Annonce
Danmark

Maria gik til dans i 13 år: Kunne ikke lade sig gøre uden hjælp fra forening for udsatte børn

Broen hjalp Maria med betaling af både kontingent og danskesko i de 13 år, hun gik til disko, hiphop, showdans og standard/latin-dans. Foto: Asbjørn Sand/Ritzau Scanpix
Maria Skov Christensen drømte som barn om at gå til dans. En drøm, der ikke kunne gå i opfyldelse på grund af familiens økonomi. Foreningen Broen hjalp derfor med at betale hendes kontingent. Det kom der 13 års dans ud af.
Annonce

Støtte: 21-årige Maria Skov Christensen fra Horsens var seks år, da hun begyndte at drømme om at gå til dans i sin fritid. Hendes forældre var skilt og med to økonomier, der hver især skulle forsørge tre børn, kunne det ikke lade sig gøre at finde penge til det.

Det fik en pædagog på Marias skole hurtigt lavet om på. Hun introducerede Marias mor til foreningen Broen, der hjælper udsatte børn og unge til en aktiv fritid.

Derfra gik det stærkt. Broens lokalafdeling i Horsens dækkede betalingen af hendes kontingent, så hun kunne starte til dans. Lige som hun havde drømt om.

Drømmen blev hurtigt til en passion for Maria, som både trænede disko, hiphop og showdans to gange om ugen og ofte stillede op i turneringer i weekenderne.

Senere startede hun også til standard/latin-dans og Broen hjalp hende indimellem med at købe nye dansesko.

- Dansen var hele mit liv. Derfor har det også betydet al verden, at Broen hjalp mig og gav mig muligheden, fortæller Maria.

Annonce

En del af fællesskabet

Udover muligheden fulgte også venskaber, som Maria ellers ikke villet have fået. Og på danseskolen var alle lige. Noget, der betød meget for Maria at opleve.

- Hos dem spillede det ingen rolle, at det var Broen, der gjorde det muligt for mig at gå til dans. Vi var alle en del af det samme fællesskab.


Dansen var hele mit liv.

Maria Skov Christensen


Selv havde Maria heller ikke et problem med at få støtte af Broen. Derimod oplevede hun, at andre indimellem havde en holdning til det. Nogle undrede sig over, at hendes forældre ikke selv kunne betale det for hende, mens andre ligefrem syntes, at det var pinligt for hende.

- Jeg er bare enormt taknemmelig for det, fastslår Maria.

I dag har hun lagt danseskoene på hylden. Det har hun gjort efter 13 år og utallige dansetimer, der alle sammen var støttet af Broen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Ulven kommer - med hvad?

Odense

Over 30 forslag: Kendt kok, børneven og hyperaktiv tusindkunstner er blandt forslagene til Årets Fynbo 2020

Middelfart For abonnenter

Middelfart-præst har døbt, konfirmeret, viet og begravet i 25 år: - Jeg kan godt finde på at sidde og græde på kontoret

Annonce