Annonce
Kerteminde

Mange vil tage del i Det Gode Liv: Foreninger fik både guldkorn og frivillige med hjem

Èn af aftenens pointer lød blandt andet, at foreningerne i fremtiden bør samarbejde langt mere på tværs af byer. Her Pernille Swain (t.v.) formand for Munkebo Gymnastikforening i dialog med Mette Mohr Johanssen fra Kerteminde Boldklub.Foto: Michael Bager

Et ægtepar meldte sig til boldklubben. Nogle ville være besøgsfamilie, og andre skrev sig op i Turismens Venner. Det viste en kort rundspørge i de seks frivilligboder, som stillede op til Det Gode Liv-mødet onsdag aften.

Kerteminde: Der var allerede et stort overtal af frivillige i salen, da Fyens Stiftstidende onsdag aften bød velkommen til inspirationsmøde på Kulturhus Fjorden. Alligevel blev der i løbet af aftenen rakt adskillige frivillige hænder frem mod de seks frivilligboder, som organisationer og foreninger i kommunen havde stillet op i kaffepausen.

- Ja, vi fik virkelig noget ud af det. Der er flere, der har forespurgt om at blive besøgsfamilie, og det er virkelig noget, vi mangler, fortalte Regitze Videbæk, der er formand for foreningen LINK, som står for Lettelse af Integration af Nydanskere i Kerteminde-området.

Turismens Venner fik otte nye navne skrevet op. Altså folk som ønsker at blive medlemmer af foreningen og gøre en forskel for byens turister.

Også Kerteminde Boldklub, som i øjeblikket sender nødsignaler ud efter flere frivillige, fik hjælp i løbet af kaffepausen.

- Vi fik skrevet et ægtepar op, som har meldt sig på banen til at hjælpe os. De har børnebørn i klubben og har tidligere drevet selvstændig virksomhed. De vil gerne hjælpe os med bestyrelsesarbejdet, fortæller Søren Eriksen fra Kerteminde Boldklub.

Annonce

Mere samarbejde på tværs af byer.

Men boldklubben fik ikke kun skrevet navne op. Da aftenen var omme, var et helt A4-ark fyldt med noter, som bestyrelsen skal hjem og arbejde videre med:

- Vi fik bare enormt meget inspiration med hjem. Især Steen Hjorth (formand for Kerteminde Landsbyråd red.) kom med mange guldkorn. Vi håber, han har lyst til at komme med et oplæg på vores generalforsamling, supplerede Mette Mohr Johansson.

Steen Hjorth opfordrede eksempelvis foreningerne til et langt højere grad af samarbejde på tværs af kommunens byer.

- Vi skal i hvert tilfælde bare have fundet en dato, lød det efterfølgende fra Ældre Sagen Langeskov-Munkebo, Louise Qaavigag, som i løbet af aftenen fandt sammen med Pernille Swain fra Munkebo Gymnastikforening.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Regler må stoppe elløbehjul-rod

’Elløbehjul roder i bybilledet’. ’Elløbehjul kører for hurtigt der, hvor der er mange mennesker’. Sådan lød det i min radio i anledning af, at transportminister Benny Engelbrecht mandag holdt møde med de kommuner – deriblandt Odense - hvor det i dag er lovligt at køre på elløbehjul, og hvor elløbehjulene i dag fylder alt for meget i bybilledet på den kedelige måde. Både når de er i brug, og når de ikke er. Men radioværten kunne næsten ikke sige det mere forkert. Hvis et elløbehjul – som oftest ligger og – flyder et sted på gaden, så er det, fordi den person, der senest har brugt det, bare har smidt det. Uden så mange andre hensyn end at det lige passede mig bedst der. Og hvis der er for meget fart på elløbehjulet, så skyldes det udelukkende den, der styrer tempoet. For selvom elløbehjul er smarte, sjove og et godt alternativ til flere biler på vejene, så kan de hverken flytte sig fra et sted fra et andet eller sætte farten uden hjælp fra et menneske. Ansvaret for det rod, som er opstået i kølvandet på lovliggørelsen af elløbehjulene, ligger kun ét sted: Hos dem, der bruger dem. Det er derfor, der er opstået et behov for regler. Fordi tankeløsheden og fraværet af hensyntagen lever for godt hos nogle af dem, der bruger elløbehjulene. Vi skal alle sammen være her og kunne færdes sikkert i trafikken. Så det er mit ansvar, at jeg kigger mig for, inden jeg går over en vej – at jeg ikke bare træder ud i forventning om, at de hjulede trafikanter standser. Det er mit ansvar, at jeg sætter min cykel i et stativ eller i det mindste parkerer den, så den fylder mindst muligt på et fortov, fordi jeg lige skal hente et par bukser, en fløderand eller fire tallerkener. Og det er mit ansvar, at jeg ikke parkerer min bil foran en ud- eller indkørsel, så jeg spærrer vejen for andre. Men nogle brugerne af elløbehjul er ikke det ansvar voksent eller bevidst, og så må der regler til. Og sanktioner til dem, der ikke kan finde ud af at følge dem. Selvom det ville været meget nemmere, hvis vi bare ryddede op efter os selv og tog hensyn til andre.

Fyn For abonnenter

26,5 milliarder fordelt til sundhed, forurening og trafik: Sådan påvirker regionens budget dig

Annonce