Annonce
Sport

Marienlyst vil ikke hjælpe DBU

Boldklubben Marienlyst har ikke til sinds at spørge Mads Jørgensen eller andre af klubbens spillere, om de vil stille op i andre rød-hvide farver end klubbens egne. Foto: Tim K. Jensen.

DBU har spurgt de fynske 2. divisonsklubber om de vil stille med landsholdsspillere

FODBOLD: Nu forsøger DBU's ledelse at overtale også 1. og 2. divisionsspillere til at stille op for Danmark mod Slovakiet og Wales i denne uge.

Men det projekt har trange kår, erfarer Sport Fyn.

Boldklubben Marienlyst har i hvert fald sagt nej til en henvendelse fra DBU.

- Boldklubben Marienlyst ønsker ikke at videreformidle jeres henvendelse. Som 2. divisionsklub uden spillere på landsholdsniveau ønsker vi ikke at blive involveret i denne konflikt, som vi mener bør løses af DBU og de reelle landsholdsspillere, svarer Anders W. Berthelsen, der er formand for Boldklubben Marienlyst på nedenstående brev fra DBU's elite chef Kim Hallberg:

"Som I på nuværende tidspunkt formentlig er bekendt med, er DBU, efter landsholdsspillernes kollektive afbud, i fuld gang med at finde et alternativt hold der kan stille op til ugens 2 landskampe - således at vi opfylder UEFA's bestemmelser om at stille med det sportsligt bedst mulige hold.

Det betyder at vi i første omgang, helt naturligt, har taget fat i de danske spillere fra Superligaen, ved at sportsdirektørerne i Superligaen har videresendt et brev fra DBU til spillerne. Vi har som forventet, i lighed med konflikten med kvindelandsholdet sidste efterår, oplevet at SPF mobiliserer alle kræfter for at få deres medlemmer til at være solidariske med spillerne på A-landsholdet, til trods for at dette ikke er en arbejdskamp. Bekymringen er derfor om vi overhovedet når i mål, hvorfor vi ser os nødsaget til nu, at kontakte jer, som ansvarlige i 1. og 2. division, og bede om samme støtte.

Vi ved godt, at I som klubber, og spillernes arbejdsgivere, på ingen måde hverken kan eller skal presse jeres spillere til at stille op, uanset hvor vigtig denne sag måtte være for dansk fodbold, og dansk landsholdsfodbold i særdeleshed, men håber at I vil støtte op og hjælpe med distribution af brevet, i håb om, at vi lykkes med at samle et hold, så vi på bedst mulig vis, kan få afviklet de to kampe.

Det håber jeg I kan bakke op om, uanset om det måtte lykkes at skaffe spillere eller ej, idet det er af afgørende betydning i et evt. sanktionsforløb hos UEFA, at vi kan redegøre for at både DBU og de danske professionelle klubber har gjort, hvad der var i vores magt for at stille stærkest muligt til kampene.

I bedes bekræfte hvorvidt I vil være behjælpelige med distributionen af vedhæftede brev, til jeres danske spillere i trupperne, alternativt være behjælpelig med en måde, hvorpå jeg kan komme i kontakte med ovennævnte spillere. Spillerne bliver i brevet bedt om at melde hvorvidt de er til rådighed inden kl. 19.00 i aften (red. mandag) af hensyn til de videre forberedelser.

Det er vigtigt at understrege at allerede udtagne spillere til ugens kampe på de danske U-landshold, er undtaget tilsendelse af brevet, for at undgå at inddrage disse hold i konflikten", skriver Kim Hallberg

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Mette F: Østdanmark skal betale mere for et land i balance

OB

OB ophæver kontrakten med Anders K. Jacobsen: Kan frit forhandle med andre klubber

Annonce