Annonce
Nyborg

Markbrand kom faretruende tæt på bolig

Ilden gjorde stor skade på en uhøstet mark lidt udenfor Aunslev, men til alt held fik brandfolkene situationen under kontrol, inden den spredte sig til en nærliggende beboelse. Foto: Simon Holt
Onsdag eftermiddag brændte et areal på størrelse med mindst seks fodboldbaner lidt uden for Aunslev. Brandfolk fra både Nyborg, Kerteminde, Otterup, Svendborg og Ringe deltog i slukningsarbejdet.

Aunslev: Ved 15.30 tiden onsdag fik beredskabet en melding om en naturbrand på en mark mellem Regstrupvej og Skovgyden.

Over 20 brandfolk fra Nyborg, Kerteminde, Otterup, Ringe og Svendborg deltog i slukningsarbejdet. Alligevel spredte ilden sig hurtigt til et areal på størrelse med mindst seks fodboldbaner, oplyser indsatsleder Jesper Rossen.

Han glæder sig til gengæld over, at det lykkedes brandfolkene at stoppe branden, inden den nåede frem til en beboelsesejendom på Regstrupvej.

Men det var faretruende tæt på.

- Det var en af de gange, hvor man tænker: Åh nej, hvordan skal det her dog gå. Vi havde placeret en tankvogn inde på ejendommen med alt udstyret på i et forsøg på at stoppe branden, for vi vidste godt, at ejeren ville få det rigtig varmt. Heldigvis fik vi slået ilden ned. Jeg talte med ejeren imens, som virkede rolig i betragtning af, at der kom en 90 meter bred ildstorm imod han, fortæller indsatslederen.

Annonce

Svær opgave

Selv var han og brandfolkene fra Nyborg lige kommet tilbage fra en bilbrand på motorvejen, da meldingen om naturbranden tikkede ind.

- Problemet med marken mellem Regstrupvej og Skovgyden er, at det er utrolig svært for vores køretøjer at komme til. De er ikke ligefrem bygget til markkørsel, bemærker Jesper Rossen.

Det blev især et problem, da vindretningen pludselig skiftede, og ilden begyndte at sprede sig i nordlig retning, hvor den havde kurs mod en nærliggende minkfarm. Også her lykkedes det dog at få ilden under kontrol, før den gjorde skade på bygninger, dyr eller mennesker.

Umiddelbart har indsatslederen ikke noget bud på, hvad der kan have startet branden.

- Vi ved ikke, om landmanden har høstet kort forinden. Det kan også være en cigaret, der er blevet tabt eller noget helt tredje. Jeg ved det ganske enkelt ikke, konstaterer han.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Mindst seks knivstik i ryggen på 20-årig: Jalousi førte til drabsforsøg

Fyn

Spøgelsesbilist passerede 15-20 andre bilister uden at ane uråd: Nu er han varetægtsfængslet

Annonce