Annonce
Faaborg-Midtfyn

Marianne Florman i Pejrup

I 1990'erne var hun en af de populære håndbolddarlings. Nu hjælper Marianne Florman andre med at få større indsigt i heste. Arkivfoto: Yilmaz Polat

Pejrup: Mange forbinder nok navnet Marianne Florman med håndbold, for hun spillede venstre fløj på det danske håndboldlandshold, der vandt OL-guld i Atlanta i 1996 og EM i december samme år. Siden hun indstillede hånboldkarrieren har hun blandt andet været studievært på flere tv-programmer hos DR, men nu er det som terapeut og coach for heste og ryttere, hun slår sine folder, og det er i den egenskab, hun kommer til Pejrup den 25. marts.

Pejrup er en landsby med en del hesteejendomme og aktive hestefolk. I samarbejde med landsbyforeningen og Team Ooms afholdes onsdag den 25. marts en workshop med den tidligere håndboldspiller og nuværende coach og foredragsholder.

Marianne Florman vil demonstrere sine evner til at få heste og mennesker til at arbejde sammen og forstå det "sprog", som heste og mennesker kan kommunikere på.

Arrangementet finder sted på Team Ooms Ridecenter, Pejrupvej 48. Billetterne koster 250 kr. og man kan tilmelde sig via Marianne Flormans hjemmeside "True Lead Academy".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

23-årig havde været til fest: Politiet mangler oplysninger om dræbt ung mand på motorvejen

Leder For abonnenter

Bevar sjælen i byerne

Hver gang man fjerner et hus, fjerner man noget af sjælen, sagde socialdemokraten Anders W. Berthelsen til avisen tidligere på ugen, mens han travede rundt i Hunderup-kvarteret i Odense sammen med en journalist for at kigge på en række af de matrikler, hvor gamle villaer er blevet revet ned til fordel for nybyggeri. Berthelsen har ret: Der forsvinder noget af et kvarters sjæl, når man river en epoke-typisk bygning ned i et kvarter for at erstatte den med et nymodens byggeri. Derfor er det klogt, at de fynske lokalpolitikere beslutter sig for at gennemføre bevarende lokalplaner for kvarterer og bydele, hvor man ønsker at bevare et særligt arkitektonisk udtryk. Det gælder både i Hunderup-kvarteret og i andre boligområder i Odense og på Fyn. Diskussionen om at bevare bygninger drejer sig nemlig ikke blot om nedrivning af gamle villaer i det fornemme Hunderup-kvarter. Det drejer sig også om Gerthasminde og om Møllers Villaby i Odense, og det drejer sig om dusinvis af bymiljøer i Faaborg, i Assens, i Svendborg, ja, i stort set alle de fynske byer. For i langt de fleste byer, landsbyer og bydele findes der karakteristiske bygninger eller kvarterer, som er værd at bevare. Bevares: Vores byer er ikke museer. Derfor er det ikke alle udhuse, cykelskure og parcelhuse, der partout skal bevares for eftertiden, for vores byer skal være levende og kunne udvikle sig i takt med tiden og behovet. En levende by betyder imidlertid ikke, at man som boligejer skal kunne rive bygninger ned efter forgodtbefindende. Tværtimod: I en levende by udviser man respekt for byen, for historien. For dens sjæl. De nedrivninger og nybygninger, som blev nævnt i avisen tidligere på ugen, var markante eksempler på, at det er nødvendigt at skærpe bevaringskravene i Hunderup-kvarteret. Derfor vil det være klogt at gennemføre en bevarende lokalplan i rigmandskvarteret, ligesom det vil være klogt at se på bevaringsindsatsen i andre områder i Odense og i de andre fynske byer. For vi skal have sjælen med. Også i vores byer.

Annonce