Annonce
Faaborg-Midtfyn

Mangler frivillige: Genbrugsbutik i centralt butikslokale droppes

Butikslokalet på Algade 13 har været tomt, siden sportsbutikken lukkede ned i april 2019, og det ser ud til at fortsætte, idet den tænkte genbrugsbutik på stedet er droppet. Arkivfoto: René Johansen
KFUM's Sociale Arbejde dropper en genbrugsbutik i Algade i Ringe. Det var mangel på frivillige hænder, der satte en stopper for den.

Ringe: For præcis tre måneder siden meldte KFUM's Sociale Arbejde ud, at man i december 2020 ville åbne en genbrugsbutik i lokalet Algade 13, hvor der senest har været en sportsbutik.

Et nyt koncept af genbrugsbutikker i ”moderne mormor”-stil, lød det fra organisationen i oktober, men butikken er ikke åbnet, og det kommer heller ikke til at ske.

Det oplyser Gitte Holmgaard, afdelingsleder hos KFUM's Sociale Arbejde.

- Desværre kommer den ikke. Det er ærgerligt, men det har været hårdt at få rekrutteret nok frivillige til butikken, siger Gitte Holmgaard.

- Der var nogle rigtig søde, gode og engagerede frivillige, der meldte sig, og vi håbede at kunne skaffe de sidste, for der var en god gejst omkring butikken. Men der var ikke nok frivillige til, at vi turde binde an med det, forklarer hun.

Hun har ikke det nøjagtige tal på, hvor mange frivillige, der havde meldt sig.

- Vi skal have en 20-30 stykker for at kunne køre sådan en butik, og vi manglede i hvert fald en 10 navne, siger afdelingslederen.

Annonce

Corona driller

KFUM's Sociale Arbejde yder en social indsats, og mere end 2300 frivillige er involveret i den landsdækkende organisation, der blandt andet tilbyder sociale caféer og væresteder, bosteder for hjemløse og døgninstitutioner for unge.


Folk vil rigtig gerne det frivllige, men at starte noget nyt op under corona, hvor man også skal passe på sig selv, det giver det hele en ekstra dimension og gør det mere udfordrende.

Gitte Holmgaard, afdelingsleder i KFUM's Sociale Arbejde


Overskuddet fra salget i genbrugsbutikkerne går til det sociale arbejde, og Gitte Holmgaard peger på blandt andet corona som en årsag til, at det ikke er lykkedes at finde nok frivillige i Ringe.

- Folk vil rigtig gerne det frivllige, men at starte noget nyt op under corona, hvor man også skal passe på sig selv, det giver det hele en ekstra dimension og gør det mere udfordrende. Vores informationsmøder blev også udfordret af det, påpeger Gitte Holmgaard med henvisning til infomøderne i butikslokalet, som fandt sted sammen med, at coronarestiktionerne blev strammet.

Hun afviser, at der gøres et nyt forsøg på at skaffe de resterende frivllige, når corona igen tillader en mere normal hverdag.

- Vi har givet det vores bedste bud. Det var en rigtig god lokation i en god by, og de, der meldte sig, var superengagerede, og vi er selvfølgelig kede af at måtte skuffe dem. Vi prøver ikke umiddelbart igen. Butikken er skrinlagt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Kunde fik 300 kroner for et P. S. Krøyer-værk: Er det rimeligt, at antikvitetshandleren nu sælger det for 7.000 kroner?

Annonce