Annonce
Sport

Masseaflysninger bringer cykelunion i dyb krise

Benoit Tessier/Reuters
Det koster UCI dyrt, at en lang række løb og arrangementer er blevet aflyst i de seneste uger.

Den Internationale Cykelunion (UCI) gennemgår sin mest alvorlige krise siden Anden Verdenskrig.

Sådan lyder det fra præsident David Lappartient som forklaring på, at unionen nu iværksætter et omfattende spareprogram.

- Udsættelsen af de olympiske og paralympiske lege i Tokyo, en lang række udsættelser og aflysninger af begivenheder på UCI's internationale kalender og usikkerheden i forhold til anden del af sæsonen har stor indvirkning, siger Lappartient på UCI's hjemmeside.

Mere end 650 løb og andre arrangementer er enten blevet aflyst eller udskudt, hvilket svarer til 30 procent af UCI's årsprogram.

Dermed går unionen glip af store indtægter og har blandt andet måttet tilbagebetale de såkaldte registreringsbidrag, som de aflyste løb har betalt for at være en del af UCI's kalender.

Cykelunionen har derfor besluttet at sende alle 130 medarbejdere hjem på løntilskudsordning. Samtidig går ledelsen ned i løn, udviklingsprojekter skal genovervejes, ligesom der bliver skåret i tilskuddet til nationale forbund.

Foreløbig er cykelsporten sat på pause frem til 1. juni. Alle forårsklassikere og Giro d'Italia er enten aflyst eller udsat.

Det er fortsat uvist, om cykelårets traditionelle højdepunkt, Tour de France, bliver afviklet. Efter planen skal Touren begynde 27. juni.

/ritzau/

Nyheden fra UCI''s hjemmeside
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Drab på George Floyd: Massivt fremmøde til solidaritets-demonstration i Odense

Fyn

Rekordlavt udbud af fynske sommerhuse

Odense

Æggekagen vender tilbage: Tidligere medarbejdere går sammen og genrejser Carlslund efter corona-konkurs

Annonce