Annonce
Faaborg-Midtfyn

Manglende omsætning: Ringes slagterforretning drejer nøglen

Slagtermester Stefan Jensen ved åbningen af forretningen i Ringe i april 2016. Siden har omsætningen haltet, og nu har han taget konsekvensen og lukket butikken. Foto: Rene Johansen
  • Vester Hæsinge Slagterforretning havde sidste åbningsdag i Ringe lørdag.
  • - Vi gravede bare et større og større hul, lyder forklaringen fra slagtermester Stefan Jensen.
Annonce

Da slagtermester Stefan Jensen fra Vester Hæsinge Slagterforretning slog dørene op til den nye forretning i Jernbanegade i Ringe i april 2016, var der masser af glade kunder.

Siden har det dog knebet med at få skabt en ordentlig omsætning. Og nu har slagtermesteren taget konsekvensen. Butikken havde sidste åbningsdag lørdag i sidste uge.

- Vi er da rigtig trætte af det. Det var ikke det, vi havde for øje, men vi er nødt til at tænke på os selv. Vi graver bare et større og større hul, siger han.

- Jeg var jo aldrig gået ind i det her, hvis ikke jeg havde troet på det. Jeg har hele tiden troet på, at vi kunne få vendt skuden rundt, men der har jeg så bare set forkert.

Stefan Jensen mener, den manglende omsætning kan tilskrives folks handelsmønstre.

- Supermarkederne i dag er dygtige. Jeg er selv i en familie med to børn, hvor begge voksne går på arbejde. Så meget tid har man ikke til at handle. Man kører ikke i ti forskellige butikker for at handle, siger han og henviser til Fjordagerslagteren i Seden, som også for nylig måtte lukke på grund af svigtende omsætning.

- Ringer man til en hvilken som slags slagterforretning i dag, så sælger de nærmest ikke fersk kød - det er tilberedt kød. Det skal være nemt og hurtigt for familierne.

Jernbanegade 21

Gennem 67 år blev der solgt skinker og pølser fra Jernbanegade 21, hvor Mesterslagteren lå.Den familiedrevede forretning lukkede i starten af 2016.

Det var Jacob Hansen, der som tredje generation stod i spidsen for forretningen på daværende tidspunkt.

I april kunne slagtermester Stefan Jensen fra Vester Hæsinge Slagterforretning så slå dørene op og dermed genoptage traditionen for kødsalg på adressen.

Hvad bygningen fremadrettet kommer til at rumme, ligger endnu ikke fast.

Annonce

Flytter aktiviteter

Den manglende omsætning har været et problem stort set fra starten, siger Stefan Jensen. I januar indskrænkede han åbningstiderne i butikken og kunne derved spare to lønninger.

- Men det ændrede bare ikke det store. Der kom stadig for få i de dage, vi så havde åbent, desværre.

Stefan Jensen havde to fuldtidsansatte i butikken i Ringe samt en på 30 timer.

De to medarbejdere flyttes til Vester Hæsinge, mens den tredje er blevet opsagt.

- Jeg købte det lokale forsamlingshus for halvandet år siden i Vester Hæsinge, og der er køkken og den slags, hvor vi vil køre vores smørrebrød og mad ud af huset videre fra, siger han.

- Har du planer om at "prøve lykken" andre steder?

- Jeg koncentrerer mine kræfter i Vester Hæsinge nu. Specialbutikkerne skal ind i de større byer, før de har gang på jord. Men det er da trist for de mellemstore byer som fx Ringe, der ellers har et kæmpe opland.

Han frygter dog ikke for fremtiden for forretningen i Vester Hæsinge.

- Vi er ikke så mange af min slags tilbage. Vores hovedmål i Vester Hæsinge er at slagte dyr og skære dem ud for andre. Salget er faldet en lille smule, så vi satser mere på vores pølsemageri og den slags i stedet for, siger han.

Annonce

Bymægler i arbejdstøjet

Bjarne Dyrehauge, den ene del af bymæglerteamet i Ringe, kalder også lukningen for trist.

- Man må spørge sig selv, om konceptet er forkert, eller det er borgerne, der ikke vil det her. For personligt kan jeg simpelthen ikke forstå, at der med det store opland ikke kan leve en slagter i Ringe by, siger han og tilføjer:

- Om det er kombination af forskellige ting, det skal jeg ikke gøre mig klog på. Men det er trist, og det er bare ikke lige til at få en slagter til byen.

Men det kan måske ske alligevel i den nærmeste fremtid.

- Vi arbejder hidsigt på det. Det er et nyt koncept, men mere kan jeg ikke sige om det nu. Men vi er langt i arbejdet, påpeger Bjarne Dyrehauge.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Fængselsansattes formand venter Madsen flyttet til nyt fængsel: Enner Mark og Nyborg er i spil

Kerteminde

Smitten stiger i Fyns corona-hotspot - nu kommer det mobile testcenter: Se de tre steder, hvor du kan blive testet

Annonce