Annonce
Sport

Marienlyst tæller ned til Brøndby-brag

Marienlyst præsterede for nogle sæsoner siden at slå AB fra 1. division ud af pokalturneringen. Det skete hjemme på kunstgræsset på Windelsvej. Her er det Lasse Thomsen, nu kontraktspiller i Middelfart, der stopper nogle af de grønne akademikeres spillere. Foto: Peter Leth-Larsen

Bestyrelsesmedlem Simon Stasiak forventer cirka 1500 betalende tilskuere på torsdag, når Brøndby gæster Odense Stadion i pokalturneringen. Dertil kommer øvrige tilskuere. Marienlysts trup er stort set intakt.

Fodbold: Boldklubben Marienlyst tæller for alvor ned til pokalbraget på torsdag klokken 19.00 mod Brøndby, der gæster Odense Stadion.

Kampen er som bekendt flyttet fra Marienlysts eget anlæg på Windelsvej af både sikkerhedsmæssige og logistiske grunde.

Bestyrelsesmedlem Simon Stasiak, der har den sportslige sektor som område, tror på et flot tilskuertal.

- Vi går efter at få solgt 1500 billetter i forsalget, der går godt. Totalt set skulle vi gerne nå op på 1500 betalende tilskuere.

- Vi har samtidig delt en del børnebilletter ud, og hvis et barn kommer med en af sine forældre, kommer barnet gratis ind, siger Stasiak.

Annonce

Fokus kun på Brøndby

Marienlyst har som bekendt haft et grumt efterår, hvor holdet kun fik fire point i 16 kampe, og dermed skal holdet hente ni point ind på nummer femtesidst i foråret for at klare sig fri af nedrykning til Danmarksserien.

- Men den opgave tænker vi først over efter pokalkampen mod Brøndby. Lige nu glæder vi os over at have en nærmest intakt trup. Dog har Thomas Broe lidt problemer med anklen, siger Stasiak før det, som bliver midtbanespilleren Mads Jørgensens foreløbig sidste kamp i den hvide trøje, inde han rejser til Amerikas store land for at søge eventyret.

Det koster 100 kroner i entré for voksne, og det bør næppe afskrække menigmand, for det er jo nærmest at sammenligne med en glad aften på Remo Bar, Vognhjulet, Corner eller Ungarsk Vinstue - der alle har adresse i Skibhuskvarteret, hvor Marienlyst har hjemsted.

Marienlyst-træner Carsten Hemmingsen var som bekendt med på Bernabeu, da OB slog selveste Real Madrid ud af UEFA Cup'en i december 1994, og Simon Stasiak var i mange sæsoner en vigtig motor på Næsbys divisionshold.

To fightere af den støbning kunne der i høj grad være brug i Marienlyst for tiden, men i grundsubstansen har Marienlyst en fornuftig startopstilling, der blot har præsteret for mange tumpede fejl i efteråret.

Og Brøndby ved som bekendt fra historien, at der er sket større sensationer - end at Marienlyst fra 2. division i givet fald skulle slå Brøndby. Senest så man i efteråret Næsby fra Danmarksserien tvinge Randers fra Superligaen ud i forlængelse og straffesparks-afgørelse, mens Dalum formåede at presse FC Midtjylland ud i forlænget spilletid - i to pokalkampe på fynsk grund.

Brøndby fra landets øverste række tabte i april 1987 hjemme til Skagen fra Jyllandsserien - efter forlænget spilletid og straffesparkkonkurrence.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Michelin misser Fyn endnu engang

Læserbrev

Debat: Lad os gøre Ærø til affaldsfrit samfund i 2030

Læserbrev: Ærø dækker et geografisk overskueligt område. Det giver muligheder, som vi bør udnytte. Administrativt er vi en kommune i samme ret som landets øvrige 97 kommuner, men også på det punkt er Ærø med 6.000 indbyggere mere overskueligt end for eksempel nabokommunerne Sønderborg og Svendborg, med omkring 50.000 indbyggere. Ærø har en unik mulighed for at blive modelsamfund for andre kommuner, vi kan lave forsøg og eksperimenter i kommunalt regi, som kan gøre os til frontløbere og inspirere andre. Jeg synes vi skal give Ærø videre til vores børn mindst lige så frodigt og rent, som vi overtog øen fra vores forfædre. Affald - de første ca. 15 år, jeg boede på Ærø, blev affaldsbjerget i Husmarken fordoblet. Nu sender vi vores affald til forbrænding i Svendborg - ude af øje, ude af sind. Da mine oldeforældre var børn, var der ikke noget der hed affald. Jo, selvfølgelig var der det, men det var ikke affald der blev dynget op på lossepladser eller brændt af, det indgik i naturens kredsløb som gødning eller blev genanvendt. De havde heller ikke de mængder af emballage, som fylder min skraldespand, før det bliver kørt og sejlet til Svendborg. Hvis vi vil, kunne Ærø blive det første (næsten) affaldsfrie samfund i Danmark. Vi kunne informere hinanden massivt om hvilke emballagetyper og produkter der kan genanvendes og samle dem behørigt ind - disse vil være en ressource, der kunne sorteres og raffineres på Ærø. Det er teknisk muligt at indføre afregning af dagrenovation efter vægt, så blev det billigere for dem der tænker i genanvendelse når de køber varer og sorterer effektivt, eller bare har lidt affald, og det ville blive dyrere for dem, der fylder meget i beholderen til forbrænding. Organisk affald kunne hjemmekomposteres, eller vi kunne producere biogas. Mulighederne er mange, og vi kan, hvis vi vil. Jeg synes, vi skal sætte en ambition om, at Ærø er et affaldsfrit samfund i 2030.

Fyn

Lastbil tabte tre ton tung anhænger på motorvej: - Vi kunne have stået med en kæmpe katastrofe

Fyn For abonnenter

På motorvejen: Ud af øjenkrogen så Sofie en lastbilanhænger komme glidende imod sig

Annonce