Annonce
Erhverv

Masser af affald: Marius Pedersen sætter rekord igen

Marius Pedersen er blevet bedre til at fokusere på den lønsomme del af forretningen. Arkivfoto: Marius Pedersen
Den store fynske renovationsvirksomhed har fået skruet organisationen godt sammen efter nogle skuffende år. For andet år i træk kommer Marius Pedersen med rekordresultat - og det bliver formentlig overgået i år.

Der er penge i affald, og Ferritslev-virksomheden Marius Pedersen er blevet god til at tjene dem. 2017-regnskabet var det bedste nogensinde, men 2018-tallene blev en lille tak bedre. Og meget tyder på, at der bliver endnu en lille fremgang i 2019.

Regnskabet for 2018 er endnu ikke offentliggjort, men koncernchef Simon Clausen fortæller, at det bliver bedre end forrige års.

- Der er tale om en mindre fremgang, men når man tager i betragtning, at 2017 satte rekord, så er det bestemt tilfredsstillende, siger Simon Clausen.

Han er netop udnævnt som administrerende direktør og koncernchef i forbindelse med et stort generationsskifte i koncernen.

I 2017 blev omsætningen tre milliarder kroner, mens overskuddet blev på 358 millioner kroner før skat. Der var 4708 ansatte, heraf 922 i Danmark.

Annonce

Meget bedre i Danmark

Som sædvanlig er væksten kraftigst i virksomhedens selskaber i Tjekkiet og Slovakiet.

- De to lande har ganske enkelt mere gang i økonomien, og derfor vokser vi også mere der, siger direktøren.

Den danske afdeling har i flere år klaret sig utilfredsstillende, men den tid er forbi. I 2016 gennemførte virksomheden en større omlægning, og den har virket.

- Vi rationaliserede og skar ned, men samtidig investerede vi, så vi fik de rigtige folk på de rigtige steder, det rigtige maskineri og lastbiler, de rigtige ejendomme. Vi fik satset på de lønsomme dele af forretningen og skar andet væk. Den slags tager tid, men nu virker det, og vi kan se, at vi gjorde det rigtige, siger Simon Clausen.

Ifølge direktøren har virksomheden nu en god basis for at vokse - både ved egen kraft og gennem opkøb. Lige nu er der ingen forhandlinger om køb af andre virksomheder, men den slags kan hurtigt opstå ud af det blå, og så er Marius Pedersen klar. Virksomheden er den største på markedet, men to store konkurrenter, Reconor og RGS Nordic, er også interesserede købere, når virksomheder kommer til salg.

Set under ét, er Marius Pedersens største konkurrent de kommunale renovationsselskaber, og trods mange års bearbejdning er der ingen tegn på, at de offentlige selskaber afgiver opgaver.

- Det kan svinge fra kommune til kommune, men set under ét er der ingen udvikling på det område, siger Simon Clausen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Spar sammen, OB

Odense Kommune skal stå fast over for fodboldklubben OB i sagen om en renovering af Odense Stadion. For det bør ikke være Odenses skatteborgere, der skal betale for, at byens og øens største fodboldklub får et bedre stadion at spille på. Det bør klubben og dens ejerkreds selv bekoste. Spørgsmålet om en renovering af Odense Stadion er nok engang blevet aktuelt, fordi OB sammen med de øvrige superliga-klubber, Divisionsforeningen og Dansk Boldspilunion har besluttet, at alle superliga-stadioner fra 2028 er udstyret med fuldt overdækkede tribuner. Det er en fin beslutning, som vil give bedre forhold for klubbernes tilskuere, så man på længere sigt forhåbentlig kan tiltrække flere tilskuere og dermed tjene flere penge. Det er imidlertid ikke Odense Kommunes opgave at sørge for, at erhvervsvirksomheder får bedre fysiske rammer at udøve deres virksomhed i. Odense Kommune skal skabe gode rammevilkår for kommunens virksomhederne i almindelighed, men kommunen skal ikke bruge sine sparsomme skattekroner på at forbedre hverken robotproducenters, gartneriers eller fodboldklubbers ydre rammer. Det må virksomhederne selv klare. Ejerforholdene af Odense Stadion er i dag mildt sagt noget rod. Odense Kommune ejer tre tribuner på stadion, mens en ejerkreds af bestyrelsesmedlemmer i Odense Sport & Event ejer den fjerde, og det skaber helt naturlige tvister mellem de forskellige ejeres forskellige ønsker. Derfor vil det være klogt, hvis man får skilt den kommunale økonomi fra den private virksomhed OB’s interesser fra hinanden. Det vil være til gavn for OB, for Odense Stadion og for Odense Kommune – og for de odenseanske skatteydere. Derfor vil det være klogt, at OB og ejerkredsen bag klubben begynder at spare sammen, så man på et snarligt tidspunkt kan købe stadion af kommunen. På den måde kan man engang i fremtiden, måske allerede inden 2028, få lejlighed til at gennemføre alle de udvidelser og forbedringer af Odense Stadion, som man har lyst og råd til og dermed være med til at skabe grundlag for at høste gevinster ved fremtidige sejre. Så spar endelig sammen, OB. Og begynd hellere i dag end i morgen.

Faaborg-Midtfyn

Gymnasielærer anholdt i London efter at have lænket sig til olietønde: Nu vil han arrangere klimadag

Annonce