Annonce
Fyn

Marienlyst dømt som pokaltaber

Thomas Thorhøj (th.) kom til Boldklubben Marienlyst som cheftræner i november sidste år. Han ærgrer sig over, at han endte med at tabe sin første betydende kamp med Danmarksserieholdet ved en skrivebordsafgørelse. Her ses Thorhøj sammen med formand Mike Samuel Bech. Foto: Bolklubben Marienlyst
En menneskelig fejl sendte en ulovlig Marienlyst-spiller i aktion i pokalkamp mod Tved Boldklub.
Annonce

FODBOLD: 23. juni besøgte Boldklubben Marienlyst fra Danmarksserien Tved Boldklub fra Serie 1 i pokalturneringens anden runde. Marienlyst, der har store pokaltraditioner, endte med at hente en sikker sejr på 4-0.

Efterfølgende skrev klubben på sin hjemmeside:

"Drømme lever"!

Men nu er drømmen slukket.

Onsdag aften meldte DBU Fyn således ud, at turneringsudvalget har dømt  Marienlyst som taber af opgøret - på skrivebordet - fordi klubben havde en ulovlig spiller på holdkortet.

I stedet for 4-0 til Marienlyst lyder opgørets officielle resultat nu på 3-0 til Tved. Og det bliver Tved og ikke Marienlyst, der møder Fjordager fra Fynsserien i næste pokalrunde. En kamp, der spilles til august hos Tved, som altså er den lavest rangerende af de to klub.

Sport Fyn kunne allerede i tirsdag erfare - og fik bekræftet - at der var en protestsag anlagt af Tved Boldklub.

Jørn Jensen, koordinator i DBU Fyn, var kort i sin melding til Sport Fyn, torsdag:

- Tved Boldklub er dømt som vinder af kampen, fordi Marienlyst brugte en spille, der ikke var spilleberettiget.

Annonce

Røg kun til Odense Q

I forbindelse med corona-krisen indførte DBU Fyn en særregel gående ud på, at en klub skulle have været i besiddelse af en spillers certifikat pr. 28. marts, for at spilleren var berettiget til at kunne komme i aktion i blandt andet pokalturneringen.

Den pågældende Marienlyst-spiller havde trænet med holdet hele året og har en amatøraftale med klubben, men hans spillercertifikat var først i klubbens besiddelse i slutningen af maj.

- Vi troede, vi havde styr på det, men det havde vi så ikke. Der skete en ærgerlig, menneskelig fejl. DBU Fyn sendte kun meddelelsen om den 28. marts - som altså var en særregel - ud til en person i klubben - kampfordeleren - og hos os skete der så det uheldige, at meldingen kun blev sendt videre til til Odense Q (Kvindeafdelingen i Marienlyst, red.), forklarer sportschef Rene Stasiak.Vi troede, vi havde styr på det, men det havde vi så ikke. Der skete en ærgerlig, menneskelig fejl.

Rene Stasiak, sportschef i Boldklubben Marienlyst


Fra Marienlyst har man imidlertid meldt tilbage til DBU Fyn, at klubben undrer sig over, at den ulovlige spiller overhovedet kunne komme til at stå på holdkortet til pokalkampen.

- Vi har fået oplyst, at det slet ikke skulle kunne ske, som det lyder fra Rene Stasiak.

Annonce

Første betydende kamp

Både Rene Stasiak og cheftræner Thomas Torhøj understreger, at "Marienlyst ikke kunne drømme om at snyde".

- Hvorfor skulle vi det. Jeg havde 19 spillere at tage af, som det lyder fra Thomas Thorhøj.

Thorhøj tilføjer imidlertid, at der er stor skuffelse hos spillerne, fordi de elsker at spille i pokalturneringen.

Og cheftræneren er også personlig skuffet. Han siger:

- Som ny træner var det min første betydende kamp for klubben, så det ærgrer mig da utroligt, at vi skulle tabe den på skrivebordet.

Rene Stasiak forventer i øvrigt ikke, at Marienlyst vil appellere afgørelsen. Som han siger:

- Den må vi nok sluge.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce