x
Annonce
Nordfyn

Martin har aldrig solgt så mange rottefælder før: Salget er mere end fordoblet

Indehaver af Otterup Hobbyfoder Martin Madsen med en elektrisk rottefælde, der afliver rotten med stød, når den aktiverer en metalplade i bunden. Arkivfoto: Thomas Gregersen
Denne vinter er salget af forskellige typer af rottefælder mere end fordoblet hos Otterup Hobbyfoder.

Otterup: En mild vinter giver rotter optimale muligheder for at yngle. En mild vinter giver tilsyneladende også ekstra kroner i kassen hos Otterup Hobbyfoder. I hvert fald har salget af rottefælder aldrig været så godt, fortæller Martin Madsen, indehaver af Otterup Hobbyfoder.

- I de fem år, hvor vi har haft vores store sortiment af fælder, har vi ikke solgt så meget som denne vinter. Det har været rigtig godt. Salget er steget med over 140 procent i forhold til sidste vinter.

Både private og erhvervskunder er købere af Martin Madsens produkter.

- Vi sælger faktisk rigtig godt på vores webshop, og der har vi jo kunder i hele Danmark. Så har vi også en hel del kunder, der kommer ind i vores butik, får vejledning af os og efterfølgende køber fælderne. Vi har også erhvervskunder, der eksempelvis tæller boligforeninger, kirkegårde og gårdejere.

Annonce

I de fem år, hvor vi har haft vores store sortiment af fælder, har vi ikke solgt så meget som denne vinter. Det har været rigtig godt. Salget er steget med over 140 procent i forhold til sidste vinter.

Martin Madsen, indehaver af Otterup Hobbyfoder.

Over 20 fælder

På Martin Madsens store lager findes over 20 forskellige typer af rottefælder. Der er i de senere år udviklet effektive alternativer til de traditionelle smækfælder med træbund. Det gælder indelukkede smækfælder, der sikrer at andre dyr ikke kan komme i klemme. Elektriske fælder, der giver rotten stød og fælder, der fanger dyret levende. De sidstnævnte fælder skal dog tilses ofte, og rotterne skal aflives effektivt.

For fem år siden udvidede Martin Madsen sin forretning med skadedyrsbekæmpelses-afdelingen, og det har han ikke fortrudt.

- Der har været stor interesse for det, og vi har i alt over 80 produkter til alle mulige typer af dyr. Vi har eksempelvis fælder til muldvarpe, mosegrise, snegle, mus og insekter. Vi har et stort lager, så vi sender varen samme dag, som kunden har bestilt på nettet, oplyser Martin Madsen.

Ifølge Martin Madsen har Otterup Hobbyfoder det største udvalg af fælder på hele Fyn.

- Det siger vores leverandører. Vi er dem, der køber mest, og vi er dem, der har det bredeste sortiment mål på varenumre.

Rie Iversen og Martin Madsen startede Otterup Hobbyfoder i 2005. Forretningen holder til på Søndergade 63 i udkanten af Otterup.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Coronavirussen vil forandre dansk politik

I Danmark har vi – heldigvis – en politisk tradition for, at vi rykker sammen, når det gælder. Således kunne Folketinget på tværs af partiskel i et højt tempo og uden det sædvanlige politiske fnidder vedtage de nødvendige tiltag. Hvad enten det var omfattende og nødvendige tiltag på sundhedsområdet, forbud mod større forsamlinger eller en historisk stor økonomisk kompensation til ansatte og virksomheder, der er ramt af Coronaen. Også fagbevægelsen og arbejdsgiverne har med indgåelsen af en trepartsaftale, der spænder et sikkerhedsnet ud under rigtigt mange lønmodtagere og mange virksomheder vist, at de er parate til at tage ansvar i denne svære situation. Men det er ikke slut endnu, og der bliver brug for flere tiltag. Både for at håndtere sundhedssituationen, men også for at sikre, at de alt for mange virksomheder, der af den ene eller anden årsag ikke bliver hjulpet af de vedtagne hjælpepakker, kan få den fornødne hjælp. Når denne coronakrise er drevet over, er der behov for samarbejder på tværs af partiskel. Til den tid vil dansk politik være forandret. Vi vil stå med en kæmpe regning, som vi endnu ikke kender, og som skal samles op. Det kommer til at kræve politisk mod og vilje. Hvordan sikrer vi de rette politiske rammer, økonomisk vækst og dermed en fortsat høj beskæftigelse? Og hvordan får vi de mange tusinde mennesker, der i disse dage bliver afskediget eller sendt hjem, tilbage på arbejdsmarkedet? Der er mange spørgsmål, der kræver politisk handling og samarbejde i Folketinget. I den første tid af coronakrisen har Folketinget vist vilje til samarbejde, men hvor længe vil det vare ved? Vil vi se ydrefløjene grave sig ned, som vanen forskriver? Og hvad med regeringens parlamentariske grundlag – herunder ikke mindst Enhedslisten og SF – vil de have modet til også at træffe upopulære beslutninger? Der må gøres ofre i tiden efter, og det er ikke givet, at Arne får lov til at komme tidligere på pension, eller at vi kan afsætte ubegrænset med penge til klimaet, hvis pengene ikke er der. For mig at se er løsningen klar: Et tæt samarbejde mellem S-regeringen og Venstre om en omfattende plan, der skal få Danmark tilbage på sporet. En plan, der rækker mange år frem – også til efter næste folketingsvalg. De to partier har flertal tilsammen og har for mig at se en forpligtigelse til at træffe de nødvendige politiske beslutninger for at bringe Danmark sikkert videre. Coronavirussen har derfor forandret dansk politik her og nu men så sandelig også på lang sigt.

Annonce