Annonce
Odense

Ejendomsselskab opgiver at inddrive husleje: Bazar Fyn lukker

Bazar Fyn lukker. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Efter 12 år i Odense lukker Bazar Fyn på Thriges Plads. Det er ejendomsselskabet Olav de Linde, der opsiger lejemålet fordi de ikke længere tror på, at basaren kan forbedre sin økonomi.

Bazar Fyn drejer nøglen om. Det kommer sig af, at ejendomsselskabet Olav de Linde ikke kan inddrive huslejen. Det skriver TV2 Fyn på deres hjemmeside.

Ifølge TV2 Fyn er huslejen igennem de seneste måneder ikke blevet betalt. Olav de Linde har skriftligt gjort basarens butiksindehavere opmærksomme på, at ejendomsselskabet ikke længere anser det for værende sandsynligt, at huslejen bliver betalt, hvorfor selskabet har valgt at ophæve lejemålet.

Annonce

Ikke rentabelt

I brevet fra Olav de Linde, som TV2 Fyn er kommet i besiddelse af, fremgår det, at ”vi har gennem mange år forsøgt at støtte Bazar Fyn, men vi ser nu ingen mulighed for, at Bazaren kan drives videre”. Det fremgår af brevet også, at Olav De linde mener, at de har udlejet butikslokalerne til en pris, der ligger ”meget under den normale markedsleje for sammenlignelige lejemål”, ligesom der er givet store rabatter på huslejen.

Slutteligt bemærker ejendomsselskabet, at de ikke længere anser det som værende muligt, at basaren kan forbedre sin økonomi.

Der foreligger endnu ikke en konkret dato på, hvornår lejemålene skal være fraflyttet. Basaren åbnede i 2007 og har omkring 40 butikker fordelt på 7000 kvadratmeter.

Olav de Linde ejer ejendommen på Thriges Plads 3, mens Bazar Fyn Aps driver basaren og dermed også står for at betale huslejen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Byråd sætter punktum for Odeon-sag: Men der mangler stadig en undskyldning

Leder For abonnenter

Odeon har tumlet rundt som en beruset balletdanser

Det er ynkeligt, at selskabet bag Odeon ikke vil undskylde de løgne, som man var sendt ud i offentligheden for at dække over sagen om den systemkritiske kinesiske dansetrup Shen Yuns aflyste optræden i musik- og teaterhuset. Odeon-selskabet har, som det fremgik af avisen tirsdag, i stedet valgt at "beklage" sin optræden via en advokat, men man har ikke haft mod og mandshjerte nok til at sige det lille, men vigtige ord "undskyld". Det er uhørt dårlig stil; en uforskammet opførsel. Derfor må man håbe, at Odeon tager ved lære af forløbet og den berettigede kritik, der er blevet rejst mod selskabet. For selvfølgelig skal man undskylde, når man stikker en løgn. Odeon har i Shen Yun-sagen tumlet rundt som en beruset balletdanser midt i et balletkompagni. Man har løjet for offentligheden, og man har løjet for sin kontraktpartner, Odense Kommune. Det har absolut ikke været kønt at se på. Det er blevet grundigt tilbagevist, at aflysningen af den kinesiske dansetrups optræden skyldtes pres fra det kinesiske regime. Der findes ganske enkelt ikke skyggen af dokumentation for, at den kommunistiske supermagt Kina har forsøgt at diktere programmet i et musik- og teaterhus i hjertet af Danmark. Der er andre og bedre forklaringer på, at Shen Yun-truppen ikke fik lejlighed til at optræde i Odeon. Alene det faktum, at truppen er ukendt i offentligheden og derfor næppe ville have haft gennemslagskraft til at samle et større publikum i Odeon, kan begrunde, at truppen fik et nej fra Odeon. Det kunne man imidlertid have sagt højt og dermed sparet sig selv for megen ballade. Ligesom man fra Odeons side kunne have sagt, at der var åbenlyse samarbejdsproblemer mellem den kinesiske trup og musik- og teaterhuset. Det er nu engang altid bedst at sige tingene, som de er - også når det er ubekvemt. Selv om sandheden ifølge mundheldet er ilde hørt, er sandheden altid at foretrække. Derfor må Odeon mande sig op og lære at sige tingene, som de er. Også, når det handler om at afvise ukendte, kinesiske dansere. Alt andet er ynkeligt.

Annonce