Annonce
Assens

Kendt bilsamler fik reprimande af dronningen, da han kørte rundt i kongens gamle Bentley: Havde ændret bilens farve

Dronning Margrethe og Prins Henrik fik ved besøget i Assens i september 2003 en køretur i en Bentley, der havde tilhørt Frederik 9., og som Jørgen Strøjer Hansen nu ejer. Arkivfoto: Robert Wengler
Da erhvervsmanden og bilsamleren Jørgen Strøjer Hansen skulle køre Dronning Margrethe rundt på Vestfyn, kunne majestæten ikke helt kende sin fars gamle Bentley.

Glamsbjerg/Assens: Tilbage i 1984 besøgte Dronning Margrethe og Prins Henrik det vestfynske i anledning af Glamsbjergs 100 års jubilæum.

Byens handelstandsforening mente derfor, at det kunne være interessant, at lade den kendte bilsamler Jørgen Strøjer Hansen køre dronningen rundt i byen, for han er nemlig ejer af den Bentley, som har tilhørt majestætens egen far, Frederik 9.

- Det var den største begivenhed for mig, og grunden til at det var mig, der skulle køre, var, fordi min far havde brækket benet, fortæller den nu 73-årige Jørgen Strøjer Hansen, som måtte fremvise sin pletfrie straffeattest, før han kunne godkendes som chauffør.

Annonce

Jeg havde besluttet, at jeg ville lave den bil, som den oprindeligt var, så jeg malede den i Oxford Blue, som farven er, og fik et nyt indtræk i.

Jørgen Strøjer Hansen

Men da Jørgen kørte majestæten rundt i Glamsbjerg, begyndte hun at påpege bilens udseende, for hun kunne ikke helt genkende den.

- Farven var i hvert fald ikke den, hendes far havde, fortæller Jørgen Strøjer Hansen om episoden.

Bilens indtræk var heller ikke den blå farve, som Jørgen Strøjer Hansen havde valgt, men derimod en grå farve, påpegede majestæten.

Og da dronningen 19 år senere skulle besøge Assens, var det atter Jørgen Strøjer Hansen, som fik æren af at give majestæten en tur i Bentley'en.

- Jeg havde besluttet, at jeg ville lave den bil, som den oprindeligt var, så jeg malede den i Oxford Blue, som farven er, og fik et nyt indtræk i, siger Jørgen Strøjer Hansen.

Bilsamler

Og der stod bilentusiasten ved rundkørslen i Assens i 2003 med sin nymalede bil og forventningsfulde øjne med håbet om, at dronningen ville genkende den, som den var i Frederik 9.'s tid.

- Hun kommer ind i bilen, og det første, jeg spørger om, er, om hun kan kende den, fortæller Jørgen Strøjer Hansen.

Jørgen Strøjer Hansen valgte at male bilen og give den et nyt indtræk, så Dronning Margrethe kunne kende den igen. Arkivfoto: Robert Wengler

Og det kunne majestæten godt.

- Ja, nu kan jeg kende bilen, nu er den jo, som den oprindeligt var i fars tid, sagde hun ifølge Jørgen Strøjer Hansen.

Under køreturen i Assens blev der også plads til at sludre om, hvilke royale biler Jørgen Strøjer Hansen ellers lå inde med i sin bilsamling.

- Jeg har jo blandt andet også Kong Christian 10.'s vogn, fortalte bilsamleren til dronningen og understregede, at sønnerne, Kronprins Frederik og Prins Joachim, var meget velkomne til at se udstillingen.

Siden da har Prins Joachim besøgt bilsamlingen i Assens.

- Jeg mangler nu kronprinsen, ham savner jeg da, konstaterer Jørgen Strøjer Hansen.

Annonce

Kronprinsens elbil

Jørgen Strøjer Hansen har omkring 100 biler udstillet i Assens, hvoraf seks af bilerne har tilhørt kongefamilien.

Når bilerne har udtjent deres værnepligt og har kørt en seks-otte år i Kongehuset, får de en ny vogn, oplyser Jørgen Strøjer Hansen.

- Man har måske en tradition for i kongehuset, at man ikke ønsker, at de biler skal ud og køre igen, fortæller han.

Når Jørgen Strøjer Hansen har erhvervet sig et kongeligt køretøj, så er det altså ikke, fordi kongehuset ringer ham personligt op.

- Vi har fået en opringning fra bilforhandleren, der sælger de biler, og så spørger de, om jeg kunne tænke mig at erhverve bilerne, fortæller samleren, som senest købte Kronprinsens elbil af mærket Fisker for et par år siden.

Jørgen Strøjer Hansen har omkring 100 veteranbiler i sin samling i Assens, hvoraf seks af dem har været ejet af kongefamilien. I dag er den pensionerede erhvervsmand ved at bygge boliger i Plums Gård i Assens. Arkivfoto: Martin Kloster

Jørgen Strøjer Hansen har ingen relation til Amalienborg, men han synes, at det er sjovt at kunne samle specielle biler på sit museum, 'Strøjer Samlingen' i Vedstårup, og så er han glad for Kongehuset.

- Jeg synes, at vi skal være stolte af at have en kongefamilie, der gør det så godt, siger samleren og fortsætter:

- Nu arbejder vi jo med 500 års jubilæum for købstaden Assens (i 2024, red.), og jeg vil da håbe og glæde mig til, hvis hun kommer og ønsker os tillykke med jubilæet, så skal jeg da nok lægge bil til.

Foruden den føromtalte Bentley ejer Jørgen Strøjer Hansen desuden også to af dronningens egne tidligere biler - nemlig en Rolls-Royce og en Bentley.

Derudover har han yderligere to Bentleys fra Kong Frederik 9. og en Cadillac fra Kong Christian 10.

Annonce
Odense For abonnenter

Hård kritik af byggeplaner bag Odense Banegård Center: - Useriøs tilgang til Odenses fremtid

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Middelfart

Skimmelsvamp konstateret på skole: Elever er flyttet ud af de ramte lokaler

Nyborg For abonnenter

Ny direktør skal skabe ro efter kaotisk forår på rådhuset: - Jeg tror, man har ledt efter en type som mig

Nyborg

Aldrig sket før: Nu kan du hilse på den berømte Google Street View-bil på Fyn

Assens

Restauranten på havnen gik fint, men: - Det giver ikke mening at genåbne, hvis vi ikke kan finde en kok

Første person i Danmark er testet positiv for abekopper

Fyn

Af krigen voksede et nyt venskab: Masha og Sofia vil hellere gå i dansk skole - Her bliver vi ikke skældt ud og skrevet i den sorte bog

Sport For abonnenter

Andreas Alm forsvarede Hans Christian Bernat, men målmands-polemikken kommer på skidt tidspunkt

Han kan stege din bøf: Verdensmester rejser ud og griller for kunderne

Odense

Gør et røverkøb: Bryggeri-gigant er brændt inde med drikkevarer - sælger sodavand og øl til spotpris

For abonnenter

Meningsmager Gitte Seeberg: Vi vil ikke være til grin for vores egne penge, kære politikere - hvorfor koster benzin dobbelt så meget herhjemme som i USA?

Odense

Ny aftale på plads i Odense: Nyt opholdssted til socialt udsatte for 1,5 mio. kr.

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Fyn kan blive Danmarks svar på Hollywood: Så meget har FilmFyn boostet det fynske filmmiljø

Kerteminde

Peter gav dem huset: Til efteråret vil Arne og Henning give de unge en fed mulighed

Annonce