Annonce
Nordfyn

Mariam stiller op for de ældre: - Jeg har en anden viden, fordi jeg har mennesker mellem hænderne hver dag

Mariam Cherkawy, demensvejleder i Nordfyns Kommune, stiller op til kommunalvalget i november som ny kandidat for Venstre. Foto: Privat
Demensvejleder i Nordfyns Kommune Mariam Cherkawy greb chancen, da borgmesteren tilbød hende at blive kommunalvalgskandidat for Venstre. Hun mener, at hendes faglighed og unge alder kan bringe nye perspektiver ind i byrådssalen.

Otterup: Listen over mærkesager vil ikke være alenlang, når 35-årige Mariam Cherkawy - hvis alt går efter planen - tager plads i kommunalbestyrelsen efter kommunalvalget 16. november. Faktisk rummer listen blot en enkelt, altafgørende sag: ældreomsorg.

- Jeg har altid gerne villet gøre en forskel for de ældre. Det er det, jeg brænder for. Vores ældre har bygget det samfundsfundament, vi står på i dag, de er vores forældre og bedsteforældre. De fortjener en større stemme, mener Mariam Cherkawy.

Hun er født i De Arabiske Emirater og opvokset i Horsens, men bor i dag i Otterup og har sit daglige virke som aktivitetsmedarbejder i klippekortsordningen på Bryggergården og Kærgården; et arbejde, for hvilket hun i 2020 blev udpeget af PenSam og FOA Ungdom som et af Danmarks 100 største velfærdstalenter. Desuden er Mariam Cherkawy demensvejleder og frivillig i Røde Kors' vågetjeneste.

Annonce

Flere smarte løsninger

Ifølge den nyslåede byrådskandidat er det netop baggrunden som social- og sundhedshjælper, der gør hende i stand til at bidrage med noget nyt og anderledes til fremtidens kommunalpolitik:

- Mange politikere i kommunen kommer med stor erfaring fra erhvervslivet. Jeg kommer med erfaring fra ældreområdet og har en anden viden; jeg har fagligheden, fordi jeg har mennesker mellem hænderne hver dag. Af samme grund ser jeg måske området med lidt andre øjne.

Mariam Cherkawy er også overbevist om, at hendes forholdsvis unge alder kan bringe nye perspektiver til forhandlingsbordet, når kommunalpolitikerne skal træffe beslutninger på ældreområdet:


Vi tænker mere i teknologi og smarte løsninger.

Mariam Cherkawy, demensvejleder i Nordfyns Kommune


- Jeg synes, Nordfyns Kommune gør rigtig meget godt for de ældre, men vi kan gøre det endnu bedre. Der er behov for mere nærvær og omsorg, og tiden til det skal frigøres gennem øget brug af velfærdsteknologi og smarte løsninger, siger hun.

Annonce

Chancen er her

Som velfærdstalent med en stærk motivation for at bidrage til det bedre - undervejs i interviewet understreger hun sine argumenter med skarp gestikuleren - behøvede Mariam Cherkawy ingen betænkningstid, da siddende borgmester Morten Andersen (V) tilbød hende en plads på partiets opstillingsliste:

- Jeg vil bare gerne gøre en forskel. Det er her, chancen er nu, og så slog jeg til, konstaterer hun.

Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Mai-Britt skal ikke længere holde vejret af nervøsitet: To år efter politiker-løfte er vakkelvornt vippeleje omsider blevet fikset

Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde For abonnenter

Andre må - Sanne fra Havnen må ikke: Nu skal teknisk udvalg diskutere om Sanne må låne to p-pladser til at servere fadøl

Annonce