Annonce
Kerteminde

Mange vil tage del i Det Gode Liv: Foreninger fik både guldkorn og frivillige med hjem

Èn af aftenens pointer lød blandt andet, at foreningerne i fremtiden bør samarbejde langt mere på tværs af byer. Her Pernille Swain (t.v.) formand for Munkebo Gymnastikforening i dialog med Mette Mohr Johanssen fra Kerteminde Boldklub.Foto: Michael Bager

Et ægtepar meldte sig til boldklubben. Nogle ville være besøgsfamilie, og andre skrev sig op i Turismens Venner. Det viste en kort rundspørge i de seks frivilligboder, som stillede op til Det Gode Liv-mødet onsdag aften.

Kerteminde: Der var allerede et stort overtal af frivillige i salen, da Fyens Stiftstidende onsdag aften bød velkommen til inspirationsmøde på Kulturhus Fjorden. Alligevel blev der i løbet af aftenen rakt adskillige frivillige hænder frem mod de seks frivilligboder, som organisationer og foreninger i kommunen havde stillet op i kaffepausen.

- Ja, vi fik virkelig noget ud af det. Der er flere, der har forespurgt om at blive besøgsfamilie, og det er virkelig noget, vi mangler, fortalte Regitze Videbæk, der er formand for foreningen LINK, som står for Lettelse af Integration af Nydanskere i Kerteminde-området.

Turismens Venner fik otte nye navne skrevet op. Altså folk som ønsker at blive medlemmer af foreningen og gøre en forskel for byens turister.

Også Kerteminde Boldklub, som i øjeblikket sender nødsignaler ud efter flere frivillige, fik hjælp i løbet af kaffepausen.

- Vi fik skrevet et ægtepar op, som har meldt sig på banen til at hjælpe os. De har børnebørn i klubben og har tidligere drevet selvstændig virksomhed. De vil gerne hjælpe os med bestyrelsesarbejdet, fortæller Søren Eriksen fra Kerteminde Boldklub.

Annonce

Mere samarbejde på tværs af byer.

Men boldklubben fik ikke kun skrevet navne op. Da aftenen var omme, var et helt A4-ark fyldt med noter, som bestyrelsen skal hjem og arbejde videre med:

- Vi fik bare enormt meget inspiration med hjem. Især Steen Hjorth (formand for Kerteminde Landsbyråd red.) kom med mange guldkorn. Vi håber, han har lyst til at komme med et oplæg på vores generalforsamling, supplerede Mette Mohr Johansson.

Steen Hjorth opfordrede eksempelvis foreningerne til et langt højere grad af samarbejde på tværs af kommunens byer.

- Vi skal i hvert tilfælde bare have fundet en dato, lød det efterfølgende fra Ældre Sagen Langeskov-Munkebo, Louise Qaavigag, som i løbet af aftenen fandt sammen med Pernille Swain fra Munkebo Gymnastikforening.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Skal vi flette vore ...

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce