Annonce
Nordfyn

Mange tomme bænke: Skovby Kirke målt op til gudstjeneste

Afstanden er for kort til, at folk kan sidde lige bag hinanden på hveranden bænk i Skovby Kirke, konstaterer sognepræst Peder Skovbo Jørgensen. Efter en nøje opmåling fordeler graver Birgitte Østerberg salmebøger, så kirkegængerne kan se, hvor de må sidde. Foto: Betty Rasmussen
Præsten går foran med tommestokken, og graveren lægger salmebøger på bænkene for at vise, hvor kirkegængerne må sidde, når gudstjeneste Kristi himmelfartsdag markerer en ny kirketid med corona-restriktioner.

Skovby: "Find en plads, hvor der ligger en salmebog". Sådan vil velkomsten lyde, når Skovby Kirke torsdag, Kristi himmelfartsdag klokken 10.15 tager imod til den første gudstjeneste efter corona-lukningen.

Tirsdag formiddag var sognepræst Peder Skovbo Jørgensen bevæbnet med tommestok i gang med at måle op til, hvor kirkegængerne må sidde, når kravene om to meter mellem hver og fire kvadratmeter pr. person skal overholdes.

Kirkens graver Birgitte Østerberg fulgte efter opmåleren og lagde en salmebog på hver reglementeret plads, og med den afstand, der er mellem kirkebænkene i Skovby Kirke, viste tommestokken, at der kan sidde en i hver side af en bænk, hvorefter der skal være to tomme bænke ned til de næste pladser.

Hvis et par følges i kirke, må de dog godt sidde ved siden af hinanden, og det skal så være midt på bænken.

Normalt - altså før nogen i Skovby og resten af Danmark havde hørt om den lumske coronavirus - er der 220 siddepladser i Skovby Kirke. Efter tirsdagens opmåling ligger der 44 salmebøger og venter på sognebørnene.

Annonce

Gudstjenester torsdag

Fra mandag den 18. maj måtte de danske kirker atter åbne for gudstjeneste efter mange ugers corona-lukning. I de fleste nordfynske kirke bliver den første gudstjeneste torsdag, Kristi himmelfartsdag:

Klokken 9: Hasmark, Nr. Højrup, Veflinge.

Klokken 9.30: Skamby.

Klokken 10: Hårslev.

Klokken 10.15: Skovby.

Klokken 10.30: Bederslev, Bogense, Krogsbølle, Særslev, Østrup.

Klokken 11: Langesø, Nørre Sandager.

Klokken 11.30: Padesø.

Præsten glæder sig

Før kirken blev gjort klar til den første gudstjeneste med corona-restriktioner, har hele kirkerummet og alt inventar fået den store hovedrengøring.

- Vi er to, der har brugt halvanden dag på rengøringen, fortæller Birgitte Østerberg, mens hun deler salmebøger rundt. Salmebøgerne har ligget ubrugte hen i langt mere end de 48 timer, der skulle gøre dem smitte-frie.

Også ved alteret skal tommestokken i brug for at beregne, hvor mange der kan komme til nadver ad gangen. De, der går til nadver, vil blive bedt om at spritte hænderne af først, og præsten vil have handsker på, når han uddeler brødet i et bæger i stedet for direkte i hånden.

Peder Skovbo Jørgensen glæder sig til igen at kunne se sine sognebørn, når han holder gudstjeneste, i stedet for at optage en andagt og sende den ud via Facebook, som han har gjort under corona-lukningen.

Og Birgitte Østerberg er også sikker på, at mange i sognet glæder sig til at kunne komme i kirken igen.

- Det er der mange, der siger, når vi møder dem på kirkegården, fortæller graveren.

To på en bænk er der plads til. Hvis det er et par, må de sidde sammen midt på bænken. Foto: Betty Rasmussen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Carlslund genåbnet: Så er der atter æggekage med flæsk og bacon

Fyn For abonnenter

Se video af biljagten på Svendborgmotorvejen: Ulriks fire kameraer fanger farlige trafikanter og bilkabule-syndere

Annonce