Annonce
Fodbold

Marienlyst glad for at være uden bindinger

Lokalopgørene mod naboen Næsby Boldklub - fra den anden side af Odense kanal - var i flere sæsoner en vigtig dag under titlen "Slaget om Odins Bro" på fodbold-kalenderen. Her er det Marienlysts daværende forsvarer Mads Lier, der hugger løs mod Næsbys mål. Spilleren til venstre med nummer syv er Næsbys daværende komet af en kantspiller Alexander Bah, der nu spiller for Sønderjyskes superliga-hold. Foto: Yilmaz Polat
Danmarksserie-klubben, der en overgang var helt oppe at vende i 1. division, betaler kun bonus pr. point, og lige nu er det som bekendt en helt gratis omgang. Og Marienlyst ligger lunt til at overleve i rækken. Uanset om sæsonen spilles færdig eller ej.
Annonce

FODBOLD: Boldklubben Marienlyst har oplevet mange op- og nedture de seneste mange år - men nu prøver de hvidblusede fra Windelsvej i Odense noget helt nyt.

Nemlig stilstand.

I parentes bemærket som så mange andre i sportens verden, men det er alligevel en ny fornemmelse for klubben.

Først var de de stort set syv fede år, hvor den evige Fynsserie-klub strøg fra det niveau og helt op til en enkelt sæson i 1. division, hvor de mange fuldtids-professionelle rivaler dog var stor en bid at sluge for fynboerne.

Efter nogle fine sæsoner tilbage i 2. division røg Marienlyst i sidste sæson tilbage til Danmarksserien, og mange frygtede en videre nedtur tilbage mod Fynsserien. men det sportslige niveau virker stabilseret inden det forår, som endnu ikke er kommet i gang.

Og på den heldige og endda pænt kløgtige side kan klubben glæde sig over, at man ikke har bundet sig til større udgifter til spillerne.

- Det er kun trænerstaben, som vi har forpligtelser overfor. Vi har nogle aftaler med trænerne og sportschefen og nogle folk i sundhedssektor, og de får en lønseddel. Det er vi naturligvis bundet af, siger sportschef Rene Stasiak.

Marienlyst - ni turbulente år

Boldklubben Marienlyst rykkede i sommeren 2011 op i 2. divison - landets tredjebedste række.

Tilbage i sommeren 2009 var klubben rykket fra Fynsserien og op i Danmarksserien. Det skete efter en sejr på neutral bane i Slagelse i en oprykningskamp mod FB - Frederiksberg Boldklub - der var blevet toer i Københavns-serien.

Sport Fyns udsendte skrev før oprykningskampen:

"Skibhus-kvarteret har en hesteslagter, en venstreorienteret boghandler, en Canton-Grill og gode, gamle Remo Bar.

Og i aften kan kvarteret endda få sit eget Danmarksserie-hold i fodbold".

Marienlyst var i mange år kendt som Danmarks bedste volleyball-hold på herresiden. Marienlyst er stadig med i øverste division, men budgettet er skåret, og det har haft naturlige sportslige følger.

Annonce

Normalt pr. point

Sportschefen er dog lige nu glad for den ordning, der er med spillerne.

- Vi har en aftale med spillerne om, at de får et beløb pr. point, og det sker efter DBU's regler for amatører, men når der ikke spilles kampe som nu, er der jo heldigvis ingen forpligtelser, siger Stasiak.

- Det er naturligvis ærgerligt, at vi lige nu ikke får noget specielt ud af at have en lønnet trænerstab, men de skulle jo betales alligevel, og mon ikke alle omkring holdet vil yde det ekstra, når vi først kommer i gang igen. Der er jo sparet en del kræfter op, siger Rene Stasiak med en vis og hørlig humor i stemmen.

Boldklubben Marienlyst har i de seneste par år som bekendt været økonomisk udfordret, fordi ekspansionen med det nye tenniscenter ikke endte i just paradisiske tilstande på den sandede jord, og det var med til at udløse en gæld, som der dog de sidste par år skulle være kommet styr på, og driften skulle være tilbage i god gænge på Windelsvej - idet kommunen også har bidraget med et mangeårigt lån.

For at beskrive situationen i generelle vendinger.

Aktuelt betyder aflysningerne af kampene i Danmarksserien ikke noget specielt økonmisk for Marienlyst, der normalt ville samle omkring 100-150 tilskuere til kampene.

Annonce

Ligger i midten

På den sportslige side ligger Marienlyst i midten af kreds 3 i Danmarksserien med 19 point for 14 kampe, og det er fem pinde over Hedensted, der som fjerdesidst i teorien kan rykke ud, men det er dog sandsynligt, at der kun skal to eller tre hold ud. hvis overhovedet - alt efter, hvordan det hele udvikler sig.

I bunden ligger Kolding Boldklub og lige over kommer OKS og Odder - der har fynske Carsten Hemmingsen som træner.

Men i sidste ende ville det normalt blive afgjort af, hvor mange vesthold, der røg ud af 2. division. Lige nu er udsigterne dog komplet mudrede, fordi spørgsmålet er, hvornår dette forårs halvdel af foddboldsæsonen afvikles.

Hvis overhovedet.

DBU og på den lokale plan DBU Fyn har i denne uge opstillet forskellige scenarier - endda hele fire - for en mulig afvikling af turneringerne på diverse niveauer, alt efter, hvornår sæsonen endelig kan skydes i gang.

Det er dog et særdeles godt bud, at Marienlyst-truppen og spillerne nærmest skal løbe baglæns i de afsluttende kampe for at rykke ud, hvis de kampe overhovedet bliver spillet.

Og bliver sæsonen annulleret, slutter klubben blot lunt i midten af Danmarksserien.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart For abonnenter

Lovændring kan bane vejen for boliger i Gamborg: Der skal være noget til både børnefamilier, sølvbryllup-segmentet og de ældre

Kerteminde For abonnenter

Ekskæresten dræbte hendes bror: Line forsøgte i flere uger at få hjælp til at slippe fri fra voldelig kæreste

Annonce