Annonce
Assens

Martin er midt i et historisk og vildt salg af biler: - Det er pissesjovt, det her

Martin Jørgensen fra Strandgades Auto i Haarby jubler over brugtvognssalget for tiden. Men det skaber også sine udfordringer. Privatfoto.
Biler købes, biler købes, lyder bønnen fra Martin Jørgensen fra Strandgades Auto i Haarby. Han har aldrig oplevet noget lignende.

Haarby: 48-årige Martin Jørgensen fra Strandgades Auto i Haarby er en jublende glad brugtvognssælger i disse måneder.

Ja, han har faktisk aldrig oplevet noget lignende i de 30 år, han har været i bilbranchen, hvoraf de 25 år har været som selvstændig.

- Det er kraftedeme helt åndssvagt. Jeg har aldrig oplevet noget lignende. Vi har tre forskellige steder, hvor vi handler med biler, og vores ene butik kan melde udsolgt, siger Martin Jørgensen, der i et opslag på sociale medier med store bogstaver efterlyser brugte vogne, han kan sælge videre.

Annonce

Martin Jørgensen har omkring 20 biler til salg hele tiden, og han sælger blandt andet fra den iøjnefaldende adresse på hjørnet af Algade og Strandgade i Haarby, hvor der engang har været elektrikerforretning.

Har solgt 21-22 biler

Siden årsskiftet, hvor landet mere eller mindre har været lukket ned, har brugtvognssalget taget fart.

- Vi har nok solgt 21 eller 22 biler i år. Det er det, jeg siger: Det er ikke en lille fut-forretning mere. Jeg kan garantere dig for, at der lige pludselig kom gang i hjulene, siger bilforhandleren, der også driver autoværksted få meter derfra, hvor der samtidig er rygende travlt.


Hele markedet er fuldstændig skruet helt op. Folk har måske sparet 50.000 kroner op, når de ikke kan rejse, og de skal bruge dem på et eller andet. Markedet er gået helt over gevind.

Martin Jørgensen, brugtvognsforhandler


Martin Jørgensen fra Strandgades Auto i Haarby jubler over brugtvognssalget for tiden. Men det skaber også sine udfordringer. Privatfoto.

Og den megen travlhed giver faktisk enkelte grå hår i hovedet.

- Det har også gjort, at bankerne ikke er så interesseret i at have os, når de tager negative renter på de penge, der ryger ind. Det er ikke så smart. Det er sjovere at have et varelager. Det andet koster os penge, bemærker han.

Annonce

Håber, at festen fortsætter

Strandgades Auto sælger bilmærker som Citröen, VW, Škoda, Audi og Peugeot i prisklassen 20.000 til 400.000 kroner. Fællesnævneren er køretøjer med et lavt kilometertal, ellers er det både de små og store vogne, der går som varmt brød, fortæller Martin Jørgensen.

- Hele markedet er fuldstændig skruet helt op. Folk har måske sparet 50.000 kroner op, når de ikke kan rejse, og de skal bruge dem på et eller andet. Markedet er gået helt over gevind, siger Martin Jørgensen, der dog håber, at festen fortsætter lidt endnu.

- Det er superpositivt, og det er pissesjovt, det her. Det er gået galt på den gode måde, siger  Martin Jørgensen.

Martin Jørgensen fra Strandgades Auto i Haarby jubler over brugtvognssalget for tiden. Men det skaber også sine udfordringer. Privatfoto.
Annonce
Assens For abonnenter

Efter stormøde om spyt, hærværk og trusler skal forældre på banen: - Vi skal passe på med ikke at stigmatisere nogen

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Nedbryderfirma fyret for anden gang efter ny asbest-afsløring: - Vi har fået en garanti for, at BR Miljøtech ikke længere vil være på byggepladsen

Erhverv For abonnenter

Svin med betændte klove blev transporteret af fynsk vognmand - en fik revet trynen revet af: - Det er kun toppen af isbjerget

Odense

I Byen Odense: Specialbutik genåbner i nyt lokale, stor kæde rykker deres butik ud af gågaden, og Madklubben åbner to nye restauranter

Nordfyn

Ukrainsk ambassadør på fynsk besøg: - Det gav dem en tryghed og en forståelse

Eccos overskud skrumper midt i russiske stormvejr: Krigen får negative konsekvenser for skogigantens økonomi i 2022

Kerteminde

Ny drejning i byggeskandale: Byggebrødre med ejendomme på Fyn undersøges af politiet

Kerteminde For abonnenter

De synger stadigvæk ikke 'vi går aldrig hjem' på Den Røde: Regina kæmper dog videre trods nyt afslag

Kritikken hagler ned over omstridt virksomhed, men esbjergenserne boykotter ikke: - Folk har måske en mening, men de går oftest ud med en kasse under armen alligevel

Live Sport For abonnenter

Se matchen her: Holsted Tigers tog imod Esbjerg Vikings

Cirkusrevy uden Ulf og Lisbet: Velsmurt underholdning, men ingen latterkramper

OB

Bo Henriksen har noteret sig Hans Christian Bernats fejl og vil søge at udnytte det i pokalfinalen

Middelfart For abonnenter

Ægtepar vil kæmpe mod stor solcellepark: - Jeg har ikke bosat mig på landet for at se på solceller

Faaborg-Midtfyn

Se video: Fyn springer ud i lilla - Syren Bjarne anbefaler særligt disse steder, du skal se

Annonce