Annonce
Middelfart

Manglende sponsorstøtte: Årets jazzfestival aflyst

Restauratør Henrik Rasmussen gennemfører sit planlagte program med ni bands på Torvet, selv om Middelfart Jazzfezztival bliver aflyst.

Manglen på sponsorstøtte og frivillige hænder har tvunget bestyrelsen til at aflyse den 24. udgave af Middelfart Jazzfezztival.

Middelfart: Der bliver ingen 24. udgave af Middelfart Jazzfeztival, i hvert fald ikke i år. Manglen på sponsorkroner og frivillige hænder har i denne uge tvunget bestyrelsen til at aflyse årets festival.

Forberedelserne har ellers været i gang siden februar. Og i sidste uge blev programmet med over 30 bands offentliggjort på festivalens hjemmeside.

- Men vi tør simpelthen ikke at gennemføre med den økonomi og det antal frivillige, vi har tilsagn fra lige nu. Vi mangler fortsat halvdelen af vores sponsorbudget på godt 600.000 kroner. Vi mangler også at finde næsten 50 af de 120 frivillige, som er nødvendige for at få tingene til at køre, når musikken spiller, forklarer Torben Møller-Larsen, der er i gang med sit tredje år som formand.

Han understreger samtidig, at bestyrelsen ikke stikker halen mellem benene.

- Det er en enig bestyrelse, der har truffet beslutningen om at aflyse i år. Men bestyrelsesmedlemmerne er samtidig enige om at blive og kæmpe for at gennemføre Middelfart Jazzfeztival til næste år, siger Torben Møller-Larsen.

Annonce
- Vi kommer igen til næste år, lover jazzformand Torben Møller-Larsen, der her skåler med publikum sidste år.

Faste støtter holder ved

Han har flere forklaringer på, hvorfor det er endt så vidt.

- Vi har trukket for store veksler på de samme frivillige de senere år, derfor har det været svært at få alle med igen. Det er i hvert fald den forklaring, vi har mødt hos flere, når vi har bedt om deres hjælp i år, siger formanden.

Festivalen har atter fået tilsagn om penge fra faste støtter som Middelfart Sparekasse, Kvickly og Dan-Bunkering. Til gengæld har flere af byens andre store virksomheder sagt nej, når bestyrelsen har forsøgt at udvide antallet af storsponsorer.

- Det forstår man måske godt, for der er bud om sponsorkronerne i dag, siger Torben Møller-Larsen.

Også publikums påholdenhed har gjort det vanskeligere at skabe en festival med gratis musik.

- Der kommer sådan set folk nok til koncerterne, men de køber for lidt i vores barer, og det gør ondt, når vi ikke tager entré, forklarer Torben Møller-Larsen.

Hvorfor begynder I så ikke at tage entré?

- Det har været min egen kæphest i flere år, men der er ikke flertal for det i bestyrelsen, siger Torben Møller-Larsen.

Økonomisk knivsæg

Middelfart Jazzfeztival har længe bevæget sig på en økonomisk knivsæg og kom ud af 2015 tæt på nul i godt vejr.

- Det ville ikke kun været uansvarligt af os at gennemføre i år. Vi må heller ikke ifølge vores vedtægter, som siger, at foreningens aktiviteter skal være selvfinansierende og et eventuelt underskud skal være dækket af underskudsgarantier, forklarer Torben Møller-Larsen.

Hvad får dig til at tro, at I kan få festivalen på benene til næste år?

- Jeg håber, aflysningen bliver et wake-up-call, som vil sikre en større opbakning. Samtidig skal vi endnu tidligere på banen med planlægningen. For det vil været et kulturtab for området, hvis festivalen ikke kommer igen, siger Torben Møller-Larsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Mette F: Østdanmark skal betale mere for et land i balance

OB

OB ophæver kontrakten med Anders K. Jacobsen: Kan frit forhandle med andre klubber

Annonce