Annonce
Indland

Mary vandt matchrace i Sydney

Annonce

Kronprinsesse Mary vandt både matchrace og australske hjerter søndag eftermiddag lokal tid, da hun indledte sit første officielle besøg i Australien med en matchrace mod gemalen i Sydney Harbour.

Kronprins Frederiks båd Nanoq skabte begejstring hos publikum, da det store sejl med isbjørnen blev foldet ud.

- Den bedste kvinde vandt, forklarede kronprins Frederik efter dysten på dansk, mens Mary sagde tak for den "hjertevarme" velkomst i hendes tidligere hjemland:

- Mit hjem er Danmark, men jeg er glad for at være tilbage i Australien, forklarede prinsessen stadig iført sejlertøj og med vinderbuketten i hånden.

Selv om kun få hundrede mennesker var mødt op for at byde kronprinsparret velkommen på førstedagen af deres officielle besøg i Marys gamle hjemland, var tilskuerne begejstrede og iført australske og danske flag samt et uopslideligt humør. Efter flere timers venten sejlede Mary og Frederik tæt forbi Operahuset for at give de entusiastiske fans et vink og et smil med på vejen. En planlagt sejlads tidligere på dagen i træfartøjet Tattoo two blev aflyst af "sikkerhedsmæssige årsager", da der ifølge havnemyndighederne var varslet om storm. Vejrguderne holdt sig dog på måtten.

Sikkerheden var i top, og elitestyrker i frømandsdragter vågede over parrets yach-ter i Sydney Harbour, en af verdens travleste. Matchracet blev fulgt af tre helikoptere, to fra kommercielle tv-stationer, en fra hæren samt hundredvis af både. Enkelte af dem var chartrede af de australske medier.

Under det ti dage lange besøg i Sydney bor kronprinsparret på det luksuriøse hotel Shangri La få hundrede meter fra Utzons berømte operahus. Det danner ramme om et af næste uges mange arrangementer, nemlig udnævnelsen af australske H.C. Andersen ambassadører. Ved ankomsten til hotellet søndag eftermiddag ventede verdenspressen og den røde løber samt almindelige gæster, der undrede sig over postyret.

I dag (mandag) byder Labour-premierministeren i delstaten New South Wales, Bob Carr, på frokost, og onsdag afholdes et velgørenhedsbal i anledning af Røde Kors' 90 års jubilæum.

Senere på ugen besøger kronprinsessen en forskningsfond for mentale sygdomme og et center for hjerteforskning. Den officielle del af det royale besøg slutter i Tasmanien den 11. marts.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde

Drabssigtet erkender at have stukket med kniv: Det var nødværge

Nordfyn For abonnenter

Per giver kommunen skylden for sit mistede ben: - Der er ikke noget, der hedder menneskeværdigt i det her

Annonce