Annonce
Kerteminde

Marslev grill-cafe har vokseværk: På vej til at blive dobbelt så stor

Ribbensandwich med ribbensteg lavet på gammeldags maner er en af signaturretterne i Marslev grill-cafe. Indehaver Anders Lehmann går meget op i at lave maden rigtigt. Foto: Helle Nordström
Anders Lehmann, indehaver af Marslev grill-cafe, har masser af jern i ilden: Nyt mobilt køkken, et nyt ekstrakøkken til dagens ret, samt en udvidelse af siddepladserne på vej
Annonce

Marslev: Duften af nystegt ribbensteg kildrer næseborene, når man lukker døren op til Marslev grill-cafe, og lækkersulten tændes øjeblikkeligt. Den hjemmelavede ribbensteg er da også noget af det, der har gjort indehaver Anders Lehmanns grillbar berømt langt ud over lokalområdet.

- Det er langtfra kun lokale, der kommer i min grillbar. Jeg har kunder der kommer fra både Nyborg, Kerteminde og Odense, for at købe lige præcis min grillmad, fortæller han med berettiget stolthed.

Faktisk kommer der så mange kunder, at han er i gang med at udvide.

- Jeg har en terrasse bag grillbaren, der skal inddrages til stolepladser, så der bliver plads til mere end dobbelt så mange spisende kunder indendørs, fortæller han.

- Der mangler lige de sidste tilladelser, så går vi i gang, og jeg håber på, at det kan være færdigt til vinter. Og det er virkelig presserende med de ekstra pladser, for der er ofte folk, der lige kigger ind og så går igen, fordi der ikke er en ledig stol.

Annonce

Udnyttede coronakrisen konstruktivt

Det bliver så udvidelse nummer to i år. Den første udvidelse kom i forlængelse af coronaudbruddet.

- Da vi ikke kunne have kunder i huset, måtte vi jo sadle om og få gang i take-away. Det kom der også god gang i, men man tjener ikke så meget på ud af huset, og folk køber ikke drikkevarer med, fortæller han.

- Men for at få ekstra gang i take-away indførte jeg dagens ret. Og så blev det nødvendigt at indrette et ekstra køkken i et hjørne af lageret for at få plads til den ekstra madlavning. Men det var en konstruktiv udnyttelse af coronakrisen, for dagens ret er blevet så populært, at jeg fortsætter med det. Og nu også med ud af huset for selskaber fra 10 personer.


Og det er virkelig presserende med de ekstra pladser, for der er ofte folk, der lige kigger ind og så går igen, fordi der ikke er en ledig stol.

Anders Lehmann, Marslev grill-cafe


Det krævede en ekstra medarbejder i køkkenet. Han var dog ansat i forvejen, til et helt andet formål.

- Jeg havde lige fået indrettet et stort mobilt køkken, der skulle have været ud til alle de store arrangementer i år. Dem bliver der så ikke så mange af. Men jeg har tidligere leveret mad til store arrangementer som Harleytræf og Amerikanertræf i et stort telt. Med den nye vogn kan jeg bare skyde lågerne for, når vi er færdige med dagens serveringer. Det sparer en masse tid på at pakke ud og pakke ned igen.

Marslev Grillen beskæftiger otte-ti personer på mere eller mindre deltid.

- Normalt er mine ansatte hos mig i to -tre år. det er typisk unge under uddannelse, men jeg har ansatte, der har været hos mig i helt op til 10 år, fortæller han.

- Men jeg gør også noget for at holde på dem, for jeg bruger ikke ferieafløsere, for det tager for lang tid at oplære nye.

Annonce

Klarer corona-året uden røde tal

Marslev Grillen er i løbet af de 15 år, Anders Lehmann har drevet den, blevet en god forretning. De sidste fem-seks år er resultatet vokset hvert eneste år, fortæller han.

Uddannet som købmand - det rækker

41-årige Anders Lehmann er oprindeligt udlært som salgsassistent hos daværende KC Storkøb på Mågebakken i Odense. Efter det arbejdede han et par år på et engroslager. Det blev han træt af og sagde op, Men så kom en af hans engros-kunder - Søren "Banjo" Rasmussen  fra Sandhusgrillen - og forslog, at de skulle lave noget sammen.

Anders Lehmann hjalp i første omgang til i Sandhusgrillen, men så blev Marslev Grillen ledig i 2005, og de købte den sammen. Efter et par år købte Anders Lehmann Søren Rasmussen ud.

Anders Lehmann har aldrig lært at lave mad, ud over hvad man lærer hjemme i køkkenet.

- Men jeg er købmand, og det er en god indfaldsvinkel, for jeg er god til at købe på de rigtige tidspunkter. Jeg er også god til kundebetjening, og så kan jeg bruge mine hænder - hurtigt, griner han.

- I år med corona og investering i udvidelser når jeg ikke budgettet, men jeg er sikker på, at jeg holder mig over den røde bundlinje.

Anders Lehmann møder ofte meget tidligt ind for at sørge for at foretage alle forberedelsene, så der er mad på bordet, når gæsterne dukker op. Det kan blandt andet handle om at lave spandevis af den lækre agurkesalat. For Anders Lehmann lægger vægt på at lave tingene selv - ikke købe færdigvare. Foto: Helle Nordström

Det er ikke et resultat, han kommer sovende til. Han bor lige ved siden af grillen og kan godt finde på at møde ind allerede klokken 7-8 om morgenen for at tænde ovne, sætte ribbenstege over  og fortage alle de andre nødvendige forberedelser til, at der er mad på bordet, når de første gæster lukkes ind klokken 11 (klokken 12 i weekenden).

- Men det er ikke altid mig, der lukker og slukker. Jeg har været i branchen i så mange år, at jeg har lært, at at man ikke skal arbejde hele tiden, for så løber man sur i det, og så ødelægger man sin forretning.

Derfor sørger Anders Lehmann også for at forkæle sig med mindst en lang ferie om året.

- Jeg bryder mig ikke om kulden i Danmark, så om vinteren rejser jeg seks-syv uger til Thailand. Jeg kommer det samme sted hvert år. Det er et sted men mange danskere, så dernede har jeg mit andet hjem og en stor omgangskreds af andre, der også tager derned hver vinter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde

Offer for knivstik i Munkebo er død: 29-årig mand sigtes for drab

Sydfyn For abonnenter

Pendlere på Svendborgbanen til politikere: Få styr på det her

Kerteminde

Drabssigtet erkender at have stukket med kniv: Det var nødværge

Annonce