Annonce
Erhverv

Stolt vinder af Inspirationsprisen: Jeg arbejder for at blive inspireret af andre og for selv at inspirere andre

Bobler og brunsvinger hører sig til, når der er noget at fejre på Fyn, og det var der forleden hos HR-On i Odense, da stifter og direktør Ali Cevik modtog EY Entrepreneur Of The Year Inspirationsprisen, der bliver delt ud af Erhverv+. Foto: Hung Tien Vu
Ali Cevik, stifter og direktør af tech-virksomheden HR-On, modtager EY Entrepreneur Of The Year Inspirationsprisen uddelt af Erhverv+ for at være en mønsterbryder, både hvad angår sin egen personlige historie og for mangfoldighed, samt evnen til at inspirere og skabe værdi for andre end sig selv.

ODENSE: Skal der være fest på Fyn, så er brunsvigeren svær at komme udenom. Det samme er tilfældet med champagnen for de danske virksomheder, der har deltaget i den globale finale i vækstskaber-konkurrencen EY Entrepreneur Of The Year, der hvert år finder sted i Monaco.

Forleden blev blødt brød, brun farin og bobler forenet på HR-Ons kontor i toppen af banegårdscentret i Odense. Årsagen var den, at tech-virksomhedens stifter og direktør, Ali Cevik, blev hædret med EY Entrepreneur Of The Year Inspirationsprisen på Fyn. Til direktørens egen glædelige overraskelse.

Det er Erhverv+, der står for uddelingen af Inspirationsprisen, og avisen stillede derfor med fotograf og redaktør, mens revisions- og rådgiverhuset EY troppede op med Michael B. Damsgaard (assistant director, Business Development), Emil Overlund (manager), brunsviger og Bollinger.

Ali Cevik får Inspirationsprisen på Fyn for at gå forrest og vise, at man kan, hvad man vil, for at skabe værdi for andre end sig selv og ikke mindst for at inspirere andre til at gøre det samme. Det handler blandt andet om at være stolt af sin baggrund, bevare sin integritet og gøre det, som mange taler om - nemlig at sætte mangfoldigheden i spil i forhold til udvikling, innovation og en bedre bundlinje.

- Jeg er så stolt af denne pris, for den betyder meget mere for mig end at vinde en vækstpris. Jeg arbejder for at blive inspireret af andre og for selv at inspirere andre. Derfor er jeg rigtig glad for netop denne pris, og den vil hjælpe os ud på vores videre rejse. Det kunne ikke være bedre, lød det fra Ali Cevik, da han stod med statuetten - et stort E+ udformet af Svendborg-trykkeriet Step Print Power - i hænderne.

Den får nu lov til at stråle på kontoret sammen med tre gazelle-priser på stribe og vækstvirksomhedens nominering i årets udgave af EY Entrepreneur Of The Year.

Udover HR-On direktøren er Henrik Burkal, administrerende direktør for Rema 1000 i Danmark siden 2005, og Peter Skou, formand for Business Vejle og initiativtager til en lokal corona-taskforce, årets modtagere af Inspirationsprisen i henholdsvis Midtjylland samt Syd- og Sønderjylland.

Masser af mønsterbrud

Ali Ceviks egen historie er i sig selv unik, og direktøren er det, der i indstillingen til prisen bliver fremhævet som en mønsterbryder. Han er født i Tyrkiet og var som barn fårehyrde på den anatolske højslette i landsbyen Gopson, hvor bussen kun kom forbi om onsdagen.

Som ni-årig kom Ali til Danmark. Her brød han mønstret første gang.

Rejsen foregik ikke i bus, men i den bil, som hans far, der havde været rejst i forvejen, hentede ham og broderen i. Det var første gang, de begge satte sig ind i sådan et køretøj.

Destinationen var en lejlighed i Pjentedamsgade i det centrale Odense. Et vindueskig derfra, hvor Ali Cevik i dag driver virksomhed med knap 50 kolleger - herfra 10 nyansatte i løbet af 2020.

Ali Cevik blev forleden overrasket med 007-champagne Bollinger og brunsviger af Emil Overlund, manager i EY, og kollegaen Michael B. Damsgaard, da direktøren er årets vinder af Inspirationsprisen på Fyn. Hos HR-On havde medarbejderne bedt chefen om at tage pænt tøj på til lejligheden under påskud af, at han skulle deltage i en videooptagelse. Foto: Hung Tien Vu.

På andendagen i Danmark begyndte Ali i skole uden at kunne et ord på dansk. Siden ventede gymnasiet, han blev cand.phil i både russisk og samfundsøkonomi og skabte sig en international karriere hos blandt andet ingeniørvirksomheden Sweco, FN og Verdensbanken, indtil Ali Cevik i 2012 stiftede sin nuværende virksomhed - først som HR-Skyen - der tilbyder cloudbaserede online-løsninger til HR, rekruttering og on-boarding.

