Annonce
Sport

Marienlyst-spiller har fået kontrakt i USA: - Jeg får gåsehud ved tanken om, hvor meget jeg glæder mig

Det har altid været den unge spillers drøm at få en professionel kontrakt. Det har han nu fået i forbindelse med aftalen med Hartford Atlethics. Arkivfoto: Marienlyst Boldklub

Holdets anfører har fået kontrakt med et amerikansk hold. Han rejser til januar og indtager derfor torsdag græsset for Marienlyst en sidste gang mod Brøndby.

FODBOLD: Han har spillet på OB's ungdomshold. Det blev ikke til en kontrakt efterfølgende, men til en fast plads i truppen hos 2. divisionsholdet Marienlyst. Den bytter den fynske frisparkskonge, Mads Jørgensen, nu ud med en etårig-kontrakt hos et amerikansk hold i Connecticut - Hartford Athletics.

- Det er klasse. Jeg er mega glad og stolt over det. Jeg får gåsehud ved tanken om, hvor meget jeg glæder mig, siger Marienlysts nuværende anfører.

Den 20-årige fodboldspiller rejser til januar. Kæresten igennem et års tid og familien, han bor hos i Glamsbjerg, bliver skiftet ud med en lejlighed, som spillerens kommende klub har sørget for. Men det er ikke noget, der får bekymring frem i den unge spillers stemme.

- På den ene side er det da svært at skulle væk fra min kæreste og min familie, men på den anden side så er jeg kun et opkald væk. Og det er det her, jeg vil, siger Mads Jørgensen.

Siden han var to år gammel har han været fascineret af fodbold og haft en drøm om at komme til at leve af det en dag. Det har aldrig været afgørende, hvor han kan dyrke sin passion, bare fodbolden er i centrum. Derfor er det heller ikke på grund af USA, at han har sagt ja til en professionel kontrakt, men på grund af fodbolden.

- Jeg kunne ikke forestille mig et liv, hvor jeg ikke har fodbold i min hverdag. Jeg kan slet ikke forklare, hvor meget jeg elsker fodbold. Jeg tænker på det som det første, når jeg vågner, og som det sidste inden jeg går i seng, siger han.

Annonce

Mads Jørgensen er også student og arbejder

Mads Jørgensen blev student fra HHX i år.Indtil han tager til USA, arbejder han med at installere og konfigurere tablets.

Alle de praktiske ting i forbindelse med flytningen - visum og lignende - har Mads Jørgensens kommende klub og forældre hjulpet med.

Her ses Mads Jørgensen - nummer to fra venstre - juble over et frisparksmål sammen med Marienlyst-holdet til et lokalopgør mellem Næsby og Marienlyst. En disciplin, den unge spiller er særligt god til. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Vinker farvel som anfører fredag

Inden den unge spiller pakker fodboldstøvlerne og rejser over Atlanterhavet, skal støvlerne dog luftes på dansk jord en sidste gang, når Marienlyst møder Brøndby i pokalkamp torsdag aften klokken 19 på Odense Stadion. Ikke noget, der vækker særlige følelser hos Mads Jørgensen.

- Det betyder ikke det helt store. Jeg har været glad for Marienlyst, og at de har haft troen på mig. Men jeg har hele tiden vidst og gjort det klart for dem, at Marienlyst kun var et mellemstop, siger han.

Selve kampen mod Superliga-holdet glæder anføreren sig dog til, selvom han erkender, at Marienlysts muligheder for sejr er små.

- Jeg har fået fri fra arbejde for at forberede mig til kampen. Det bliver mega spændende. Vi har en helt vildt lille mulighed for at vinde, men der er en chance, siger Mads Jørgensen og fortæller, at det er i forsvaret, chancen ligger.

- Brøndby er mega gode offensivt og på midtbanen, men vi har en chance i deres forsvar. Det kræver selvfølgelig, at vi kommer helt op til deres forsvar, siger han.

- Bare med at give den gas

Når fodboldstøvlerne bliver pakket ud efter en tur i kufferten og over Atlanten, bliver det i starten for et år. Men det er en kontrakt med mulighed for flere års forlængelse.

- Det er bare med at give den gas. Jeg skal blive så god som overhovedet muligt, siger han og slutter af:

- Jeg er spændt at vise, hvad jeg kan og komme i gang. Fodbold i USA er rigtig fysisk og præget af et højt tempo. Der er mange dygtige spillere.

Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Annonce