Annonce
Erhverv

Masser af affald: Marius Pedersen sætter rekord igen

Marius Pedersen er blevet bedre til at fokusere på den lønsomme del af forretningen. Arkivfoto: Marius Pedersen
Den store fynske renovationsvirksomhed har fået skruet organisationen godt sammen efter nogle skuffende år. For andet år i træk kommer Marius Pedersen med rekordresultat - og det bliver formentlig overgået i år.

Der er penge i affald, og Ferritslev-virksomheden Marius Pedersen er blevet god til at tjene dem. 2017-regnskabet var det bedste nogensinde, men 2018-tallene blev en lille tak bedre. Og meget tyder på, at der bliver endnu en lille fremgang i 2019.

Regnskabet for 2018 er endnu ikke offentliggjort, men koncernchef Simon Clausen fortæller, at det bliver bedre end forrige års.

- Der er tale om en mindre fremgang, men når man tager i betragtning, at 2017 satte rekord, så er det bestemt tilfredsstillende, siger Simon Clausen.

Han er netop udnævnt som administrerende direktør og koncernchef i forbindelse med et stort generationsskifte i koncernen.

I 2017 blev omsætningen tre milliarder kroner, mens overskuddet blev på 358 millioner kroner før skat. Der var 4708 ansatte, heraf 922 i Danmark.

Annonce

Meget bedre i Danmark

Som sædvanlig er væksten kraftigst i virksomhedens selskaber i Tjekkiet og Slovakiet.

- De to lande har ganske enkelt mere gang i økonomien, og derfor vokser vi også mere der, siger direktøren.

Den danske afdeling har i flere år klaret sig utilfredsstillende, men den tid er forbi. I 2016 gennemførte virksomheden en større omlægning, og den har virket.

- Vi rationaliserede og skar ned, men samtidig investerede vi, så vi fik de rigtige folk på de rigtige steder, det rigtige maskineri og lastbiler, de rigtige ejendomme. Vi fik satset på de lønsomme dele af forretningen og skar andet væk. Den slags tager tid, men nu virker det, og vi kan se, at vi gjorde det rigtige, siger Simon Clausen.

Ifølge direktøren har virksomheden nu en god basis for at vokse - både ved egen kraft og gennem opkøb. Lige nu er der ingen forhandlinger om køb af andre virksomheder, men den slags kan hurtigt opstå ud af det blå, og så er Marius Pedersen klar. Virksomheden er den største på markedet, men to store konkurrenter, Reconor og RGS Nordic, er også interesserede købere, når virksomheder kommer til salg.

Set under ét, er Marius Pedersens største konkurrent de kommunale renovationsselskaber, og trods mange års bearbejdning er der ingen tegn på, at de offentlige selskaber afgiver opgaver.

- Det kan svinge fra kommune til kommune, men set under ét er der ingen udvikling på det område, siger Simon Clausen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dødsfald i Odense Arrest: Meget beklagelig mørkelægning fra myndighedernes side

Det er beklageligt, at Fyns Politi og Kriminalforsorgen har mørkelagt den tragiske sag om den 27-årige danske mand, der lørdag morgen blev fundet død i Odense Arrest. Beklageligt fordi offentligheden har en legitim interesse i at få årsag og omstændigheder at vide, når en ung mand dør i politiets varetægt. Og beklageligt fordi mørklægningen baner vej for allehånde gætterier, der næppe er politi og myndigheder venligt stemt. Politiet begrunder mørklægningen med at sagen efterforskes, og det er sædvanligvis en begrundelse, som pressen respekterer. Der kan være gode grunde til, at politiet i faser af en efterforskning holder kortene tæt til kroppen. I dette tilfælde forekommer “hensynet til efterforskningen” dog at være en standardafvisning, der er hentet til lejligheden. For det første er det svært at se, at et dødsfald, som tilsyneladende ingen andre mennesker er impliceret i, kan kræve en mørkelagt efterforskning over flere dage. Men selv med accept af mulige faktorer, som lægfolk ikke kender til, er der - for det andet - spørgsmål, som politiet må kunne svare på, efterforskning eller ej. For eksempel spørgsmålet, om den afdøde mand skal obduceres - en oplysning, som politiet i mange andre sager går ud med af egen drift. Senest da en ung mand blev fundet druknet i Munke Mose. Den afdøde 27-årige mand var dansker og mistænkt for at have begået et mord i Sverige. Han blev anholdt af dansk politi fredag aften på den fynske motorvej ved Ejby. Det rejser en række spørgsmål, bl.a. om han fik skader i forbindelse med biljagten, om han var psykisk uligevægtig ved anholdelsen, og om han i løbet af fredag aften eller nat blev tilset af en læge. Relevante spørgsmål, idet man skal huske, at med anholdelse af en person følger også en forpligtelse til at passe på den anholdte. Indtil videre vil politiet end ikke oplyse dødsårsagen, og pressen må derfor nøjes med at give den generelle information, at det ind imellem sker, at indsatte i arresthuse begår selvmord. Disse hændelser forsøger medarbejderne i Kriminalforsorgen at komme i forkøbet, men det lykkes ikke altid, og det har omverdenen forståelse for. Af flere grunde vil det være i Fyns Politis interesse at trække mørklægningsgardinet helt eller delvist fra.

Danmark

Nederlag til styrelse: Skandalelæge må fortsætte med at omskære drengebørn

Annonce