x
Annonce
Fodbold

Marienlyst glad for at være uden bindinger

Lokalopgørene mod naboen Næsby Boldklub - fra den anden side af Odense kanal - var i flere sæsoner en vigtig dag under titlen "Slaget om Odins Bro" på fodbold-kalenderen. Her er det Marienlysts daværende forsvarer Mads Lier, der hugger løs mod Næsbys mål. Spilleren til venstre med nummer syv er Næsbys daværende komet af en kantspiller Alexander Bah, der nu spiller for Sønderjyskes superliga-hold. Foto: Yilmaz Polat
Danmarksserie-klubben, der en overgang var helt oppe at vende i 1. division, betaler kun bonus pr. point, og lige nu er det som bekendt en helt gratis omgang. Og Marienlyst ligger lunt til at overleve i rækken. Uanset om sæsonen spilles færdig eller ej.

FODBOLD: Boldklubben Marienlyst har oplevet mange op- og nedture de seneste mange år - men nu prøver de hvidblusede fra Windelsvej i Odense noget helt nyt.

Nemlig stilstand.

I parentes bemærket som så mange andre i sportens verden, men det er alligevel en ny fornemmelse for klubben.

Først var de de stort set syv fede år, hvor den evige Fynsserie-klub strøg fra det niveau og helt op til en enkelt sæson i 1. division, hvor de mange fuldtids-professionelle rivaler dog var stor en bid at sluge for fynboerne.

Efter nogle fine sæsoner tilbage i 2. division røg Marienlyst i sidste sæson tilbage til Danmarksserien, og mange frygtede en videre nedtur tilbage mod Fynsserien. men det sportslige niveau virker stabilseret inden det forår, som endnu ikke er kommet i gang.

Og på den heldige og endda pænt kløgtige side kan klubben glæde sig over, at man ikke har bundet sig til større udgifter til spillerne.

- Det er kun trænerstaben, som vi har forpligtelser overfor. Vi har nogle aftaler med trænerne og sportschefen og nogle folk i sundhedssektor, og de får en lønseddel. Det er vi naturligvis bundet af, siger sportschef Rene Stasiak.

Annonce

Marienlyst - ni turbulente år

Boldklubben Marienlyst rykkede i sommeren 2011 op i 2. divison - landets tredjebedste række.

Tilbage i sommeren 2009 var klubben rykket fra Fynsserien og op i Danmarksserien. Det skete efter en sejr på neutral bane i Slagelse i en oprykningskamp mod FB - Frederiksberg Boldklub - der var blevet toer i Københavns-serien.

Sport Fyns udsendte skrev før oprykningskampen:

"Skibhus-kvarteret har en hesteslagter, en venstreorienteret boghandler, en Canton-Grill og gode, gamle Remo Bar.

Og i aften kan kvarteret endda få sit eget Danmarksserie-hold i fodbold".

Marienlyst var i mange år kendt som Danmarks bedste volleyball-hold på herresiden. Marienlyst er stadig med i øverste division, men budgettet er skåret, og det har haft naturlige sportslige følger.

Normalt pr. point

Sportschefen er dog lige nu glad for den ordning, der er med spillerne.

- Vi har en aftale med spillerne om, at de får et beløb pr. point, og det sker efter DBU's regler for amatører, men når der ikke spilles kampe som nu, er der jo heldigvis ingen forpligtelser, siger Stasiak.

- Det er naturligvis ærgerligt, at vi lige nu ikke får noget specielt ud af at have en lønnet trænerstab, men de skulle jo betales alligevel, og mon ikke alle omkring holdet vil yde det ekstra, når vi først kommer i gang igen. Der er jo sparet en del kræfter op, siger Rene Stasiak med en vis og hørlig humor i stemmen.

Boldklubben Marienlyst har i de seneste par år som bekendt været økonomisk udfordret, fordi ekspansionen med det nye tenniscenter ikke endte i just paradisiske tilstande på den sandede jord, og det var med til at udløse en gæld, som der dog de sidste par år skulle være kommet styr på, og driften skulle være tilbage i god gænge på Windelsvej - idet kommunen også har bidraget med et mangeårigt lån.

For at beskrive situationen i generelle vendinger.

