Annonce
Nyborg

Markbrand kom faretruende tæt på bolig

Ilden gjorde stor skade på en uhøstet mark lidt udenfor Aunslev, men til alt held fik brandfolkene situationen under kontrol, inden den spredte sig til en nærliggende beboelse. Foto: Simon Holt
Onsdag eftermiddag brændte et areal på størrelse med mindst seks fodboldbaner lidt uden for Aunslev. Brandfolk fra både Nyborg, Kerteminde, Otterup, Svendborg og Ringe deltog i slukningsarbejdet.

Aunslev: Ved 15.30 tiden onsdag fik beredskabet en melding om en naturbrand på en mark mellem Regstrupvej og Skovgyden.

Over 20 brandfolk fra Nyborg, Kerteminde, Otterup, Ringe og Svendborg deltog i slukningsarbejdet. Alligevel spredte ilden sig hurtigt til et areal på størrelse med mindst seks fodboldbaner, oplyser indsatsleder Jesper Rossen.

Han glæder sig til gengæld over, at det lykkedes brandfolkene at stoppe branden, inden den nåede frem til en beboelsesejendom på Regstrupvej.

Men det var faretruende tæt på.

- Det var en af de gange, hvor man tænker: Åh nej, hvordan skal det her dog gå. Vi havde placeret en tankvogn inde på ejendommen med alt udstyret på i et forsøg på at stoppe branden, for vi vidste godt, at ejeren ville få det rigtig varmt. Heldigvis fik vi slået ilden ned. Jeg talte med ejeren imens, som virkede rolig i betragtning af, at der kom en 90 meter bred ildstorm imod han, fortæller indsatslederen.

Annonce

Svær opgave

Selv var han og brandfolkene fra Nyborg lige kommet tilbage fra en bilbrand på motorvejen, da meldingen om naturbranden tikkede ind.

- Problemet med marken mellem Regstrupvej og Skovgyden er, at det er utrolig svært for vores køretøjer at komme til. De er ikke ligefrem bygget til markkørsel, bemærker Jesper Rossen.

Det blev især et problem, da vindretningen pludselig skiftede, og ilden begyndte at sprede sig i nordlig retning, hvor den havde kurs mod en nærliggende minkfarm. Også her lykkedes det dog at få ilden under kontrol, før den gjorde skade på bygninger, dyr eller mennesker.

Umiddelbart har indsatslederen ikke noget bud på, hvad der kan have startet branden.

- Vi ved ikke, om landmanden har høstet kort forinden. Det kan også være en cigaret, der er blevet tabt eller noget helt tredje. Jeg ved det ganske enkelt ikke, konstaterer han.


Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dødsfald i Odense Arrest: Meget beklagelig mørkelægning fra myndighedernes side

Det er beklageligt, at Fyns Politi og Kriminalforsorgen har mørkelagt den tragiske sag om den 27-årige danske mand, der lørdag morgen blev fundet død i Odense Arrest. Beklageligt fordi offentligheden har en legitim interesse i at få årsag og omstændigheder at vide, når en ung mand dør i politiets varetægt. Og beklageligt fordi mørklægningen baner vej for allehånde gætterier, der næppe er politi og myndigheder venligt stemt. Politiet begrunder mørklægningen med at sagen efterforskes, og det er sædvanligvis en begrundelse, som pressen respekterer. Der kan være gode grunde til, at politiet i faser af en efterforskning holder kortene tæt til kroppen. I dette tilfælde forekommer “hensynet til efterforskningen” dog at være en standardafvisning, der er hentet til lejligheden. For det første er det svært at se, at et dødsfald, som tilsyneladende ingen andre mennesker er impliceret i, kan kræve en mørkelagt efterforskning over flere dage. Men selv med accept af mulige faktorer, som lægfolk ikke kender til, er der - for det andet - spørgsmål, som politiet må kunne svare på, efterforskning eller ej. For eksempel spørgsmålet, om den afdøde mand skal obduceres - en oplysning, som politiet i mange andre sager går ud med af egen drift. Senest da en ung mand blev fundet druknet i Munke Mose. Den afdøde 27-årige mand var dansker og mistænkt for at have begået et mord i Sverige. Han blev anholdt af dansk politi fredag aften på den fynske motorvej ved Ejby. Det rejser en række spørgsmål, bl.a. om han fik skader i forbindelse med biljagten, om han var psykisk uligevægtig ved anholdelsen, og om han i løbet af fredag aften eller nat blev tilset af en læge. Relevante spørgsmål, idet man skal huske, at med anholdelse af en person følger også en forpligtelse til at passe på den anholdte. Indtil videre vil politiet end ikke oplyse dødsårsagen, og pressen må derfor nøjes med at give den generelle information, at det ind imellem sker, at indsatte i arresthuse begår selvmord. Disse hændelser forsøger medarbejderne i Kriminalforsorgen at komme i forkøbet, men det lykkes ikke altid, og det har omverdenen forståelse for. Af flere grunde vil det være i Fyns Politis interesse at trække mørklægningsgardinet helt eller delvist fra.

Danmark

Nederlag til styrelse: Skandalelæge må fortsætte med at omskære drengebørn

Annonce