Annonce
Sydfyn

Manglende personale: Ingen tog på Svendborgbanen

Ingen tog på Svendborgbanen lørdag formiddag. Arkivfoto: Michael Bager.
Der kører ingen tog på Svendborgbanen hele lørdag formiddag. Årsagen er mangler på personale, meddeler DSB's pressevagt

Svendborg: Der kører i øjeblikket ingen tog på Svendborgbanen, og det kommer der heller ikke til resten af lørdag formiddag.

I stedet må pendlere hoppe på en af de busser, der er sat ind på strækningen mellem Svendborg og Odense.

Ifølge pressevagten hos DSB sker aflysningerne, da der har været mangel på personale, nærmere manglede man en lokofører, som kunne køre toget på strækningen. DSB meddeler desuden, at man regner med at genoptage togkørslen omkring middagstid lørdag.

Det er ikke første gang i denne uge, at pendlere er stødt på udfordringer på Svendborgbanen. Tirsdag aften strandede et tog således på trinbrættet ved OUH, da det løb tør for brændstof. /heng

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ole Maare-sagen: Skandaløs optræden af advokat

Fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat blev ikke stiftet for at yde bistand til advokatfirmaer, der er på randen af konkurs. Tværtimod: Fonden blev grundlagt for at støtte forskning, blinde, handicappede og kronisk syge. Derfor er det skandaløst, at fondens midler ikke er blevet anvendt til de nævnte formål, men i stedet i overvejende grad er blevet anvendt til at betale regninger til det nu krakkede advokatfirma Maare Advokatanpartsselskab, som den kendte advokat Ole Maare stod bag. Der er tillige stærkt kritisabelt, at der er foretaget et antal ulovlige dispositioner i fonden, sådan som fondens revisor har påpeget, og sådan som avisen har beskrevet det de seneste dage. Disse forhold er nu - helt berettiget - ved at blive undersøgt af Erhvervsstyrelsen. Det er i skrivende stund uklart, hvornår Erhvervsstyrelsens juridiske gennemgang af sagen er afsluttet, men man kan allerede nu med sindsro konstatere, at Maare Advokatanpartsselskab har optrådt amoralsk i sagen. For en fondsformand skal ikke bruge en fonds pengetank som malkeko, og en fondsformand bør ikke både bestyre en fond og samtidig modtage store millionbeløb for at administrere fonden, sådan som Ole Maare har gjort i den konkrete sag. Det er imidlertid en realitet, at Ole Maare i sin egenskab af advokat med den ene hånd har udskrevet dyre advokatregninger til fonden og i sin egenskab af fondsformand med den anden hånd godkendt de samme regninger i fondsbestyrelsen - i øvrigt sammen med en af sine egne ansatte, som var blevet indsat i fondens bestyrelse. Det er helt utilstedeligt. Og skandaløst. Og forbløffende skamløst. Ole Maare har igennem et langt advokatliv været i berøring med masser af mennesker i Odense og omegn. Nu har han med denne sag helt egenhændigt sværtet sit eget navn til. Derfor er sagen skidt for Ole Maare, for fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat - og ikke mindst for alle de mennesker, som fondens millioner kunne være kommet til gavn.

Annonce