Annonce
Sport

Mareridtsskade skæmmede ny Odense Håndbold-sejr

Odense Håndbolds Kathrine Heindahl skadede på uheldigvis Skanderborgs Christina Haahr i mandagens sejr. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Odense Håndbold hentede en forventelig sejr, da Skanderborg blev besejret mandag aften. Kampen blev dog skæmmet af en alvorlig knæskade til de jyske gæster.

Håndbold: En sejr var påkrævet, da Odense Håndbold mandag aften tog imod Skanderborg i kvindernes liga.

For imens Odense Håndbold ligger nummer to i rækken, så forholder det sig diametralt modsat for Skanderborg, der før aftenens kamp lå på næstsidstepladsen med kun en enkelt sejr i holdets seks første kampe.

Klasseforskellen var dog ikke umiddelbart til at få øje på i kampens indledning, hvor gæsterne fra Jylland hang godt ved.

Men desværre for kampen udviklede den sig en anelse for dramatisk allerede i kampens sjette minut.

I et Skanderborg-angreb i højt tempo, ville den jyske bagspiller Christina Haahr spille bolden bredte til Skanderborgs fløjspiller, men i afleveringsøjeblikket blev hun skubbet omkuld af én af Odense Håndbolds hårde hunde, Kathrine Heindahl.

Den uheldige Christina Haahr faldt om på ryggen efter skubbet og afslørede til skræk for publikum, at hun havde revet sit højre knæ af led, da knoglen i stedet for knæskallen stak ud i låret.

Efter flere minutters behandling, hvor blandt andet Odenses Freja Cohrt ydede assistance ved at holde Christina Haahr i hånden, blev Skanderborg-spilleren båret grædende fra banen til stor applaus fra publikum.

I minutterne efter den grimme skade var det tydeligt, at publikum skulle finde sig selv igen i en første halvleg, som endte med 15-12 til Odense Håndbold.

Annonce

Odense Håndbold-Skanderborg 31-26 (15-12)

Ligaen

Kampens gang: 3-3, 5-5, 6-7, 10-8, 12-10, 15-12, 19-14, 20-16, 22-18, 26-20, 29-23, 31-26.

Målscore: Stine Jørgensen 6, Ingvild Bakkerud 5, Freja Cohrt 4, Sara Hald 4, Trine Østergaard 3, Nadia Offendal 2, Katja Johansen 2, Mie Højlund 1, Tess Wester 1, Kathrine Heindahl 1, Nathalie Hagman 1.

Kampens spiller: Ingvild Bakkerud

Udvisninger: Odense Håndbold: 3 Skanderborg: 2

Dommere: Per Krabbe og Stefan Schimidt

Tilskuere: 1789

Odense Håndbolds næste kamp:

Bakkerud stemplede ind

I anden halvleg lykkedes det ikke for Skanderborg at holde snor i Odense Håndbold, der rent offensivt foldede sig ud.

Med en Nycke Groot i spidsen spillede Odense Håndbold sig langsomt men sikkert fra Skanderborg, der halvvejs i anden halvleg var nede med seks mål.

I sommer hentede Odense Håndbold den 24-årige Ingvild Bakkerud fra norske Skrim Kongsberg.

Det norske fyrtårn har endnu ikke sat sig for alvor igennem i klubben, men mandag aften begyndte Ingvild Bakkerud at vise, hvorfor Jan Pytlick ønskede hende til Odense.

For Ingvild Bakkerud viste solide takter i det defensive, hvor hun flere gange brød de jyske angreb.

I den modsatte ende viste nordmanden også stort spil, hvor hun både assisterede og selv bragede bolde i nettet.

Men trods Ingvild Bakkeruds fine spil, så var det ikke en fynsk defensiv uden revner.

For selvom Skanderborg lå næstsidst i ligaen, så lykkedes det alligevel for jyderne score 26 gange i kampen, der endte med 31-26.

Heindahl vil ikke ændre sin spillestil

Odense-træner Jan Pytlick var da heller ikke helt tilfreds med forsvarspillet i mandagens kamp.

- 26 mål mod en modstander som Skanderborg er lige en tand for meget, og jeg ville gerne kunne pille fem eller seks mål fra resultatet. Det er dog ikke fordi, at jeg synes vores forsvar spiller dårligt, Skanderborg får simpelthen bare for mange 'lette' mål, hvor vi for eksempel skal skærme bedre af på returboldene, sagde Jan Pytlick efter kampen.

I Odense Idrætshal gik der et sug igennem hallen, da de 1789 tilskuere langsomt registrerede Skanderborgs Christina Haahrs alvorlige knæskade.

Kathrine Heindahl, hvis skub førte til skaden, var da også efter kampen ked af situationen, skønt hun ikke ville håndtere situationen anderledes en anden gang.

- Det så jo desværre ud til, at det var en længerevarende skade, som hun (Christina Haahr, red.) får efter vores duel. Det er tragisk, at hun er så uheldig, fordi situationen, hun bliver skadet i, er så normal på håndboldbanen. For jeg vil dække op på samme måde i morgen, men det er selvfølgelig tragisk, at hun kommer så slemt til skade, sagde Kathrine Heindahl efter kampen.

Næste gang Kathrine Heindahl og resten af Odense Håndbold skal i aktion er fredag, hvor Slavia Prag venter i Otterup Hallen klokken 18.30.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ole Maare-sagen: Skandaløs optræden af advokat

Fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat blev ikke stiftet for at yde bistand til advokatfirmaer, der er på randen af konkurs. Tværtimod: Fonden blev grundlagt for at støtte forskning, blinde, handicappede og kronisk syge. Derfor er det skandaløst, at fondens midler ikke er blevet anvendt til de nævnte formål, men i stedet i overvejende grad er blevet anvendt til at betale regninger til det nu krakkede advokatfirma Maare Advokatanpartsselskab, som den kendte advokat Ole Maare stod bag. Der er tillige stærkt kritisabelt, at der er foretaget et antal ulovlige dispositioner i fonden, sådan som fondens revisor har påpeget, og sådan som avisen har beskrevet det de seneste dage. Disse forhold er nu - helt berettiget - ved at blive undersøgt af Erhvervsstyrelsen. Det er i skrivende stund uklart, hvornår Erhvervsstyrelsens juridiske gennemgang af sagen er afsluttet, men man kan allerede nu med sindsro konstatere, at Maare Advokatanpartsselskab har optrådt amoralsk i sagen. For en fondsformand skal ikke bruge en fonds pengetank som malkeko, og en fondsformand bør ikke både bestyre en fond og samtidig modtage store millionbeløb for at administrere fonden, sådan som Ole Maare har gjort i den konkrete sag. Det er imidlertid en realitet, at Ole Maare i sin egenskab af advokat med den ene hånd har udskrevet dyre advokatregninger til fonden og i sin egenskab af fondsformand med den anden hånd godkendt de samme regninger i fondsbestyrelsen - i øvrigt sammen med en af sine egne ansatte, som var blevet indsat i fondens bestyrelse. Det er helt utilstedeligt. Og skandaløst. Og forbløffende skamløst. Ole Maare har igennem et langt advokatliv været i berøring med masser af mennesker i Odense og omegn. Nu har han med denne sag helt egenhændigt sværtet sit eget navn til. Derfor er sagen skidt for Ole Maare, for fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat - og ikke mindst for alle de mennesker, som fondens millioner kunne være kommet til gavn.

Annonce