Annonce
Middelfart

Maria troppede op hos Fyens Stiftstidende: Hun er skuffet over ingen ekstra penge til børnepasningen

Det var lidt af en tilfældighed, at Maria Lund Nielsen landede til redaktionsmøde hos Fyens Stiftstidende i Middelfart, hvor kommunens budgetforslag blev gennenmgået. Foto: Daniel Kofoed.
Onsdag afholdt Fyens Stiftstidende åbent redaktionsmøde om forslaget til kommunens budget for 2020. En aflyst yogatime sørgede for, at Maria Lund Nielsen fik afleveret sit budskab til politikerne. Og opbakningen til hendes kamp vokser dag for dag i et borgerforslag.

Middelfart: Hun skulle egentlig havde været til yoga.

Men timen blev aflyst, og så satte hun i stedet kursen mod Fyens Stiftstidendes åbne redaktionsmøde onsdag morgen.

Tirsdag aften blev kommunens budgetforslag for 2020 sendt i høring, og 35-årige Maria Lund Nielsen fra Middelfart tog opfordringen fra avisen op om at komme med input til, hvordan vi dækker de mange forslag og de kommende politiske forhandlinger.

Den kosmetikeruddannede mor har siden foråret kæmpet en kamp for at få indført minimumsnormeringer i daginstitutionerne i Middelfart Kommune.

Hun har rullet en slags forældrebevægelse i gang med demonstrationer i foråret, en foredragsaften og så har hun har afleveret en gavepakke til politikerne, så de husker kommunens yngste borgere, når det milliardstore budget skal lægges.

Men der er i direktionens budgetforslag umiddelbart ikke afsat ekstra penge til flere pædagogkræfter i børnehaver og vuggestuer, og det skuffer ildsjælen.

- Jeg blev nærmest grådkvalt, da jeg læste det, siger Maria Lund Nielsen, der først og fremmest undrer sig over, at der er forslag om en ekstra lukkeuge om året med feriepasning i tre udvalgte daginstitutioner.

Sådan bliver du hørt

Tirsdag blev Middelfart Kommunes budgetforslag for 2020 sendt i høring frem til 2. oktober.Forskellige instanser, råd og bestyrelser er indkaldt til dialogmøder.

Der er spareforslag for 11,3 mi. kr. og forslag, der skal løfte forskelige områder, for 15,8 mio. kr.

Man kan sende høringssvar frem til 2. oktober klokken 12 til økonomiafdelingen på mailadressen trine.sorensen@middelfart.dk.

Du kan desuden være med til at sætte dit præg på, hvordan avisen skal dække budgetforslagene og de politiske forhandlinger.

Skriv eventuelt dit input til nordvest@fyens.dk eller send en kommentar under artiklen på Fyens.dk.

Mange stemmer på borgerforslag

Uden hun selv har ønsket det, er hun de seneste måneder blevet en slags spydspids for de udfordringer, der opleves på børneområdet i kommunen.

Hun oplever i hvert fald, at både ansatte og forældre henvender sig med alt fra ledelsesproblemer til pladsmangel og pædagogkræfter, som nogle oplever, ikke slår til alle steder.

De mange henvendelser bekræfter Maria Lund Nielsen i, at politikerne må tage affære.

- Det er ikke forsvarlig børnepasning. Jeg vil hellere kalde det børneopbevaring. Jeg bruger næsten alle mine vågne timer på det her, siger moren, der til dagligt arbejder på klinikken hos Helsam i Middelfart.

Hun har dog ikke opgivet at få politikerne til at forholde sig til ønsket om flere pædagoger, da hun på lidt over en uge har fået 716 personer til at stemme på et borgerforslag om netop minimumsnormeringer.

Stabchef Martin Albertsen oplyser, at kommunen sender en bekræftelsesmail ud, når afstemningen runder 850. Og når der er 850 bekræftede stemmer, så skal politikerne tage stilling til forslaget i byrådet.

- Vi har aldrig nogensinde oplevet et forslag få så mange stemmer så hurtigt, siger stabschefen, der tilføjer, man fortsat kan stemme i en rum tid endnu, mens kommunen løbende bekræfter stemmerne.

Borgerforslaget ligger på kommunens hjemmeside i op mod 12 måneder.

Annonce

- Vi er ikke uden følelser

Formanden for Børn-, Kultur- og Fritidsudvalget, Lars Vigsø (S), kvitterer for Maria Lund Nielsens ihærdige kamp for børnepasningen.

- Jeg kan godt se fra hendes synspunkt, at hun kan føle sig forbigået. Men der står i direktionens forslag, at den afventer, hvad Folketinget afsætter indenfor området, siger Lars Vigsø.

Han uddyber, at der er en klar forventning om, at der fra regeringens side bliver afsat ekstra midler, da rød blok har indgået en aftale om minimumsnormeringer i landets daginstitutioner.

Udvalgsformanden understreger, at byrådet har sendt et signal om, at man lokalt i første omgang prioriterer skoleområdet, hvis der er penge i overskud i budgettet.

- Det er selvfølgelig altid en kamp, hvor man har sine interesser. Jeg tror ikke, at der er nogen i byrådet, der ikke synes, det er hammervigtigt, at der er resurser til vores børn. Men det er en prioritering, og der er ikke fastlagt noget endnu, siger Lars Vigsø.

Gør det indtryk, at 716 indtil videre har stemt på borgerforslaget om minimumsnormeringer?

- Det er flot, og det viser, at der er meget opmærksomhed på området. Det er positivt, og selvfølgelig gør det indtryk, vi er ikke uden følelser, siger Lars Vigsø.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Navne

En handlekraftig kvinde fylder 80

Faaborg-Midtfyn

Lokal nedlukning af sogn truer efter fødselsdag og fest: Nu lukker alle kommunens bosteder for besøg

Annonce