x
Annonce
Fyn

Manglende Michelin-stjerne til Falsled Kro undrer madanmeldere

Martin Kongstad (tv), der senest har været vært på Radio24syv's "Bearnaise er dyrenes konge", sammen med Berlingskes mad- og vinredaktør Søren Frank. Begge har udtrykt undren over, at Falsled Kro ikke har fået en Michelin-stjerne. Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix
Falsled Kro anses af mange for at være et oplagt bud på et fynsk spisested, der skal tildeles en Michelin-stjerne. At den sydfynske kro endnu engang blev forbigået sidste år, var til stor overraskelse for flere madanmeldere.

- At der ikke var en stjerne i posen til Falsled Kro denne gang kommer bag på mig, faktisk er det svært at komme i tanke om et mere Michelin-agtigt sted end Falsled Kro, efter den nye ejerkreds med Michael Pram Rasmussen i spidsen og den nye køkkenchef Kasper Tind Hasse er kommet til.

Søren Frank, mad- og vinredaktør på Berlingske

- Da guiden bevægede sig uden for København, burde det øjeblikkeligt have udløst en stjerne til Falsled Kro, for det har altid været en driftssikker restaurant med et højt gastronomisk niveau, der er til at regne med.

Ole Troelsø, madanmelder for Børsen og tidligere formand for Danske Madanmeldere

- Det er fuldkommen latterligt, at de ikke kom med. Jeg har lige spist på tostjernede og trestjernede restauranter i Frankrig, og efter den målestok ville de ligge til to. Så at de ikke får nogen er ubegribeligt. Jeg synes faktisk, de (Michelin, red.) underminerer deres eget virke ved ikke at give dem nogen. Det er helt vildt langt ude.

Martin Kongstad, madanmelder og vært på "Bearnaise er dyrenes konge" på Radio24Syv.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Coronavirussen vil forandre dansk politik

I Danmark har vi – heldigvis – en politisk tradition for, at vi rykker sammen, når det gælder. Således kunne Folketinget på tværs af partiskel i et højt tempo og uden det sædvanlige politiske fnidder vedtage de nødvendige tiltag. Hvad enten det var omfattende og nødvendige tiltag på sundhedsområdet, forbud mod større forsamlinger eller en historisk stor økonomisk kompensation til ansatte og virksomheder, der er ramt af Coronaen. Også fagbevægelsen og arbejdsgiverne har med indgåelsen af en trepartsaftale, der spænder et sikkerhedsnet ud under rigtigt mange lønmodtagere og mange virksomheder vist, at de er parate til at tage ansvar i denne svære situation. Men det er ikke slut endnu, og der bliver brug for flere tiltag. Både for at håndtere sundhedssituationen, men også for at sikre, at de alt for mange virksomheder, der af den ene eller anden årsag ikke bliver hjulpet af de vedtagne hjælpepakker, kan få den fornødne hjælp. Når denne coronakrise er drevet over, er der behov for samarbejder på tværs af partiskel. Til den tid vil dansk politik være forandret. Vi vil stå med en kæmpe regning, som vi endnu ikke kender, og som skal samles op. Det kommer til at kræve politisk mod og vilje. Hvordan sikrer vi de rette politiske rammer, økonomisk vækst og dermed en fortsat høj beskæftigelse? Og hvordan får vi de mange tusinde mennesker, der i disse dage bliver afskediget eller sendt hjem, tilbage på arbejdsmarkedet? Der er mange spørgsmål, der kræver politisk handling og samarbejde i Folketinget. I den første tid af coronakrisen har Folketinget vist vilje til samarbejde, men hvor længe vil det vare ved? Vil vi se ydrefløjene grave sig ned, som vanen forskriver? Og hvad med regeringens parlamentariske grundlag – herunder ikke mindst Enhedslisten og SF – vil de have modet til også at træffe upopulære beslutninger? Der må gøres ofre i tiden efter, og det er ikke givet, at Arne får lov til at komme tidligere på pension, eller at vi kan afsætte ubegrænset med penge til klimaet, hvis pengene ikke er der. For mig at se er løsningen klar: Et tæt samarbejde mellem S-regeringen og Venstre om en omfattende plan, der skal få Danmark tilbage på sporet. En plan, der rækker mange år frem – også til efter næste folketingsvalg. De to partier har flertal tilsammen og har for mig at se en forpligtigelse til at træffe de nødvendige politiske beslutninger for at bringe Danmark sikkert videre. Coronavirussen har derfor forandret dansk politik her og nu men så sandelig også på lang sigt.

Annonce