Annonce
Sport

Manglende evne til at slå top-6-hold frustrerer FCN

Tariq Mikkel Khan/Ritzau Scanpix
Det irriterer to FCN-profiler, at det endnu ikke er blevet til en sejr i Superligaens mesterskabsspil.

Det frustrerer i FC Nordsjælland, at holdet endnu ikke har vundet i Superligaens mesterskabsspil.

Mandag tabte holdet med 0-3 til FC København, og det er dermed blevet til tre uafgjorte og to nederlag i mesterskabsspillets første fem kampe.

- Vi vil bare rigtig gerne have den sejr. Vi venter på den. Vi har ikke vundet mod top 6-holdene endnu, men vi ser det som en motivation til at vinde den næste kamp og spille godt der, siger kreatøren Mikkel Damsgaard.

Topscorer Andreas Skov Olsen ærgrer sig ligeledes over, at det ikke er blevet til mere i de seneste kampe.

- Det er frustrerende. Især fordi vi har smidt det væk mange gange. Senest mod OB i fredags smed vi en tomålsføring væk på fem minutter. Det er skide frustrerende.

- Vi kan ikke gøre så meget ved det nu. Vi må bare se, om vi kan få en sejr i næste kamp mod FC Midtjylland. Det irriterer bare én jo længere tid, der går, siger Skov Olsen.

Flemming Pedersen overtog trænersædet i FC Nordsjælland før mesterskabsspillet, og selv om det ikke er blevet til en sejr i de fem første kampe, så ser han flere positive takter.

- Hvis man ser bort fra resultaterne, så har jeg faktisk fået en rigtig god start.

- Vi har været tæt på mod OB og Brøndby, hvor vi lige så godt kunne have vundet. Men fakta er, at vi ikke har vundet endnu, siger Flemming Pedersen.

Klubben går efter bronzen, men med seks point op til Esbjerg på tredjepladsen ser det svært ud, erkender Flemming Pedersen.

- Chancerne for bronze er minimale, som det ser ud nu, siger cheftræneren.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tal højt om psykisk sygdom

Der bliver malet sådan et billede af os psykisk syge som nogle vildt farlige kriminelle, der går og stikker folk ned. Men langt størstedelen af os har bare nogle andre udfordringer end andre, og det går værst ud over os selv", sagde 41-årige Michael Hansen til avisen tidligere på ugen. Deri har Michael Hansen ret: Psykisk sygdom er først og fremmest en belastning for den syge, ikke for omgivelserne. Alligevel bliver mennesker med psykiske sygdomme ofte betragtet med mistænksomhed eller direkte frygt af andre mennesker. For de fleste af os har lettere ved at forholde os til et brækket ben end et brækket sind. Sådan behøver det imidlertid ikke være. Hvis vi hver især lærer mere om psykiske sygdomme, kan vi få lagt noget af den unødvendige frygt bag os. Derfor er det godt og nødvendigt, at Michael Hansen og andre som han taler højt om deres sygdom og diagnoser, så vi kan få nuanceret vores syn på psykiatriske sygdomme. Michael Hansen lider af såkaldt paranoid skizofreni, en af de sværeste psykiske lidelser, der findes; en lidelse, som kun ganske få promille af danskerne lider af, og derfor en lidelse som kun ganske få af os kommer til at stifte bekendtskab med i vores liv. Selv om sygdommen er udstyret med et mystisk, endda et nærmest ildevarslende navn, er Michael Hansen imidlertid hverken mere eller mindre farlig for sine omgivelser end dig og mig. Michael Hansen er kort sagt et menneske som os. Og han skal betragtes som sådan; han skal ikke betragtes som potentiel morder. Statistikken er smerteligt tydelig: Langt hovedparten af landets psykisk syge bliver mødt med fordomme, når de taler om deres sygdom. Derfor har fire ud af fem psykisk syge undveget kontakt med andre mennesker, og tre ud af fem har afholdt sig fra at søge uddannelser eller lignende. Det er deprimerende tal. Derfor er der brug for, at Michael Hansen og endnu flere psykisk syge med ham får modet til at tale højt om deres sygdom og til at forklare, hvad den går ud på. Samtidig er der brug for, at vi, der ikke har en psykiatrisk diagnose, har modet til at lytte og forstå. Så tal højt. Det hjælper.

Annonce