Annonce
Faaborg-Midtfyn

Markhus-projekt ved at være i mål

Søren Lisby fra Geopark Sydfyn fortalte om sit arbejde i forbindelse med årets generalforsamling i foreningen Markhus Sinebjerg.  Godt en snes medlemmer nød en smuk juniaften på Sinebjerg. Privatfoto: Niels Erik Præstekær
Annonce

Sinebjerg: Projektet Markhus Sinebjerg, der handler om at reetablere det gamle markhus på Sinebjergskov, er kommet nogle store skridt nærmere en realisering.

Da der forleden var generalforsamling i Markhus-foreningen, kunne formand Niels Erik Præstekær blandt andet fortælle, at stort set samtlige tilladelser nu er i hus, og at det også ser ganske lovende ud med hensyn til finansieringen efter tilsagn om LAG-midler fra den lokale SØM på 260.000 kroner og 142.000 kroner fra Lokale anlægsfonden. Der er desuden søgt midler hos Plan Danmark og Friluftsrådet. Det samlede budget er på små 600.000 kroner.

Når Markhuset er blevet genetableret skal det være grønt støttepunkt i forbindelse med ”Geopark Det sydfynske Øhav” og blive til et sted, hvor Horne Lands natur, kulturhistorie og geologi kan blive til glæde og inspiration for såvel turister som lokalbefolkningen.

Der findes kun to markhuse i Danmark, og det på Sinebjerg stammer fra cirka 1800. Det var datidens skurvogn - et sted hvor bønderne efter Stavnsbåndets ophævelse holdt deres pauser i det daglige arbejde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Ekspert: Der ruller hoveder i Barcelona

coronavirus

Live: Regeringen indfører krav om mundbind i offentlig trafik hele døgnet

Sydfyn For abonnenter

Nyt signalsystem: Transportminister afviser at prioritere Svendborgbanen

Odense

Windell er bekymret for corona-krisen forud for budgetforhandlinger: - Vi skal ikke give en masse løfter

Annonce