Annonce
Kerteminde

Marslev: Murerfirma er vokset ud af byen

Murerfirmaet Knudsen og Co er vokset ud af Marslev og ind i et nybygget domicil i Tietgenbyen. Foto: Knudsen og Co
Knudsen og Co startede for 11 år siden som et enmandsfirma. I dag har Peter Knudsen 15 ansatte og firmaet er vokset ud af privatadressen og ind i et nyt domicil i Tietgenbyen.

Marslev: - Jeg startede for 11 år siden med mig selv, mit murerværktøj, en privatbil og en trailer, fortæller Peter Knudsen, der driver murerfirmaet Knudsen og Co, der kom ud af 2018 med et rigtigt pænt regnskab.

Bruttofortjenesten voksede fra 3,5 millioner kroner i 2017 til 5,2 millioner i 2018, og overskuddet før skat voksede fra godt 800.000 kroner til en 1,1 million kroner.

- Ja, jeg er lige ved at tro, at vi bliver Gazelle-virksomhed for fjerde år i træk, bemærker han med en berettiget stolthed.

Knudsen og Co har indtil for nylig haft delt adresse med Peter Knudsens privatbolig på Odensevej i Marslev. Men det er nu blevet så stort, at han har etableret et domicil i Tietgenbyen.

Ifølge regnskabet for 2018 er der 11 ansatte i firmaet, men det tal retter Peter Knudsen hurtigt:

- Vi er faktisk 15 ansatte nu, for det går rigtigt stærkt lige i øjeblikket. Vi er kommet ind i nogle gode, store nybyggerier, og det er dem, der driver værket lige nu, selvom vi selvfølgelig også tager mindre opgaver ind, fortæller han.

Opskriften på Peter Knudsens succes er ifølge ham selv at arbejde hårdt og opføre sig ordentligt.

- Man kommer ikke sovende til det, det skal ingen hemmelighed være. Jeg har arbejdet meget og hårdt. Desuden prøver jeg altid på at behandle både mine ansatte og mine kunder ordentligt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Ole H. hos Aktive Seniorer

Klumme

En livsingrediens, du ikke må f**** med

Det var blevet mørkt, da de to ladvogne endelig kørte afsted - fyldt med alskens indbo. Stumtjeneren, skænken, lænestolen og alt det andet habbengut, der vidnede om, at et liv engang var blevet levet med tingene. Huset, som tingene kom fra, var lige så mørk som aftenen. Jeg har set husets to gamle beboere mange gange. Sludret med dem om campingvognen, ferien sydpå og julefrokosten i pensionistklubben. Om længslen efter besøgene, der pludselig stoppede – og sorgen over det. ”Hvorfor?”, hang altid tungt i luften. En dag var kvinden væk. Demensen havde taget hende, sagde nogle. Længe efter konen forsvandt, så jeg manden gå alene frem og tilbage på vejen. Han så fortabt og trist ud. Ensom. I stedet for at tage kontakt til den gamle mand, begyndte jeg at ”gemme” mig, når jeg så ham. Bag min telefon, mit pandehår eller mælken, der i raketfart skulle på køl. For jeg har jo virkelig travlt, ikk’? Åbenbart alt for meget om ørerne til at give den gamle mand fem minutter af min tid (for hvad nu, hvis han, ligesom Fakta, gerne ville have, at jeg blev lidt længere?). Dét var der altså ikke tid tid. Nu er manden også væk. Det har han været et godt stykke tid. Jeg har taget mig selv i at hold øje med, om han kom forbi min vindue. Det gjorde han ikke. Mon han er død lige som livet i huset? Er han kommet på plejehjem? Er der overhovedet andre end mig, der har bemærket, at han er væk? Jeg ville ønske, at jeg kunne spole tiden tilbage. At jeg havde taget hovedet ud af r**** og talt med min næsten nabo, som jeg gjorde for år tilbage. For hvad er egentlig mere vigtigt end, at vi ser hinanden og tager os tid til hinanden? Relationer er det vigtigste i verden. Det er dem, der er med til at holde ensomheden fra døren. Relationer får os til at føle os i live. Studier viser faktisk, at det skærer år af vores levetid, hvis vi ikke er en del af relationer. Det tomme hus og møblerne på vognenes lad fik mig for alvor til at vende blikket mod en af mine relationer, hvor mørket er ved at falde på. Det fik mit til at tænke på, hvordan tid er en livsingrediens, vi ikke må f**** med. En dag har vi ikke mere tid at give af. Vi skal sænke farten og lade være med at spilde tiden på at brokke os over vejret eller lørdagens genudsendelser på tv. Tidsspilde er det også at bære nag, være vrede over fortiden, at kæmpe for at få ret eller for at ændre andre. Vi skal give hinanden vores (nu)tid. Være sammen med de mennesker, vi holder af. Tale med hinanden – naboen, forældre, kassedamen, ens børn, taxichaufføren, venner. Give hinanden kys, kram og komplimenter. Hver dag. Dét er en god måde at bruge tiden på.

Annonce