Annonce
Odense

Marked og butik: Veras vil tage Odense med storm

I butikken her i Pogestræde - lige ved siden af Magasin - rykker Veras ind og åbner 8. marts. Foto: Veras

Københavnsk genbrugskoncept åbner butik i Pogestræde og bliver fast indslag i Storms Pakhus.

Annonce

Veras har skabt et nyt genbrugsunivers, der gør det let for forbrugere at komme af med alt aflagt tøj og forny garderoben til fordel for miljø og privatøkonomi. Ved hjælp af et pointsystem giver Veras mulighed for at bytte aflagt tøj til nye, brugte varer. Veras udbetaler point svarende til det indleverede tøjs værdi, som kan bruges til at shoppe andet brugt tøj for - online eller i butik. Veras tager også imod brugt tøj i kommission, hvor Veras klarer besværet med salg og udbetaler 60 procent af salgsprisen, når varen er solgt. Veras ser et stort potentiale i at skabe et nyt marked for genbrugstøj i Odense, og derfor kommer konceptet til byen i dobbelt forstand. Det er allerede blevet meldt ud, at Veras vil holde markeder i Storms Pakhus hver anden søndag. Og nu fortæller Veras grundlægger og direktør Rebecca Vera Stahnke, at man også åbner en fysisk butik - i Pogestræde 22. Her bliver det ligesom i butikken på Nørre Voldgade i København både muligt at indlevere og købe tøj med og uden medlemskab.

Indleveret tøj bliver udvalgt og sorteret efter Veras standarder for kvalitet og look, som sælges videre i Veras butik og online, mens tøj af dårligere stand sælges i Veras stand på genbrugstøjmarkedet Veras Market til 20 kroner eller doneres til genbrugsstationer og steder som udvinder tekstiler. Veras har dermed skabt sit helt eget cirkulære økosystem inden for tøj, hvor alt genanvendes.

En tredje mulighed for at komme af med sit aflagte tøj er ved at sælge det på Veras Market, som altså finder sted i Storms Pakhus.

Hveranden søndag vil Veras afholde tøjmarked i Storms Pakhus. Første gang bliver 11. marts. Foto: Veras
Annonce

Et naturligt skridt

Siden foråret 2015 har Veras Market markeret sig som ét af Københavns mest populære tøjmarkeder med over 50 stadeholdere og 4000 besøgende loppegængere per marked.

- Jeg er overvældet over, at vi selv i utraditionelle loppemarkedsmåneder over vinteren har udsolgte markeder. Efter tre år ser jeg det som et naturligt skridt, at vi skal ud over hovedstadens grænser - både med marked og butik. Odense er i en rivende udvikling, og Veras skal selvfølgelig være der, hvor det rykker, siger Rebecca Vera Stahnke i en pressemeddelelse.

Butikken i Pogestræde åbner torsdag den 8. marts klokken 12, mens det første marked i Storms Pakhus bliver søndag den 11. marts.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Vi finder os ikke i sexchikane

Fyn

Torsdagens tal: Odense nummer 26 over kommuner med mest konstateret coronasmitte i Danmark

Annonce