Annonce
Erhverv

Mangler du penge?: Millioner i spil på fynsk investordag

Investor Summit bliver gentaget i år - hvor investorer og virksomheder får mulighed for at udvide dagen med andre arrangementer, når Invest In Odense går sammen med en række andre aktører om en hel dag i investor- og iværksætteriets tegn. Her er direktør Claus Risager fra firmaet Blue Ocean Robotics i gang med at pitche sidste år.Arkivfoto: Kim Rune

Investorer og kapitaltrængende iværksættere får en række tilbud samlet på én dag, når 15 forskellige organisationer, investorer og netværk er gået sammen om at skabe fælles investor-dag i Odense.

Hvis du er investor med penge på lommen eller kapitaltrængende iværksætter med ideen til den næste globale succes, skal du sætte kryds i kalenderen den 15. november i Odense.

Den dag er 15 forskellige aktører inden for investorer, robotter, udvikling, myndigheder og viden gået sammen for at skabe én fælles dag i Odense med fokus på investeringer, matchmaking og jagten på ny kapital og vækst.

- Målet er at sikre, at investorerne vælger at komme til Odense i stedet for at bruge dagen på noget andet, hvis det kun havde været et arrangement, var de måske blevet hjemme, siger Michael Hansen, investment manager fra Odense Seed and Future under Invest In Odense.

Sidste år stod Michael Hansen og Invest In Odense bag Investor Summit, som trak 45 investorer til Teknologisk Instituts lokaler i Forskerparken, hvor de blev præsenteret for en gruppe kapitalsøgende iværksættere og firmaer.

I år er planen at trække 60 investorer til byen, når Nordea i Odense lægger rammer til Investor Summit 2017. I år præsenteres investorerne for 12 business-cases, som skal pitche deres virksomhed fra scenen, og yderligere 12, som præsenterer deres produkter på en udstilling i Nordea.

Annonce

15 aktører laver fælles dag

Investorer og iværksættere mødes i Odense den 15. november hos Nordea i Odenses centrum og Teknologisk Institut.15 aktører står bag:

Business Angels Syddanmark

Odense Seed and Venture (Invest In Odense)

Odense Robotics

Startup Hub

Odense Kommune

Scale-up Denmark Robotics

Væksthus Syddanmark

Robotcluster

Nordea

Teknologisk Institut

DIRA - Dansk Robot Netværk

Robott-Net

Keystones

Syddansk Innovation

Syddansk Universitet

Mange events på dagen

Investor Summit finder sted om eftermiddagen, men arrangementerne starter allerede om formiddagen. Før det kan nye investorer komme på investor-masterclass hos Business Angels Syddanmark eller høre om robotter hos Odense Robotics. Iværksætterne kan lære om kunsten at pitche af en af landets mest erfarne business angels, Søren Hougaard, eller høre om digital transformation fra bankdirektør Michael Frisch fra Nordea.

Målet er at sørge for, at såvel investorer - private som fonde og venturefonde - som driftige iværksættere med de gode idéer, der skal finansieres, vælger turen til Odense den dag, lyder det fra Klaus Holmsberg, som repræsenterer de private investorer.

- Vi har samlet en hel stribe events på dagen, fordi en travl iværksætter eller investor dermed kan få maksimalt udbytte ved at deltage, siger Holmsberg, leder af netværket Business Angels Syddanmark, som tæller 47 store og mindre investorer med en halv milliard kroner i risikovillig kapital.

Det brede samarbejde møder allerede nu opbakning, lyder det fra arrangørerne, som melder næsten udsolgt på dagen til aktiviteterne i Nordea, men der er også aktiviteter andre steder bl.a. hos Teknologisk Institut, hvor det danske robotnetværk DIRA kommer forbi med sit roadshow den dag. Her kan man som investor altså møde nogle af de robotløsninger, som er med til at drive udviklingen og væksten frem - ikke mindst i Odense.

Målet er både at få de gode virksomheder og de investeringsparate investorer på banen.

- Jeg håber, at vi kan få flere investorer ud af busken, så de komme kan komme med på en platform, hvor de jævnligt vil blive tilbudt kvalitetssikrede investeringsmuligheder, og jeg håber, at vi kan placere os bedre i landskabet for de mange virksomheder, som kigger efter ny kapital, siger Klaus Holmsberg forud for den 15. november.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: 47 husmødre fra Vester Hæsinge kørte galt

1994 47 medlemmer af Vester Hæsinge Husmoderforening fik i går formiddag en grim forskrækkelse, da den udflugtsbus, som de var passagerer i, løb løbsk, fordi bussens fører pludselig sank død om bag rattet. Den førerløse bus fortsatte ind på en markvej og væltede om på siden med bagenden hængende ud over en to meter dyb grøft. To passagerer blev lettere kvæstet og kørt til Aabenraa Sygehus, men det kunne være gået langt værre, siger den vagthavende hos Haderslev Politi. Bussen var på vej fra Vester Hæsinge til Møgeltønder, da ulykken skete. De forskrækkede passagerer kunne ikke komme ud af bussen, men måtte vente på assistance fra Falck, der ved hjælp af en stige fik passagerne ud. 1969 - Jeg er helt på det rene med, at det er et spring ud i det uvisse, og ikke mindst derfor er jeg lykkelig for, at teaterchef Kai Wilton er indstillet på, at jeg kommer tilbage, hvis jeg ”brænder fingrene”. Det siger skuespillerinden Lone Helmer, der har fået orlov fra Odense Teater med udgangen af denne sæson for at prøve kræfter med nye opgaver i København. Lone Helmer, der kom til Odense Teater for syv år siden, har været en af teatrets flittigst benyttede skuespillerinder. Hun mener, at det vil være afgørende for hendes videre udvikling, at hun får lejlighed til at arbejde i andre ensembler og med andre instruktører. Der har allerede været bud efter hende fra både tv og filmselskaber. 1944 Opførelsen af de 340 bunkers, som vi skal have i Odense, skrider kun langsomt fremad. Det går ganske godt med støbningen af cementskelletterne, men der er store vanskeligheder med at få inventaret i orden. De sidste dage har arbejdet på de ellers fuldførte dækningsrum ligget stille, fordi der er opstået diskussion om, hvorvidt der skal være fire eller færre elektriske lamper i hvert rum. Driftsbestyrer Westergaard, Randers Elektricitetsværk, har over for Statens Civile Luftværn protesteret mod opsætning af fire lamper, hvilket han hævder er spild af materialer, da man kan nøjes med mindre. Da spørgsmålet er aktuelt for hele landet, vil Elektricitetsværkernes Forening behandle sagen.

Kerteminde

Apoteksejer dropper udbringning: - Vi får 5,49 kroner for at levere en æske medicin

Annonce