Aktuelt betyder aflysningerne af kampene i Danmarksserien ikke noget specielt økonmisk for Marienlyst, der normalt ville samle omkring 100-150 tilskuere til kampene.

Ligger i midten

På den sportslige side ligger Marienlyst i midten af kreds 3 i Danmarksserien med 19 point for 14 kampe, og det er fem pinde over Hedensted, der som fjerdesidst i teorien kan rykke ud, men det er dog sandsynligt, at der kun skal to eller tre hold ud. hvis overhovedet - alt efter, hvordan det hele udvikler sig.

I bunden ligger Kolding Boldklub og lige over kommer OKS og Odder - der har fynske Carsten Hemmingsen som træner.

Men i sidste ende ville det normalt blive afgjort af, hvor mange vesthold, der røg ud af 2. division. Lige nu er udsigterne dog komplet mudrede, fordi spørgsmålet er, hvornår dette forårs halvdel af foddboldsæsonen afvikles.

Hvis overhovedet.

DBU og på den lokale plan DBU Fyn har i denne uge opstillet forskellige scenarier - endda hele fire - for en mulig afvikling af turneringerne på diverse niveauer, alt efter, hvornår sæsonen endelig kan skydes i gang.

Det er dog et særdeles godt bud, at Marienlyst-truppen og spillerne nærmest skal løbe baglæns i de afsluttende kampe for at rykke ud, hvis de kampe overhovedet bliver spillet.

Og bliver sæsonen annulleret, slutter klubben blot lunt i midten af Danmarksserien.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Coronavirussen vil forandre dansk politik

I Danmark har vi – heldigvis – en politisk tradition for, at vi rykker sammen, når det gælder. Således kunne Folketinget på tværs af partiskel i et højt tempo og uden det sædvanlige politiske fnidder vedtage de nødvendige tiltag. Hvad enten det var omfattende og nødvendige tiltag på sundhedsområdet, forbud mod større forsamlinger eller en historisk stor økonomisk kompensation til ansatte og virksomheder, der er ramt af Coronaen. Også fagbevægelsen og arbejdsgiverne har med indgåelsen af en trepartsaftale, der spænder et sikkerhedsnet ud under rigtigt mange lønmodtagere og mange virksomheder vist, at de er parate til at tage ansvar i denne svære situation. Men det er ikke slut endnu, og der bliver brug for flere tiltag. Både for at håndtere sundhedssituationen, men også for at sikre, at de alt for mange virksomheder, der af den ene eller anden årsag ikke bliver hjulpet af de vedtagne hjælpepakker, kan få den fornødne hjælp. Når denne coronakrise er drevet over, er der behov for samarbejder på tværs af partiskel. Til den tid vil dansk politik være forandret. Vi vil stå med en kæmpe regning, som vi endnu ikke kender, og som skal samles op. Det kommer til at kræve politisk mod og vilje. Hvordan sikrer vi de rette politiske rammer, økonomisk vækst og dermed en fortsat høj beskæftigelse? Og hvordan får vi de mange tusinde mennesker, der i disse dage bliver afskediget eller sendt hjem, tilbage på arbejdsmarkedet? Der er mange spørgsmål, der kræver politisk handling og samarbejde i Folketinget. I den første tid af coronakrisen har Folketinget vist vilje til samarbejde, men hvor længe vil det vare ved? Vil vi se ydrefløjene grave sig ned, som vanen forskriver? Og hvad med regeringens parlamentariske grundlag – herunder ikke mindst Enhedslisten og SF – vil de have modet til også at træffe upopulære beslutninger? Der må gøres ofre i tiden efter, og det er ikke givet, at Arne får lov til at komme tidligere på pension, eller at vi kan afsætte ubegrænset med penge til klimaet, hvis pengene ikke er der. For mig at se er løsningen klar: Et tæt samarbejde mellem S-regeringen og Venstre om en omfattende plan, der skal få Danmark tilbage på sporet. En plan, der rækker mange år frem – også til efter næste folketingsvalg. De to partier har flertal tilsammen og har for mig at se en forpligtigelse til at træffe de nødvendige politiske beslutninger for at bringe Danmark sikkert videre. Coronavirussen har derfor forandret dansk politik her og nu men så sandelig også på lang sigt.

Annonce