Annonce
Assens

Martin fra Bog & Idé skærer i åbningstiden – han skal se Tour de France: Har kolde øl i køleskabet til kunderne

Martin Schreiner fra Schreiners Bog & Idé i Glamsbjerg skærer ned på åbningstiden de kommende uger, mens Tour de France er på skærmen. Foto: Philippe LOPEZ/AFP/Schreiners Bog & Idé.
Schreiners Bog & Idé Glamsbjerg har de sidste par år droslet en smule ned, mens Tour de France bliver vist i fjernsynet. Denne sommer er ingen undtagelse.

Glamsbjerg: - Det er ferietid!

Sådan indleder Schreiners Bog & idé Glamsbjerg et opslag på Facebook, der gør det klart, at der vanker ændrede åbningstider de kommende uger.

- På grund af sommerferie, Tour de France, solskin og strandture har vi reduceret åbningstiderne i uge 28 og 29, fortsætter boghandlen, der dagligt skærer to timer af åbningstiden, så man de næste to uger lukker allerede klokken 15.30.

Annonce

Martin Schreiner, der siden 1994 har haft butikken, forklarer situationen ganske enkelt:

- Det er vigtigt med Tour de France, hahaha. Jeg ser altid Tour de France, lyder det med en høj latter fra boghandleren.

- Jeg er her alene i uge 28 og 29, og 80 procent af min omsætning ligger om formiddagen. Efter klokken 12 dør det ud, og når klokken er 13, har jeg ikke mere at lave og sidder bare og kigger. Det er ren idioti at sidde her til klokken 17.30, fastslår han.

Bidt af Touren

Martin Schreiner har set Tour de France bag disken siden 1994, hvor han overtog butikken. I starten trak han antennekabel fra førstesalen, hvor familien bor, så han på en skrattende og hakkende forbindelse kunne følge med i udbrud og enkeltstarter.

Martin Schreiner (t.v.) sagde fredag god ferie til de ansatte med et enkelt glas. Foto: Schreiners Bog & Idé Glamsbjerg.

Nu foregår det via en iPad, som bliver tændt, når Tour-feltet bliver sendt af sted. Også selv om der er kunder i butikken. De er mere end velkomne til at tage del i festlighederne.

- I næste uge, når de grusomme bjergetaper kommer, så plejer der at komme nogle af de faste kunder, der ved, at jeg altid sidder og ser Tour de France. Så har jeg jo kolde øl i køleskabet til kunderne, afslører den kreative boghandler, der i et par år har kørt med reduceret åbningstid i uge 28 og 29.


I næste uge, når de grusomme bjergetaper kommer, så plejer der at komme nogle af de faste kunder, der ved, at jeg altid sidder og ser Tour de France, så har jeg jo kolde øl i køleskabet til kunderne

Martin Schreiner, boghandler


Annonce

Kolde øl til kunderne

Han afslører endvidere, at kunderne selvfølgelig bliver budt på lokal øl i form af Vestfyen Classic. De reducerede åbningstider i uge 28 og 29 er kommet for at blive.

- Jeg kommer til at gøre det resten af den tid, der er boghandel her, understreger Martin Schreiner.

Og det er noget, som kunderne har fuld forståelse for?

- Det ved jeg ikke. Jeg er her jo ikke, haha. Det er jeg sgu blevet for gammel til at tage mig af. De kan bare komme inden klokken 15.30. Jeg har skrevet det på Facebook, siger boghandleren med et stort smil i stemmen.

Bedømt på kommentarerne på Facebook, så lader det til, at kunderne foreløbig bakker op om initiativet. Der er i skrivende stund udelukkende positive tilkendegivelser.

Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Psykolog om dødssyge Marcos sidste tid: Kommunen bør gentænke beslutning - og det skal være nu

Danmark

Onsdagens coronatal: 1284 nye smittede - flest siden slutningen af maj

Annonce
Annonce
Annonce
Middelfart

Campingvogn stod i flammer, så nabovognene smeltede: - Folk skyndte sig at tømme dem for gasflasker og sikre stedet

Nordfyn For abonnenter

Største og dyreste projekt i kommunens historie: Om fire år er digerne ved Bogense fremtidssikret

Odense

Mangler du en slange?: Kongeboa på afveje i det centrale Odense

Assens

Nu lykkedes det: Sandra skal til Aalborg for at studere psykologi

Danmark

Onsdagens coronatal: 1284 nye smittede - flest siden slutningen af maj

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Faaborg-Midtfyn

Kerteminde

Kommunen trækker stikket for havnens madvogne: - Det er rigtig nok, at vi har annulleret de aftaler

Danmark

Få overblikket: Her er uddannelserne med det højeste snit

Odense

78-årig kvinde reddet ud af brændende lejlighed: Personalet handlede snarrådigt

Odense For abonnenter

Hans Jørgen fra Odense lavede sabotage med sine fætre fra Churchill Klubben: Endte for en tysk krigsret og mistede livet

Nyborg

Slut med test i Nyborghallerne: Vaccination og kviktest samles på ét sted

Annonce