Annonce
Nyborg

Markbrand kom faretruende tæt på bolig

Ilden gjorde stor skade på en uhøstet mark lidt udenfor Aunslev, men til alt held fik brandfolkene situationen under kontrol, inden den spredte sig til en nærliggende beboelse. Foto: Simon Holt
Onsdag eftermiddag brændte et areal på størrelse med mindst seks fodboldbaner lidt uden for Aunslev. Brandfolk fra både Nyborg, Kerteminde, Otterup, Svendborg og Ringe deltog i slukningsarbejdet.

Aunslev: Ved 15.30 tiden onsdag fik beredskabet en melding om en naturbrand på en mark mellem Regstrupvej og Skovgyden.

Over 20 brandfolk fra Nyborg, Kerteminde, Otterup, Ringe og Svendborg deltog i slukningsarbejdet. Alligevel spredte ilden sig hurtigt til et areal på størrelse med mindst seks fodboldbaner, oplyser indsatsleder Jesper Rossen.

Han glæder sig til gengæld over, at det lykkedes brandfolkene at stoppe branden, inden den nåede frem til en beboelsesejendom på Regstrupvej.

Men det var faretruende tæt på.

- Det var en af de gange, hvor man tænker: Åh nej, hvordan skal det her dog gå. Vi havde placeret en tankvogn inde på ejendommen med alt udstyret på i et forsøg på at stoppe branden, for vi vidste godt, at ejeren ville få det rigtig varmt. Heldigvis fik vi slået ilden ned. Jeg talte med ejeren imens, som virkede rolig i betragtning af, at der kom en 90 meter bred ildstorm imod han, fortæller indsatslederen.

Annonce

Svær opgave

Selv var han og brandfolkene fra Nyborg lige kommet tilbage fra en bilbrand på motorvejen, da meldingen om naturbranden tikkede ind.

- Problemet med marken mellem Regstrupvej og Skovgyden er, at det er utrolig svært for vores køretøjer at komme til. De er ikke ligefrem bygget til markkørsel, bemærker Jesper Rossen.

Det blev især et problem, da vindretningen pludselig skiftede, og ilden begyndte at sprede sig i nordlig retning, hvor den havde kurs mod en nærliggende minkfarm. Også her lykkedes det dog at få ilden under kontrol, før den gjorde skade på bygninger, dyr eller mennesker.

Umiddelbart har indsatslederen ikke noget bud på, hvad der kan have startet branden.

- Vi ved ikke, om landmanden har høstet kort forinden. Det kan også være en cigaret, der er blevet tabt eller noget helt tredje. Jeg ved det ganske enkelt ikke, konstaterer han.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Debat: En god idé til gavn for hele Ærø blev trukket ned i et intrigant hængedynd

Læserbrev: Midt i en tilsyneladende uendelig debat om omgangstonen i avisdebatten og føljetonen om det ikke eksisterende samarbejdsklima i kommunalbestyrelsen - kom et lyspunkt. Borgmester Ole Wej luftede sammen med turist- og erhvervsforeningen en idé i avisen om at lade emissionsfri færgetransport omfatte af landevejsprincippet hele året. En idé, som er perfekt timet i forhold til den aktuelle nationale debat om klimahandlingsplaner, kommunal udligning (ligestilling), og som vandt genhør på Christiansborg. Tak for det, Ole! Avisens tryksværte var knapt tør, før Ærø Plus lod de fem kriterier for listens beslutninger og den samarbejdsvilje, som de har stået for, sejle af øen i iveren efter at "sælge billetter" til det kommunalvalg, som ligger næsten to år ud i fremtiden. "Er den demokratiske proces sat ud af spillet?" spurgte Carl Jørgen Heide og Inga Blom Thomas her i avisen 28. januar. Ja, den demokratiske proces i Ærøs kommunalbestyrelse er sat ud af spil så længe, at kommunalbestyrelsens medlemmer åbenlyst fører valgkamp i avisen i stedet for at sætte sig rundt om et bord på rådhuset og få renset luften. Med debatindlægget blev en god idé til gavn for hele Ærø trukket ned i det intrigante hængedynd som aktuelt handlingslammer kommunalbestyrelsen. Ingen tak for det. Midt i en valgperiode, som nu, bør vælgerne kunne forvente, at de folkevalgte forvalter deres mandat til gavn for samfundet (øen/kommunen) og venter med at føre valgkamp, til det er valgår (2021). Såfremt der fordres en uddannet konfliktmægler til at få gang i kommunalbestyrelsens samarbejde, står jeg til rådighed, også gerne med at anvise en uvildig mægler. Men noget bør forandres, vælgerne fortjener en kommunalbestyrelse, der samarbejder.

Læserbrev

Hurra for de frivillige

Nordfyn For abonnenter

Lars og Mette har solgt deres to campingpladser på Nordfyn: - Det er sgu lidt som at sælge en baby

Annonce