Annonce
Middelfart

Marianne løb med landets største pris for keramikere

Modtageren af årets keramikpris på 100.000 kroner, Marianne Nielsen, får blomster af prisens medstifter Annie Detlefs. Foto: Clay
Danmarks største pris for keramikere - Annie og Otto Johs. Detlefs Fonde OJD - blev i weekend uddelt på Clay Keramikmuseum. Hovedprisen på 100.000 kroner gik til Marianne Nielsen, mens Søren Thygesen fik 50.000 kroner for sine nyskabende eksperimenter med leret.
Annonce

Middelfart: Keramiker Marianne Nielsen modtog lørdag landets største pris for keramikere.

Prisen på 100.000 kroner uddeles af Annie og Otto Johs. Detlefs Fonde OJD hvert år i januar ved en prisfest på Clay Keramikmuseum. Ud over prisen til Marianne Nielsen var der også hæder til keramiker Søren Thygesen, der modtog keramiklegatet på 50.000 kroner.

For mange keramikere er det selve lerets formbarhed eller glasurerne, der er drivkraften i deres arbejde. Sådan er det ikke for Marianne Nielsen. For hende er keramik et sprog, og hun har de senere år arbejdet meget med blomster og grøntsager som motiver, men der er mere på spil hos hende end bare at lave en smuk imitation af naturen. Fascinationen ligger i den kontrast mellem natur og kultur, der kommer frem i oversættelsen til keramik.

Søren Thygesen modtager keramikprisen. Foto: Clay
Annonce

Pris for at eksperimentere

Søren Thygesens arbejde har altid været præget af stor nysgerrighed og en afsøgning af lerets muligheder. I løbet af sin karriere har han været omkring både design af brugskeramik som ansat på Kähler og været engageret i udførelsen af egne og andres keramiske værker i meget store formater, som han har skabt som en del af teamet omkring Tommerup Keramiske Værksted.

I de senere år er det arbejdet med 3D-teknikker til udførelse af murstensskulpturer, der har optaget ham. Og det er netop for sit eksperimenterende arbejde i grænsefeltet mellem moderne teknologi og et ældgammelt håndværk, han nu får legatet.

OJD’s keramikpriser blev indstiftet i 2004 af Annie og Otto Johs. Detlefs ud fra en stor kærlighed til keramisk kunst, kunsthåndværk og design.

De to prismodtagere Søren Thygesen og Marianne Nielsen side om side. Foto: Clay
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart For abonnenter

Lovændring kan bane vejen for boliger i Gamborg: Der skal være noget til både børnefamilier, sølvbryllup-segmentet og de ældre

Kerteminde For abonnenter

Ekskæresten dræbte hendes bror: Line forsøgte i flere uger at få hjælp til at slippe fri fra voldelig kæreste

Annonce