Der er i dag tale om en global virksomhed styret fra Odense Banegård. Internationaliseringen skete, da HR-On i efteråret etablerede sig i Japan, og der er flere nye markeder i pipelinen.

Mangfoldighedens mod

Ali Cevik understreger med sin egen fortælling, hvor langt mennesker kan nå, hvis der ikke bliver stillet barrierer i vejen for dem. Det er den samme styrke, der ligger i mangfoldigheden, som ifølge direktøren kommer af sig selv, så længe vi ikke spænder ben for den.

Og mangfoldighed handler ikke kun om køn eller hudfarve.


På trods af forhindringerne med alt for få kvindelige kandidater inden for vores område, så er det lykkedes os at opbygge et team, hvor kvinder er repræsenteret med over 30 procent. Ambitionen er en fifty-fifty fordeling.

Ali Cevik, stifter af HR-On og modtager af Inspirationsprisen på Fyn


- En mørk fyr fra Afrika kan tænke præcis som en etnisk dansker. Mangfoldighed foregår inde i hjernen, og derfor kan en flok 50-årige, mandlige ingeniører også godt være innovative. Men hvis de har præcis samme baggrund, har samme uddannelse og måske endda har gået på den samme skole, så er de det næppe, som Ali Cevik forklarede til Erhverv+ for et par måneder siden og fortsatte:

- Vi er mangfoldige fra naturens side, så det handler om at lade være med at sortere det fra. Der skal man først og fremmest turde være åben og have mod til at gøre det. Men mod kommer af viden, og jeg ved, det virker.

Alle kvinder til samtale

Det handler dog også om bevidste tilvalg, og det er en kendt sag, at der for eksempel mangler kvinder på it-uddannelserne, som HR-On blandt andet rekrutterer medarbejdere fra.

- Vi har altid haft stor fokus på at rekruttere kvindelige medarbejdere, ikke mindst programmører. Desværre er der ikke så mange kvinder, der tager en uddannelse indenfor it og softwareudvikling, hvilket også afspejler sig i mængden af ansøgninger, vi modtager. Vi indkalder derfor som princip alle kvindelige ansøgere til softwarestillinger til en samtale. Og alt andet lige vil vi altid prioritere at ansætte en kvindelig programmør, da vi har en politik og bevidst strategi om at skabe et mangfoldigt udviklingsmiljø, uddyber Ali Cevik og tilføjer:

- Jeg arbejder for at blive inspireret af andre og for selv at inspirere andre. Derfor er jeg rigtig glad for netop denne pris, lød det fra en glad og stolt Ali Cevik, da han fik overrakt Inspirationsprisen af Erhverv+ redaktør Henrik Skov Anhøj. Foto: Hung Tien Vu

- På trods af forhindringerne med alt for få kvindelige kandidater inden for vores område, så er det lykkedes os at opbygge et team, hvor kvinder er repræsenteret med over 30 procent. Ambitionen er en fifty-fifty fordeling. Vi har ligeledes en god repræsentation i forhold til de forskellige arbejdsområder, da vi har kvinder inden for alle arbejdsområder fra ledelse, programmering, økonomi og HR til marketing, kommunikation og kundesupport.

Touch fremfor teknik

Da Ali Cevik skulle ansætte sin første medarbejder tilbage i 2012 - en it-kyndig - så var programmerings-kompetencer også sekundære.

- Selvfølgelig har Christian stor teknisk kunnen, men han er også filosof, og det menneskelige touch og indsigten er afgørende for vores succes. Vi har hele tiden for øje, hvad løsningerne skal gøre godt for, og hvordan de kan gøre folk lykkelige. Vi må ikke lade os styre af, hvad teknikken kan, fortæller Ali Cevik.

Michael B. Damsgaard (t.h.), assistant director, Business Development hos revisionshuset EY, ønsker Ali Cevik til lykke med Inspirationsprisen. Foto: Hung Tien VuFOTO: HUNG TIEN VU

Christian Hansen har stadig titel som teknisk direktør (CTO) i HR-On, der er en selvfølgelig del af Odense Mangfoldighedscharter - et netværk, som arbejder for at gøre mangfoldighed til en styrke - og Technology Denmarks virksomhedspagt, et forpligtende fællesskab inden for it- og tech-miljøet om at styrke integrationen mellem virksomheder og uddannelsesinstitutioner.

I den forbindelse er Christian Hansen i gang med at etablere et samarbejde på ungdomsskole-niveau med henblik på at udbyde et fag i programmering målrettet piger - men ikke kun for piger.

