Annonce
GOG

Markante skulderklap til ung GOG'er

Landstræner Nikolaj Jacobsen har noteret sig, at Simon Bogetoft Pytlick - her i aktion i en kamp mod Aalborg Håndbold - blandt andet er stærk i mand mod mand-spillet. Foto: René Schütze/Ritzau Scanpix
Simon Bogetoft Pytlick på Efterårets Hold i mændenes liga, og så har Pytlick landstrænerens bevågenhed.
Annonce

HÅNDBOLD: Da GOG's storskytte på venstre back, Emil Buhl Lærke, blev alvorligt skadet før første kamp i sæsonen, blev der lagt et enormt ansvar på meget unge skuldre i form af Simon Bogetoft Pytlick, der reelt skulle begynde på sin første sæson som senior.

Men med et stort efterår har Pytlick i den grad løftet opgaven, og det kaster nu to meget store klap på skulderen af sig til den 20-årige back.

Simon Bogetoft Pytlick har således tilkæmpet sig en plads på Efterårets Hold i mændenes liga, og samtidig har landstræner Nikolaj Jacobsen vist, at han har noteret sig Pytlicks store efterår.

Efterårets hold i ligaen

  • Divisionsforeningen Håndbolds statistik-pointsystem ”Most Effective Player” (MEP) ligger til grund for udvælgelsen af Efterårets Hold. Alle spillere på de respektive syv positioner er blevet sammenlignet, og Efterårets Hold er derefter fundet:
  • Målvogter: Simon Gade, Aalborg Håndbold 29,31 MEP (genganger fra sidste år).
  • Venstre fløj: Bjarke Christensen, Mors-Thy Håndbold 59,6 MEP.
  • Venstre back: Morten Hempel Jensen, TMS Ringsted 67,26 MEP.
  • Playmaker: Simon Bogetoft Pytlick, GOG 53,45 MEP.
  • Højre back: Peter Balling, KIF Kolding 69,14 MEP.
  • Højre fløj: Andreas Flodman, KIF Kolding 56,73 MEP (genganger fra sidste år).
  • Stregspiller: Miha Zvizej, Ribe-Esbjerg HH 55,35 MEP.

Nikolaj Jacobsen har nemlig føjet to nye navne til listen over spillere, der kan blive kaldt til Egypten, hvis det danske hold bliver ramt af skader eller coronavirus. Normalt skal hvert hold flere måneder før et VM aflevere en endelig liste med 35 navne, som udgør bruttotruppen til slutrunden. Men på grund af coronapandamien har IHF - det internationale håndboldforbund - denne gang givet mulighed for at ændre i bruttotruppen helt frem til dagen før første kamp.

Og det har Danmark valgt at benytte sig af. Rasmus Lauge og Lasse Møller er taget ud af bruttotruppen, og i stedet har Nikolaj Jacobsen besluttet at skrive Simon Bogetoft Pytlick og Mads Hoxer fra Mors-Thy på listen.

Fuldt fokus

Nikolaj Jacobsen siger:

- Jeg regner ikke med, at de to kommer til Egypten. For eksempel står der fortsat nogle foran Simon. Men Simon gør det godt - han har et godt skudrepertoire, og så er han stærk i mand mod mand-spillet.Simon gør det godt - han har et godt skudrepertoire, og så er han stærk i mand mod mand-spillet

Landstræner Nikolaj Jacobsen om GOG-backen Simon Bogetoft Pytlick


GOG-backen er glad for både at være endt på Efterårets Hold og over at have landstrænerens bevågenhed.

- Det er da klart fedt, og jeg tager det som en cadeau. På den anden side tager jeg tingene stille og roligt og har fuldt fokus på at udvikle mig videre og på et spændende forår med GOG, siger Simon Bogetoft Pytlick, der netop har forlænget sin aftale med klubben på Sydfyn frem til sommeren 2023.

Annonce

Drømmer om en DM-titel

GOG-backen var  indkaldt til januars landsholdssamling for U21-spillere, men samlingen er blevet aflyst på grund af coronasituationen. Akkurat som U19-samlingen også er blevet det.

Flere GOG-spillere skulle have deltaget i de to samlinger, men de er så i stedet kommet under GOG-cheftræner Nicolej Krickaus vinger. GOG'erne indledte træningen efter jule- og nytårspausen i mandags. Dog selvfølgelig uden de seks spillere profiler, som er med ved VM for Danmark, Island og Sverige. Simon Bogetoft Pytlick siger:

- Vi er med i tre turneringer i efteråret - kampen om DM-titlen, pokalslutspillet Final 4 og EHF European League. Målet er selvfølgelig, at vi gør det godt alle tre steder, men jeg har specielt en meget stor drøm om at vinde DM-titlen med GOG. Nogle kan måske have svært ved at forstå, hvorfor den drøm er så stor, men jeg har været tæt på klubben hele mit liv - også da den gik konkurs - så at hive DM-titlen tilbage til GOG vil altså være kæmpestort.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Tre personer anholdt for afbrænding af statsministerdukke: En mistænkt er stadig på fri fod

Annonce