Annonce
Sport

Marcel Hirscher vinder World Cuppen i slalom

Marcel Hirscher vandt for nylig VM-guld i slalom. Tirsdag tilføjede han så endnu en slalom-titel til sit cv, da han vandt World Cuppen på trods af et magert resultat i Stockholm.

Marcel Hirscher kan for sjette gang i karrieren kalde sig vinder af World Cuppen i slalom.

Det østrigske slalomfænomen Marcel Hirscher kan tilføje en ny titel sit cv.

Tirsdag vandt han officielt World Cuppen i slalom i denne sæson, da han ved et city event på Hammarbybacken i Stockholm kvalificerede sig til kvartfinalen. Dermed kan han ikke længere hentes i slalomkonkurrencen i denne sæson.

Under traditionelle World Cup-løb i slalom køres der to gennemløb, men ved afdelingen i Stockholm deltog 16 af de bedste slalomkørere i et knockoutformat.

Da Hirscher sendte franskmanden Victor Muffat-Jeandet ud i ottendedelsfinalen, var World Cup-titlen i slalom sikret for tredje år i træk og for sjette gang i alt.

Dermed gjorde det ikke noget, at han efterfølgende røg ud i kvartfinalen til schweizeren Ramon Zenhäusern, der endte med at vinde afdelingen i Stockholm.

Inden Hirschers exit var franskmanden Clement Noël, der var Hirschers nærmeste konkurrent i den samlede slalomstilling, slået ud i ottendedelsfinalen.

Så sent som i søndags vandt Hirscher VM-guld i slalom for tredje gang i karrieren.

World Cup-titlen i slalom bliver formentlig ikke Hirschers eneste i denne sæson. Han ligger også klart i front af i storslalom og i den samlede World Cup-stilling.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

23-årig havde været til fest: Politiet mangler oplysninger om dræbt ung mand på motorvejen

Leder For abonnenter

Bevar sjælen i byerne

Hver gang man fjerner et hus, fjerner man noget af sjælen, sagde socialdemokraten Anders W. Berthelsen til avisen tidligere på ugen, mens han travede rundt i Hunderup-kvarteret i Odense sammen med en journalist for at kigge på en række af de matrikler, hvor gamle villaer er blevet revet ned til fordel for nybyggeri. Berthelsen har ret: Der forsvinder noget af et kvarters sjæl, når man river en epoke-typisk bygning ned i et kvarter for at erstatte den med et nymodens byggeri. Derfor er det klogt, at de fynske lokalpolitikere beslutter sig for at gennemføre bevarende lokalplaner for kvarterer og bydele, hvor man ønsker at bevare et særligt arkitektonisk udtryk. Det gælder både i Hunderup-kvarteret og i andre boligområder i Odense og på Fyn. Diskussionen om at bevare bygninger drejer sig nemlig ikke blot om nedrivning af gamle villaer i det fornemme Hunderup-kvarter. Det drejer sig også om Gerthasminde og om Møllers Villaby i Odense, og det drejer sig om dusinvis af bymiljøer i Faaborg, i Assens, i Svendborg, ja, i stort set alle de fynske byer. For i langt de fleste byer, landsbyer og bydele findes der karakteristiske bygninger eller kvarterer, som er værd at bevare. Bevares: Vores byer er ikke museer. Derfor er det ikke alle udhuse, cykelskure og parcelhuse, der partout skal bevares for eftertiden, for vores byer skal være levende og kunne udvikle sig i takt med tiden og behovet. En levende by betyder imidlertid ikke, at man som boligejer skal kunne rive bygninger ned efter forgodtbefindende. Tværtimod: I en levende by udviser man respekt for byen, for historien. For dens sjæl. De nedrivninger og nybygninger, som blev nævnt i avisen tidligere på ugen, var markante eksempler på, at det er nødvendigt at skærpe bevaringskravene i Hunderup-kvarteret. Derfor vil det være klogt at gennemføre en bevarende lokalplan i rigmandskvarteret, ligesom det vil være klogt at se på bevaringsindsatsen i andre områder i Odense og i de andre fynske byer. For vi skal have sjælen med. Også i vores byer.

Annonce