x
Annonce
Faaborg-Midtfyn

Maritimt projekt i Dyreborg: Bådebyggeriet har fået sin tilladelse

Formand Søren Lysemose fortalte om planerne for Bådebyggeriet for halvandet år siden. Nu er endnu en sten ryddet af vejen. Foto: Maria Retoft Pedersen
Gammelt bådebyggeri får nyt liv med café og formidlingslokale

Dyreborg: Realiseringen af Dyreborg Bådebyggeri som café og formidlingslokale rykker hele tiden tættere på, og nu er kommunen rykket ud med den såkaldte landzonetilladelse, der er en del af den planmæssige grundlag for, at projektet kan blive til noget.

Nu afdøde bådebygger Niels Erik Milling Hansen gjorde huset i svinget på Dyreborgvej 51A til en institution, og herfra har han sendt mange joller ud i verden.

Huset blev i 2017 købt af Michael Skov Hansen, og da han løb på en anden driftig dyreborgsenser, Søren Lysemose, begyndte ideerne at tage form.

Foreningen Bådebyggeriet har netop Søren Lysemose som formand.

Indtil videre rummer projektet planer om en café med 40 siddepladser, livsstilsbutik, kreativt værksted med udstilling og salg, tilbygning af køkken og toiletter, offentlig bade- og bådebro, kajakker, SUP boards, snorkelpakker, krible-krableudstyr for børn, mobil sauna, et shelter i fuldtømmer og legeredskaber.

- Vi synes, vi har manglet det her sted, hvor man kan mødes, og hvor man kan gå ind og sætte sig, når man kommer ind fra vandsiden. Vi er ikke konkurrenter til beboer- og kulturhuset, Provianten og havnen, vi er et supplement, fortalte Søren Lysemose for halvandet år siden.

Projektet har et samlet budget på 1,3 mio. kr., og det er faldet i god jord, hos en række fonde, så finansieringen er tæt på at være på plads.

Nu er endnu en hurdle så ryddet af vejen med den kommunale tilladelse.

Der forventes altså at kunne blive plads til ca. 40 personer. Der er afsat to parkeringspladser til boligen, samt seks parkeringspladser til caféen/forsamlingslokale - dvs. en parkeringsplads for hver seks siddepladser, heraf en handicap-plads til minibus.

Ifølge beskrivelsen er der primært tale om en sommercafé, hvorfor åbningstiden hovedsageligt vil udnyttes fra 1. maj til 1. oktobe5. Åbningstiderne bliver: Søndag til torsdag kl. 11-23 samt fredag og lørdag kl. 11-24.

Når bygningen ikke anvendes som café, skal den anvendes som formidlingslokale for kystaktiviteter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Indland

Aflysning kan blive katastrofal: Publikum afgør, om Tinderbox overlever

Debat

April 1960: Brand på Anderupgaard

Annonce