Annonce
Faaborg-Midtfyn

Marked i Forum Faaborg: Nu skal genbrugs-guld igen skifte ejere

For 12. gang er der antik- og genbrugsmarked i Faaborg. Arkivfoto
Søndag d. 14. juli holder Antik og Genbrugsmarkederne i Faaborg deres 12. arrangement.

Faaborg: Så er det igen tid til Antik & Genbrugsmarked i Faaborg. Årets marked bliver som de forgangne 11 år afholdt i hallen i Forum Faaborg.

Antik & Genbrugsmarkedet, der i år finder sted d. 14. juli, afholdes en gang om året og er arrangeret af Arrangør & Salgskompagniet.

- Og tænk, der er nu gået 12 år siden første marked i 2007, lyder det fra markedets arrangører.

Markedet er blevet en årlig sommertradition, hvor folk fra nær og fjern mødes til gode handler. Der er alt i genbrug til salg, når de mange stande bliver opstillet af antikhandlere, kræmmere og private.

I år er der endnu flere stande, så der er masser at gå på jagt i, når gæsterne skal finde de helt rigtige loppefund.

Du kan igen i år komme ind for bare 20 kr. ved at klippe annoncen ud af ugeavisen, og børnene kommer som altid gratis ind, oplyser arrangørerne.

Dørene åbnes klokken 10, og der vil være alt lige fra møbler, legetøj og antikviteter til second-hand tøj, retro og diverse loppefund. Der bliver blandt andet mulighed for at finde malerier af lokale Faaborg-malere som Ellen Krogh, Hans Rasmussen, Marius Mikkelsen og Hans Lillemark.

En anden lokal specialitet er lertøj fra det gamle Seidelin.

- Det, der gør Antik & Genbrugsmarkederne til en succes, er, at det er et rigtigt genbrugsmarked og ikke et marked, hvor man kommer ind til en hal fuld af hvide tennissokker og plasticlegetøj. Det er brugte varer fra gemmerne, der giver spændende udbud og noget for enhver, lyder det fra arrangørerne i en pressemeddelelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Lysende græskar på skovstien

Leder For abonnenter

Regler må stoppe elløbehjul-rod

’Elløbehjul roder i bybilledet’. ’Elløbehjul kører for hurtigt der, hvor der er mange mennesker’. Sådan lød det i min radio i anledning af, at transportminister Benny Engelbrecht mandag holdt møde med de kommuner – deriblandt Odense - hvor det i dag er lovligt at køre på elløbehjul, og hvor elløbehjulene i dag fylder alt for meget i bybilledet på den kedelige måde. Både når de er i brug, og når de ikke er. Men radioværten kunne næsten ikke sige det mere forkert. Hvis et elløbehjul – som oftest ligger og – flyder et sted på gaden, så er det, fordi den person, der senest har brugt det, bare har smidt det. Uden så mange andre hensyn end at det lige passede mig bedst der. Og hvis der er for meget fart på elløbehjulet, så skyldes det udelukkende den, der styrer tempoet. For selvom elløbehjul er smarte, sjove og et godt alternativ til flere biler på vejene, så kan de hverken flytte sig fra et sted fra et andet eller sætte farten uden hjælp fra et menneske. Ansvaret for det rod, som er opstået i kølvandet på lovliggørelsen af elløbehjulene, ligger kun ét sted: Hos dem, der bruger dem. Det er derfor, der er opstået et behov for regler. Fordi tankeløsheden og fraværet af hensyntagen lever for godt hos nogle af dem, der bruger elløbehjulene. Vi skal alle sammen være her og kunne færdes sikkert i trafikken. Så det er mit ansvar, at jeg kigger mig for, inden jeg går over en vej – at jeg ikke bare træder ud i forventning om, at de hjulede trafikanter standser. Det er mit ansvar, at jeg sætter min cykel i et stativ eller i det mindste parkerer den, så den fylder mindst muligt på et fortov, fordi jeg lige skal hente et par bukser, en fløderand eller fire tallerkener. Og det er mit ansvar, at jeg ikke parkerer min bil foran en ud- eller indkørsel, så jeg spærrer vejen for andre. Men nogle brugerne af elløbehjul er ikke det ansvar voksent eller bevidst, og så må der regler til. Og sanktioner til dem, der ikke kan finde ud af at følge dem. Selvom det ville været meget nemmere, hvis vi bare ryddede op efter os selv og tog hensyn til andre.

Annonce