Annonce
Nyborg

Mange skoler på Østfyn er igen plaget af corona

Birkhovedskolen i Nyborg er lige nu blandt de skoler på Østfyn, der er hårdest ramt. Foto: Kasper Riggelsen
Det går den forkerte vej med corona-smitten i Nyborg Kommune. Det kan man mærke på skolerne, hvor elever flere steder må blive hjemme efter at være testet positiv. Det gælder dog ikke friskolen i Langtved, selv om sognet er særlig hårdt ramt for tiden.

Østfyn: Det går den forkerte vej med coronas-smitten på Østfyn, viser de seneste tal fra Statens Seruminstitut, som blev offentliggjort tirsdag.

Derfor er det måske ikke så overraskende, at flere skoler rundt i kommunen kan melde om en eller flere elever, som må holde sig hjemme - enten fordi de selve er testet positiv, eller fordi de har været i nærkontakt med en smittet person.

Værst ser det ud lige nu på Birkhovedskolen i Nyborg, hvor 10 elever aktuelt er hjemme spredt ud over de forskellige klassetrin. Heraf er halvdelen, altså en håndfuld elever, testet positiv, oplyser skoleleder Lars Busk Svendsen.

Annonce

Ifølge skolelederen drejer det sig blandt andet om skolebørn på fjerde årgang, som har symptomer på Covid19, men faktisk var man endnu hårdere ramt i sidste uge, fortæller han.

Nyborg Friskole, Vibeskolen i Ullerslev og 4kløverskolen i Ørbæk oplyser alle, at de aktuelt har to elever, som er sendt hjem, mens det på Danehofskolen i Nyborg begrænser sig til en enkelt elev på 9. årgang.

Smittetal og test

Tirsdag var incidenstallet i Nyborg Kommune 362,1 coronasmittede per 100.000 indbyggere.

De seneste syv dage er der konstateret 116 tilfælde af covid-19 i kommunen.

I alt er der siden 27. januar 2020 registreret 1524 lokale tilfælde.

I Nyborg Kommune er der mulighed for en kviktest fem af ugens syv dage på adressen Lindholm Havnevej 29. Der er lukket tirsdag og søndag.

Der er åbent for PCR-test alle ugens dage i testcenteret i Grejsdalen i Nyborg.

Friskole har klaret frisag

Flødstrup Sogn er et af de områder i kommunen, som er særlig hårdt ramt. Selv om det såkaldte incidenstal er faldet en smule fra mandag til tirsdag, ligger det fortsat over 1200.

Alligevel har den lokale friskole i Langtved formået at gå ram forbi. Her har man således ikke et eneste tilfælde af coronasmitte for tiden, fortæller skoleleder Mette Møller Bisgaard.

Til gengæld har man været plaget af en lang række andre dårligdomme så som influenza, og i fredags var man nødt til at køre på nødblus, fordi der ikke var personale nok. Det har heldigvis ændret sig til det bedre.

- Men fordi vi befinder os i en særlig risiko-zone hvad angår corona har vi besluttet at indføre en række forholdsregler. For eksempel må forældrene lige nu ikke komme ind på skolen. Derudover har vi delt udearealet op, så eleverne ikke blandes på tværs af årgange, og så har vi indført overvåget håndvask og afspritning, fortæller hun og tilføjer, at de nye forholdsregler gælder, indtil Flødstrup Sogn mister sin særlige status.

Annonce

Task-force

Nyborg Kommune er hele tiden i kontakt med skolerne rundt om i kommunen, fordi corona-situationen hele tiden ændrer sig. Spørger man lederen af kommunens corona-beredskab, direktør Marianne Stentebjerg, er der dog intet alarmerende ved de nuværende smittetal.

- Skolerne er gode til at agere ud fra de anbefalinger, der hele tiden bliver lagt frem. Det synes jeg også, at vi kan se nogle tegn på. Vi kan selvfølgelig ikke vide, hvad fremtiden bringer, men for nuværende så er det ikke høj smitte blandt eleverne, fortæller hun.

Og hvis smitten viser sig at udvikle sig i negative retning blandt elever i en klasse, er Nyborg Kommune klar med test.

- Vi har en task-force, så på den måde hjælper vi skolerne. Skulle der være en elev med symptomer, så rykker vi ud med vores test-kapacitet og er fleksible. Hvis der er noget smitte i en klasse, så rykker vi ud og tester hele årgangen. Det er et tiltag, som er meget anvendeligt, tilføjer hun.

Annonce
OB For abonnenter

Den største af dem alle er gået bort: Tak for alt, Lars Høgh

Annonce
Annonce
Annonce
OB

Den triste nyhed er nået vidt omkring: Det internationale fodboldforbud FIFA hædrer Lars Høgh - det samme gør mange andre

Assens For abonnenter

Tilhørere fulgte spændt med: Løsgænger har været centrum i flere stridigheder - onsdag gav han borgmesteren kæden på

Kerteminde

Bolchepigen flytter ud - restauratør overtager lokalerne: 'Jeg kan skabe noget mere liv - også til byen'

Erhverv For abonnenter

Krog Iversen-formue vokser kraftigt: Fynsk erhvervskvinde får kæmpe-overskud

Hjulmand hylder afdøde Høgh: En inspiration og et forbillede

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Dropper tilslutningsafgift og lover lave priser: FFV ruller grøn varme ud til hundredvis af faaborgensere

Sport

Se billeder fra en enestående karriere: Mirakelmager i Madrid og så meget mere

Assens For abonnenter

Christian og Marie vil udstykke alternative byggegrunde på marken - et af kravene er græs på taget: 'Det kan godt være, det er modigt'

Fire personer er anholdt for lækage fra efterretningstjenester

Nyborg For abonnenter

Hemmelige planer: Penge fra sundhedshus går til Tour de France

Odense For abonnenter

185.000 solceller på vej ved landsbyer: - Det er jo et gammelt herregårdslandskab

Middelfart For abonnenter

Modstand mod foreslået fjernelse af skorsten: Kan en helt tredje løsning komme i spil?

Annonce