kørt til Aabenraa Sygehus, men det kunne være gået langt værre, siger den vagthavende hos Haderslev Politi. Bussen var på vej fra Vester Hæsinge til Møgeltønder, da ulykken skete. De forskrækkede passagerer kunne ikke komme ud af bussen, men måtte vente på assistance fra Falck, der ved hjælp af en stige fik passagerne ud. 1969 - Jeg er helt på det rene med, at det er et spring ud i det uvisse, og ikke mindst derfor er jeg lykkelig for, at teaterchef Kai Wilton er indstillet på, at jeg kommer tilbage, hvis jeg ”brænder fingrene”. Det siger skuespillerinden Lone Helmer, der har fået orlov fra Odense Teater med udgangen af denne sæson for at prøve kræfter med nye opgaver i København. Lone Helmer, der kom til Odense Teater for syv år siden, har været en af teatrets flittigst benyttede skuespillerinder. Hun mener, at det vil være afgørende for hendes videre udvikling, at hun får lejlighed til at arbejde i andre ensembler og med andre instruktører. Der har allerede været bud efter hende fra både tv og filmselskaber. 1944 Opførelsen af de 340 bunkers, som vi skal have i Odense, skrider kun langsomt fremad. Det går ganske godt med støbningen af cementskelletterne, men der er store vanskeligheder med at få inventaret i orden. De sidste dage har arbejdet på de ellers fuldførte dækningsrum ligget stille, fordi der er opstået diskussion om, hvorvidt der skal være fire eller færre elektriske lamper i hvert rum. Driftsbestyrer Westergaard, Randers Elektricitetsværk, har over for Statens Civile Luftværn protesteret mod opsætning af fire lamper, hvilket han hævder er spild af materialer, da man kan nøjes med mindre. Da spørgsmålet er aktuelt for hele landet, vil Elektricitetsværkernes Forening behandle sagen.

Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Kerteminde For abonnenter

Nyt forslag: Hvis du flytter til Kerteminde, får du en gratis byggegrund og 100.000 kr. i hånden

Odense

2000 indviede julefestival i Odense

Annonce