Tid til mennesker

For Ali Cevik går inspirationen begge veje og langt tilbage, både når det gælder de medarbejdere, som han dagligt bevæger sig blandt i HR-On, og folk, han møder, i det omkringliggende samfund.

- Han er aldrig for fin til at give mennesker noget af sin tid - uanset i hvilken kontekst, det drejer sig om. Et faktum, som jobsøgende, kunder eller medarbejdere kan skrive under på, som det lyder i indstillingen om årets modtager af Inspirationsprisen på Fyn.

Et andet eksempel er det par, som skrev til ham efter portrættet i Erhverv+ i oktober. De mødte hinanden for 17 år siden på et jobrettet kursus, hvor Ali Cevik var underviseren.

Parret er nu gift og har to døtre. De sendte ham en hilsen og et tak for den inspiration, som de fik med sig dengang.

- Én ting er selvfølgelig, at de begge kom i job, men det at mærke mennesket bag, er altid det vigtige. Når du underviser folk, har du mulighed for at komme tæt på og ind under huden, og det er det, der betyder noget, sluttede Ali Cevik, inden en stolt prisvinder kunne gå ombord i den fynske bagerfavorit og 007-champagnen Bollinger på en ellers gråvejrsramt onsdag.

Inspirationsprisen

  • EY Entrepreneur Of The Year kårer hvert år regionale vindere på tværs af brancher og virksomhedstyper ved seks regionskåringer. Ved landskåringen kåres landsvinderen - årets EY Entrepreneur Of The Year - samt vinderne af syv andre kategorier.
  • EY Entrepreneur Of The Year - Inspirationsprisen er en nystiftet pris i 2020, som for første gang bliver delt ud i regionerne Syd- og Sønderjylland, Midtjylland og Fyn. Det er Erhverv+, der står for uddelingen i samarbejde med EY Entrepreneur Of The Year, efter indstillinger fra læsere og samarbejdspartnere.
  • Prisen går til en erhvervsleder i hver region for et væsentligt engagement og en særlig betydning for erhvervslivet lokalt/regionalt. Det kan være en af konkurrencens deltagere, men kan også være andre erhvervsledere, der i kraft af initiativer og aktiviteter og en vedholdende indsats gør en forskel for andre i området.
  • Vinder af EY Entrepreneur Of The Year - Inspirationsprisen i Syd- og Sønderjylland:

Peter Skou, formand for Business Vejle og initiativtager til taskforcen Forza Vejle, som skal hjælpe byens erhvervs-, handels- og kulturliv godt igennem og ud på den anden side af coronakrisen.

  • Vinder af EY Entrepreneur Of The Year - Inspirationsprisen i Midtjylland:

Henrik Burkal, administrerende direktør i Rema 1000 Danmark gennem 15 år, for en decentral og stærkt værdidrevet ledelsesstil samt som frontløber i kampen mod madspild i dansk dagligvarehandel.

  • Vinder af EY Entrepreneur Of The Year - Inspirationsprisen på Fyn:

Ali Cevik, stifter og administrerende direktør i tech-virksomheden HR-On i Odense, for at bryde mønstre og sætte mangfoldigheden i aktivt spil, for at skabe værdi for andre end sig selv og ikke mindst for at inspirere andre til at gøre det samme.

Odense For abonnenter

Tiltale mod 32-årig: Sendte bud efter Abdinurs drabsmand og to andre med skarpladte pistoler

Assens

SF-profil melder sig ud efter interne stridigheder: - SF er ikke et enkeltmandsparti, hvor én person bestemmer alting

Fyn For abonnenter

Forening svindlede med indsamling til kræftramte børn: Formand ville frifindes i landsretten - fik langt hårdere straf

Fyn

Corona-vacciner til de fynske børn giver travlhed - men ny aftale kan lette presset

Odense

Frygt for Omikron-variant afkræftet: Det er velkendt corona-virus som huserer på Rasmus Rask Skolen

Messerschmidt afviser Thulesen: Jeg kan godt blive formand

Nyborg For abonnenter

Unge i Nyborg får deres helt eget byråd

Odense

Klar til hygge: Psykisk sårbare modtog 10.000 kr. til anlæggelse af et afskærmet miljø i Bolbroparken

Odense

Første uheld: Letbanen støder sammen med personbil under testkørsel

Anklager kræver trecifret millionbøde til Dan-Bunkering og vil sende direktør i fængsel

Middelfart

Flere dages ventetid på pcr-test: Regionen åbner ny mulighed for kviktest i Nørre Aaby

Odense For abonnenter

Manden med arret gør op med den voksne, der forgreb sig på ham som lille: Skriver "afskedsbrev til min pædofil"

Kerteminde

Tina åbner klinik på sin landejendom: Nu mangler hun bare et behåret ben