Annonce
Odense

Martin advarer mod giftige dødssvampe: Labrador-hvalpen Tikko døde efter gåtur

Martin Pedersen havde kun lige fået hundehvalpen Tikko for to uger siden, da den døde efter en gåtur. Privatfoto
Martin Pedersen og sønnen Oscar havde kun haft labrador-hvalpen Tikko i to uger, da den måtte aflives efter at have spist giftige svampe på et areal over for Rosengårdcentret. Nu står han frem for at advare andre.

Odense: Et øjebliks uopmærksomhed endte lørdag i en stor sorg for Martin Pedersen og hans søn Oscar, da deres nyanskaffede labrador-hvalp Tikko døde efter at have spist giftige svampe få dage forinden.

Efter mere end halvandet års søgen havde politibetjenten Martin Pedersen omsider fundet en hund, som først og fremmest skulle fungere som en god familiehund og være sammen med sønnen, der i år ikke længere kan gå i sfo.

Men blot to uger efter måtte Tikko aflives på Odense Dyrehospital, efter det der skulle have været en helt almindelig gåtur på et areal ved en gamle amtsgård i Odense over for Rosengårdcentret.

Annonce

- Jeg var ikke mere sej, end at jeg stod sammen med min søn, mens tårerne trillede ned ad kinderne. Det er i sådan en situation, at mænd bliver til drenge, siger Martin Pedersen.

Verden bryder sammen

Martin Pedersen var taget på tur med Tikko for at lære den at besørge udenfor. Det gik dog ikke efter planen, men på vej tilbage til bilen så det ud til at lykkedes, da Martin lod hvalpen gå uden snor på et græsareal ved parkeringspladsen. Få sekunder efter fik Tikko dog færten af nogle svampe, som den nåede at tygge i, før Martin kom ilende til.

Tikko løb ganske kort uden snor, da den fandt de giftige svampe, som den tyggede på. Privatfoto

- Jeg skynder mig at tage svampene ud af munden på ham og spuler munden med noget vand. Men det virker ikke til, at han er påvirket af det på det tidspunkt.

Tikko havde det også fint om aftenen, men den følgende nat begyndte det at gå den forkerte vej.

De her ting skal du holde hunden fra

Det er langt fra kun svampe, som kan være giftige for hunde. Her er en liste over produkter, planter og råvarer, som du blandt andet skal være opmærksom på som hundeejer:

Chokolade

Vindruer

Dej

Agern

Kakao

Løg

Nødder

Tudser

Rosiner

- Han får tynd mave og begynder at kaste op, hvor jeg kan se nogle små svampestykker. Og dagen efter begynder han at trække sig og gemmer sig blandt andet i nogle hynder ude på terrassen.

Martin Pedersen kontaktede derfor dyrelægen fredag eftermiddag og på vejen til Odense Dyrehospital gled hunden ind og ud af bevidsthed.

Jeg er fyldt op af skyldfølelse. Det er et lille uskyldigt væsen, som er 100 procent afhængig af dig. Og alle ved jo, at alle hunde er nysgerrige af natur, og at labradorer er meget madglade.

Martin Pedersen

- Da vi kommer til klinikken, går han i kramper, så der tror jeg, at han er på vej til at dø.

I de følgende timer fik hunden det lidt bedre, men dagen efter gik det igen den forkerte vej.

- Min søn var hos sin mor, da det er først, da han selv ringer lørdag morgen, at jeg er nødt til at fortælle, hvad der er sket. Hans verden bryder selvfølgelig helt sammen, siger Martin Pedersen, der lørdag tog sammen med sønnen til dyreklinikken, hvor Tikko blev aflivet.

Annonce

Advarer andre

Martin Pedersen kan ikke lade være med at føle, at han er ansvarlig for, at hunden havde mulighed for at spise af svampene, mens den var fri.

Martin Pedersens søn Oscar var allerede knyttet til hundehvalpen. Familien har dog nu fået en ny hvalp fra samme kuld. Privatfoto

- Jeg er fyldt op af skyldfølelse. Det er et lille uskyldigt væsen, som er 100 procent afhængig af dig. Og alle ved jo, at alle hunde er nysgerrige af natur, og at labradorer er meget madglade, siger Martin Pedersen, der lørdag lagde et opslag på Facebook, hvor han advarer andre hundeejere.

Det er efterfølgende blevet delt mere end 3600 gange.

Det var svampe som disse, som hundehvalpen fik spist på gåturen. Privatfoto

- Jeg håber bare, at vores oplevelse kan få andre til at holde godt øje med deres hunde, når de færdes i naturen. Og særligt lige nu, hvor der kan være giftige svampe, siger Martin Pedersen.

Annonce

En lykkelig slutning

Historien slutter dog heldigvis ikke der. Efter at Tikko var blevet aflivet, ringede Martin Pedersen til den kennel, hvor han havde købt hunden. Og de havde en enkelt hvalp tilbage fra samme kuld, som han købte med det samme.

- Så nu må jeg tilbage og sove på gulvet sammen med hunden i en periode igen, siger Martin Pedersen, der peger på, at den nye hundehvalp også skal hedde Tikko.

Annonce
Middelfart For abonnenter

Stort internationalt handelsfirma vil rive iøjnefaldende skorsten ved gammelt sindssygehospital ned: - Den begynder at blive farlig

Annonce
Annonce
Annonce
Assens

Jeanette Sandberg om SF-kollegas exit: - Det er urimeligt overfor vælgerne, at Mulle hiver sit mandat ud af partiet

Odense For abonnenter

Tiltale mod 32-årig: Sendte bud efter Abdinurs drabsmand og to andre med skarpladte pistoler

Odense

Naboer vidste bedre end kommunen - uønsket endestation droppet: - Det kunne vi godt have fortalt dem

Erhverv For abonnenter

Fynsk vognmandsfirma siger dagligt nej til kunder: Akut mangel på lastbilchauffører

For abonnenter

Kassetænkning holder hjemløse fanget i hjemløshed

Odense For abonnenter

Da rådhustårnet i Odense var i fare for at styrte sammen: En skandale ramte byrådet

GOG For abonnenter

Svingende GOG henter alligevel - igen - et point i topopgør

Odense

Første uheld: Letbanen støder sammen med personbil under testkørsel

Politikere vil have en forklaring: Utrygt og bekymrende, at Forsvaret ikke delte viden om PFAS-forureninger

Odense

Slut med soft opening: Nu åbner børneuniverset Ville Vau, og det nye H.C. Andersens Hus er i fulde omdrejninger

Nyborg For abonnenter

Unge i Nyborg får deres helt eget byråd

Indland

Kør tidligt, kør forsigtigt eller hold bilen hjemme: Det bliver en rigtig, rigtig våd onsdag

Annonce