Annonce
Odense

Masseinvitation af særligt sårbare skaber pres på fynske vaccinationscentre: Kræftramte Anne må på langfart for at få vaccine

Anne Theodorsen og Erik Toft kører på søndag fra Tornbjerg til Rødekro i Sønderjylland, så kræftramte Anne kan blive vaccineret mod Covid-19. På Fyn kunne de ikke finde nogen ledige tider. Privatfoto
En masseinvitation af 33.000 syddanske borgere har skabt lange køer til Region Syddanmarks vaccinationscentre. Kræftramte Anne Theodorsen er blandt de inviterede, men har ikke kunnet finde nogen ledige tider i Odense.

Tornbjerg: Mens der er ledige tider til at blive testet for covid-19, må fynboer og andet godtfolk i regionen væbne sig med en gedigen portion tålmodighed, når de bliver inviteret til at blive vaccineret mod den frygtede virus.

Sundhedsstyrelsen har bedt regionerne om at begynde med at vaccinere borgere, der er i særlig risiko for et alvorligt sygdomsforløb, hvis de bliver smittet med covid-19. Og i Region Syddanmark har man valgt at invitere hele gruppen på én gang. I denne uge har omkring 33.000 borgere i regionen derfor modtaget en invitation og det har helt naturligt medført et ekstra pres på kapaciteten på vaccinationscentrene.

Det har ægteparret Erik Toft og Anne Theodorsen fra Tornbjerg blandt andet mærket.

68-årige Anne Theodorsen er ramt af kræft og fik mandag invitationen fra regionen, men da Erik Toft forsøgte at finde en tid til hende via hjemmesiden vacciner.dk, fik han sig noget af en overraskelse.

- Vi bor 10 minutters kørsel fra vaccinationscentret på Athenevænget i Odense, men der var simpelthen ingen tider før engang i april. Jeg synes jo, at det er lidt mærkeligt, at man får en invitation til at blive vaccineret, men så må opdage, at der ikke er nogen tider at få, siger Erik Toft.

Annonce

Ubalance mellem udbud og efterspørgsel

Koncerndirektør Kurt Espersen fra Region Syddanmark er godt klar over, at der er pres på vaccinationscentrene i øjeblikket.

Han peger på, at man i regionen har taget et bevidst valg om at masseinvitere 33.000 borgere på samme tid, selvom det betyder en ubalance mellem antallet af inviterede borgere og antallet af ledige tider i de førstkommende uger.

- Vi begyndte at modtage mange henvendelse fra borgere i den særligt sårbare gruppe, som undrede sig over, at de ikke var blevet inviteret endnu. Så vi valgte at invitere hele gruppen, selvom vi har relativt få vacciner i forhold til antallet af inviterede. Det betyder så, at man ikke kan komme til så hurtigt. Man skal altså nok forberede sig på at vente tre-fire uger, siger Kurt Espersen.

Annonce

Kører til Rødekro

Erik Toft forsøgte også at finde en ledig tid til Anne Theodorsen på vaccinationscentrene i Svendborg, Vejle og Kolding, men her var situationen den samme.


Vi valgte at invitere hele gruppen, selvom vi har relativt få vacciner i forhold til antallet af inviterede. Det betyder så, at man ikke kan komme til så hurtigt. Man skal altså nok forberede sig på at vente tre-fire uger.

Kurt Espersen, koncerndirektør i Region Syddanmark


Han valgte derfor at ringe til regionens hjælpelinje, hvor de bekræftede de lange ventetider, men dog kunne give Anne Theodorsen en tid søndag den 28. februar – i Rødekro.

- Der er et bestemt tidsrum 14 dage efter hendes seneste kræftbehandling og 10 dage før den næste, hvor hun kan blive vaccineret, så vi kører selvfølgelig til Røde Kro. Men jeg synes da, at det er grotesk, at man skal køre så langt for at blive vaccineret, siger Erik Toft.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydfyn

Private havne raser over Svendborg Kommune: Man kan ikke lave regler med tilbagevirkende kraft

Kerteminde

Røveri mod Circle K: Mand med Netto-pose truede med 20-25 centimeter lang kniv

Annonce