Annonce
Nyborg

Marinaen mod mågerne: 1-0 efter første halvleg

Havnemester Lis Mylenberg har blandt andet sat rovfugledrager og minestrimler ind i kampen mod de forædte måger på flydebroen i Vesterhavnen. Foto: Carsten Olsen
Mågernes hærgen på populær bådebro er bogstaveligt talt noget lort. Nu har Nyborgs havnemester taget kampen op.
Annonce

NYBORG: - Det er noget lort.

Nyborgs havnemester Lis Mylenberg pakker det ikke ind, når hun skal beskrive mågernes hærgen i Vesterhavnen i Nyborg.

Mågerne har i hidtil uset omfang indtaget flydebroen midt i havnen.

Og ud over at benytte broen som stedet, hvor de æder sig fede i muslinger, efterlader mågerne sig også overvældende mængder af det, der i sagens natur skal ud i den anden ende.

- Mågerne fanger en masse muslinger, som de så tager med ud på broen. Og så sidder de og hakker dem i småstykker. Og skider, konstaterer Lis Mylenberg.

Havnemesteren, som også er en erfaren sømand, er helt med på, at måger og havne hører sammen.

- Men de skal jo altså bare ikke blive så nærgående som her. Og de skal heller ikke svine det hele sådan til, fastslår hun.

Annonce

Falder over dem

Lis Mylenberg er ikke før stødt på måger, der er så magelige som dem på havnepladsen og flydebroen i Vesterhavnen.

- De er blevet for tamme. Det er jo efterhånden sådan, at man næsten falder over dem. Andre steder flyver mågerne da, når man kommer i nærheden af dem, påpeger Lis Mylenberg.


De er blevet for tamme. Det er jo efterhånden sådan, at man næsten falder over dem.

Havnemester Lis Mylenberg


- Jeg har selv gået fejet og spulet. Det har vi alle sammen. Men efter to timer har broen set frygtelig ud igen, og så har vi kunnet starte forfra. Og vi har jo altså også alle mulige andre ting, vi skal lave, tilføjer hun.

Lis Mylenbergs bedste bud på årsagen til mågeplagen er havnegæsternes hang til at fodre de i forvejen velnærede fugle.

Og når svineriet samtidig får gæstesejlere til at vende om og måske endda finde en anden havn at gå ind i, kan livet på flydebroen let komme ind i en ond cirkel.

- Når der ligger både ved broen, kommer mågerne ikke. Men jeg har altså selv været ude, at sejlere er vendt om igen, fordi alt det mågelort var for træls. Og dét oven i købet efter, jeg selv forinden havde brugt en time på at feje, feje og feje, sukker Lis Mylenberg.

Hun og hendes folk på havnen har indtil videre sat rovfugledrager, skriggule minestrimler og balloner med onde øjne ind i kampen mod mågerne på flydebroen.

Og at dømme efter et indtil videre iøjnefaldende fravær af måger i området, står det efter første halvleg 1-0 til marinaen mod mågerne.

Sådan kommer der let til at se ud på flydebroen, når der ikke er mennesker på den til at forstyrre de forslugne måger. Og det er, som Nyborgs havnemester konstaterer, noget lort. Foto: Carsten Olsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce