Annonce
112

Markant bladkiosk i Rudkøbing får afløser: Nyt serveringssted er klar på havnen

Britt Christensen er kendt fra Rudkøbings fiskehandel og vil også snart stå for let servering på havnen. Åbningsdatoen er endnu ikke fastsat. Foto: Michael Lorenzen
Nu er både pavillon og "hatten" monteret - ejer tør ikke spå om åbningsdatoen

RUDKØBING: Et markant træk bybilledet, havnekiosken i Rudkøbing, blev pillet ned i januar med henblik på reparation. Men det viste sig, at konstruktionen var i for dårlig stand, så der er simpelthen bygget en helt ny hos entreprenør Tonny Madsen i Svendborg.

Og nu er erstatningen på plads. Folk fra Tonny Madsens firma, suppleret med en kran fra Brdr. Rasmussen i Stenstrup, fik onsdag formiddag monteret "hatten", som var kørt til Rudkøbing om natten efter anvisning fra myndighederne. Det hænger sammen med broarbejdet på Langelandsbroen og de trafikrestriktioner, der er der.

Tilbage til havnen i Rudkøbing. Her vil Britt Christensen, som man også kender fra den lokale fiskehandel, drive et serveringssted.

Det bliver mest drikkevarer og is. Hun vil ikke servere mad.

- Det er et større arbejde, og der skal være mange flere ting på plads efter krav fra Fødevarestyrelsen. Men hvis folk gerne vil have noget mad til deres drikkevarer, er de velkomne til at hente en sandwich eller lignende oppe i byen og så spise det her, siger Britt Christensen.

Hun har intet bud på, hvornår hun åbner.

- Nu skal jeg i gang med at indrette stedet. Der skal monteres vask og meget andet, så jeg ved det simpelthen ikke endnu.

Til gengæld ligger åbningstiderne fast. De bliver klokken 9-17 og som udgangspunkt hele året.

- Selvfølgelig skal jeg i gang og se, hvordan det kommer til at gå, men planen er altså, at det ikke kun skal være i turisthøjsæsonen.

Annonce
Så er den nybyggede "hat" klar til at blive monteret. Foto: Michael Lorenzen

Se video

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce