Annonce
Nordfyn

Maratonløb nummer 100 for Claus Batiste

Claus Batiste er i færd med at lægge sig ned i midten af billedet.­ Søndag løb han sit maraton nummer 100. Foto: M. Harkjær

Benhårde maraton­løbere var samlet i Bogense for at fejre løbekammerats maratonløb nummer 100 siden 2011

Bogense: Det så ikke videre sjovt ud i regnen og blæsten, men alligevel var smilene brede hos de fleste, da en gruppe maratonløbere søndag formiddag løb ud i Bogense og omegn for at krydse endnu en maratondistance af på deres løbe-cv'er.

Anledningen var den lokale Bogensemand Claus Batistes maratonløb nummer 100, som han havde valgt at fejre på hjemmebane.

Claus Batiste løber normalt i Fjordager Motion i Odense, men løbere med flere end 100 maratonløb i skoene var mødt op fra hele Danmark for at fejre det nye medlem i klubben, som kun har 196 medlemmer i hele landet.

Bogensemanden blev nummer 14 på Fyn, og det har han haft travlt med.

- Jeg begyndte at løbe i 2011, men de 58 af mine maratonløb har jeg løbet i år, lød det fra ham, inden starten gik.

En enkelt løber havde taget turen fra Bergen i Norge for at løbe med Claus Batiste Bogense.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Assens

Tyverier fra to varebiler

Leder For abonnenter

Mennesker med hjertestop skal reddes i fællesskab

Adskillige fynboer og syd- og sønderjyder er i dag i live, fordi de har fået hjælp efter et hjertestop af Region Syddanmarks førstehjælpsordning Danmark Redder Liv. Derfor har ordningen vist sit værd: Danmark Redder Liv redder vitterligt liv. Alligevel er der mindst tre gode argumenter for, at det præhospitale udvalg i Region Syddanmark mandag beslutter sig for at lukke den succesfulde ordning og i stedet lader regionen indgå i Trygfondens Hjerteløber-ordning, der har samme formål som Danmark Redder Liv. For det første er der mange flere syddanskere, der har valgt at deltage i Hjerteløber-ordningen end i Danmark Redder Liv. For det andet er ordningen landsdækkende, hvilket betyder, at også en nordjyde, en københavner eller en lollik på ferie på Fyn kan træde til ved et fynsk hjertestop. For det tredje er ordningen gratis for regionen, fordi Trygfonden betaler omkostningerne. Det sidste er i denne sammenhæng mindre vigtigt, for regionen skal såmænd nok kunne finde de få millioner kroner, som det i givet fald vil koste at køre ordningen videre. Det vigtige er, at hele Danmark bliver i stand til at redde liv ved hjertestop. Der er dog ingen tvivl om, at Hjerteløber-ordningen trænger til en forbedring. Det er f.eks. højst mærkværdigt, at man kan blive hjerteløber uden at have erfaring med eller uddannelse i førstehjælp. Derfor bør regionen i samarbejde med de øvrige regioner motivere Trygfonden til at tage et større ansvar for, at de frivillige, der rykker ud til hjertestop, også reelt kan redde liv. Ellers giver ordningen ingen mening. Indtil Trygfonden er klar med en styrket hjerteløber-indsats, bør regionen fortsat bruge et behersket millionbeløb til uddannelse af de fynboer og syd- og sønderjyder, der melder sig som frivillige - nu blot i Hjerteløber-programmet. Det vil skabe større sikkerhed og tryghed for alle parter. Og det vil sikre, at endnu flere mennesker overlever et hjertestop. For det bedste er at redde liv - i fællesskab. Så tag et førstehjælpskursus - og meld dig til.

Fyn

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Annonce