Annonce
Nyborg

Marianne har altid været tæt på havet: Hun har rejst verden rundt med sit arbejde, men Nyborg er hendes hjem

Marianne Holmer blev sidste år formand for Nyborg Sejlforening. Hun har været en del af sejlforeningen, siden hun som 13-årig blev introduceret til den af sin bror. Foto: Louise Holmgaard Nielsen
Marianne Holmer blev sidste år ny formand for Nyborg Sejlforening, og hun har blandt andet været med til at få efterårets kapsejlads Vegvisir Race til Nyborg. Sejlsport er en stor del af hendes liv, og hver uge i løbet af vinteren har hun også været på vandet i sin OK-jolle.

Nyborg: Havet har været omdrejningspunkt for Marianne Holmer, siden hun var helt ung. Som barn legede hun i vandkanten og fangede krabber fra forældrenes badebro, og som voksen har hun gjort en profession ud af at arbejde i havet som marinbiolog.

Havet har altså en helt speciel plads i Marianne Holmers hjerte.

- Det er i den her stressede verden et fristed for mig at kunne sejle ud en fredag aften og være væk hele weekenden, ikke at skulle spekulere på at gøre rent i huset og komme væk fra computeren og skrivebordet. Er det en stille lun aften, kan du sidde i cockpittet og se stjernerne på himlen, og hvis det regner, sidder du nede i kahytten og hygger og lytter til regnen, fortæller Marianne Holmer.

Sidste år trådte hun til som formand for Nyborg Sejlforening, efter at Jens Haugaard måtte trække sig på grund af sygdom. Marianne Holmer har da også sejlet, siden hun som barn fik sin første optimistjolle.

- Der sagde min mor, at jeg måtte sejle selv, bare hun kunne se mig hele tiden. Det var en super tillid at få dengang, fortæller hun.


Alle danskere har vel lidt svært ved at komme igennem vinteren. Der er det rart, hvis vi kan gøre noget af det, vi holder af sammen med vores venner. Det, at komme ud i naturen i den dejlige vintersol, hvor man får røde kinder, er virkelig godt mentalt

Marianne Holmer


Sejler året rundt

For Marianne Holmer er sejlforeningen ikke fjern. Hun har været en del af foreningen, siden hun var 13 år gammel, og det er da også blevet til en 40 års nål for medlemskab i Nyborg Sejlforening.

- Jeg kender klubben rigtig godt og brænder meget for sejlsport. Jeg har selv en turbåd, men sejler også en OK-jolle. Det synes jeg er rigtig sjovt. Det er nogle søde mennesker, og medlemmerne vil rigtig gerne Nyborg Sejlforening, siger Marianne Holmer.

Turbåden egner sig til ture rundt for eksempel til ferier, mens OK-jollen er en enmandsjolle med ét sejl. Den bruger Marianne Holmer blandt andet til kapsejlads.

Hen over vinteren har hun været ude næsten hver weekend med andre fra Nyborg Sejlforening, også selvom temperaturen har været tæt på frysepunktet.

- Det er lidt en ekstremsport, fordi det er ganske koldt om vinteren. Vi sejler typisk hver søndag en time eller to, så længe vi kan holde til det, forklarer Marianne Holmer.

Blå bog

Marianne Holmer, 56 år, bor i Nyborg med sine to døtre på 14 og 18 år. 

Uddannet biolog og har arbejdet som marinbiolog med speciale i ålegræsser. 

Hendes bror, som også sejlede i mange år, fik hende med i Nyborg Sejlforening, og herfra udsprang interessen for sejlads. 

Udover en bachelor og kandidat i biologi har hun en ph.d. og er professor ved Syddansk Universitet. 

Har siden 2019 været dekan (leder) af det Naturvidenskabelige Fakultet på Syddansk Universitet, og før det var hun institutleder på Biologisk Institut.

Om vinteren er de typisk en 5-6 både, og om sommeren er de nærmere det dobbelte, der sejler sammen hver mandag aften.

Her i coronatiden har det at komme ud i naturen også været en god adspredelse fra den mørke vinter. Det giver nogle lyspunkter i en ellers mørk dansk vinter.

- Alle danskere har vel lidt svært ved at komme igennem vinteren. Der er det rart, hvis vi kan gøre noget af det, vi holder af sammen med vores venner. Det, at komme ud i naturen i den dejlige vintersol, hvor man får røde kinder, er virkelig godt mentalt, fortæller Marianne Holmer.

Rejselysten lever

Det var ikke meningen, at Marianne Holmer skulle blive i Nyborg. Da hun blev student fra Nyborg Gymnasium, var hun hurtig til at flytte fra byen og sagde overbevisende til sine venner, at hun aldrig ville komme tilbage. Men skæbnen ville det anderledes, og hun fik et jobtilbud som adjunkt på Syddansk Universitet, dengang Odense Universitet, som hun ikke kunne sige nej til.

- Jeg har prøvet at kompensere for det ved at rejse, så jeg har haft mange forskningsprojekter mange steder i verden. Jeg har været rundt i Europa, Australien, Thailand, Filippinerne, Caribien og en del i USA. Det seneste var i Guinea-Bissau med direktionen i januar sidste år, og så har det ikke været muligt at rejse siden, forklarer Marianne Holmer, som glæder sig til igen at kunne rejse uden for Danmarks grænser.

Her har båden også været med enkelte gange. Før hun fik børn, var hun blandt andet udstationeret et år på Mallorca, hvor hun boede på båden.

Som formand for Nyborg Sejlforening håber Marianne Holmer, at hun kan tiltrække flere til sejlsporten og få nogle aktiviteter i klubben, som medlemmerne vil deltage i og bakke op om. Til sommer får de blandt andet kapsejladsen Vegvisir Race til Nyborg, som tiltrækker flere hundrede sejlere fra både ind- og udland.

Og når hun engang får mere tid igen, drømmer hun om igen at tage de lange ture på havet.

Navne For abonnenter

Dødsfald: Nu må Spacemakers og håndboldkvinderne klare sig uden Odense-advokaten Jørn Bonnesen

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Mandagens coronatal: Fortsat under 100 indlagte - 17 i respirator

Odense

Giftige svampe kostede Tikko livet: Nu melder dyrehospital om flere døde hundehvalpe

Fyn For abonnenter

Fynbus giver kontrollører bodycam: 'Fede luder - dine børn dør' - trusler er blevet en del af arbejdsdagen for Christina, der bare skal tjekke en busbillet

Kerteminde

Årets gode nyhed: Skatten sættes ned i 2022

Navne For abonnenter

Dødsfald: Nu kan Jørgen høre alle de vitser, Misse har samlet til ham - i Himlen

Assens

13-årig snittet i ryggen med foldekniv ved ungdomshus: - Vi skal have forebygget de her ting, så de ikke sker igen

Danmark

Mandagens coronatal: Fortsat under 100 indlagte - 17 i respirator

Assens For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Assens

Erhverv

Claudia fik en god idé, mens hun ammede sin søn: Har fordoblet salget i år og drømmer om sin egen hudplejeserie

Fyn

Udbredelse af farlig bakterie kortlagt på kommuneniveau: Fyn er hårdt ramt

Erhverv For abonnenter

Efter næsten 300 millioner: Fynsk erhvervsmand stopper som formand for stor robotvirksomhed

Kerteminde For abonnenter

Påkørte person på invalidscooter og stak af: Det fortrød han få øjeblikke senere

Navne For abonnenter

Dødsfald: Børnebørnene kunne fjerne rygsmerterne - ellers var Jan til OB, heavy metal og Barcelona