Annonce
Fyn

Mange scener - Inspiration til Sommerrock kommer fra Svendborg

Ida Østergaard Madsen, Xfactor-vinder, tog publikum med storm til Sommerrock i 2014. Arkivfoto: Torben Glyum

Tidligere detailchef Peter Mejer Mortensen fik for ti år siden gang i Sommerrock, som vi kender arrangementet i dag

Annonce

Sommerrock: Når vi fredag kan slentre rundt til en af Danmarks største byfester og opleve musik fra otte forskellige scener, så kan vi takke daværende detailchef Peter Mejer Mortensen og den inspiration, som han hentede fra Svendborg.

Det er ti år siden, at Sommerrock blev udvidet fra et arrangement på Rådhuspladsen med forskellige optrædener til at omfatte en række scener med mange bands rundt om i Fredericias midtby.

- Hele ideen var at få folk til at bevæge sig rundt i byen, og det ville vi kunne, hvis vi satte forskellige scener op, fortæller Peter Mejer Mortensen, der i dag driver egen virksomhed for netværk inden for idrætscentre.

Det var også inden for den verden, han hentede inspirationen.

Det er muligt, at FC Fredericia endte på en 8. plads i 1. division, men klubben endte over Vejle, der til gengæld har et endog meget større budget. Derudover var der blot 10 op til den første plads i oprykningsspillet til Superligaen.

Mads Thejl Hansen
I 2016 var det Black Income, der begejstrede på den store scene på Rådhuspladsen. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Annonce

Landsstævne i Svendborg

I 1994 var han til DGI's landsstævne i Svendborg, og her oplevede han, at bands - bl.a. Lars Lilholt - var placeret rundt omkring, og det fik folk til at flytte sig rundt i byen.

- Det var denne idé, jeg tænkte videre over, og så fik jeg Danske Bank og en række andre virksomheder med på at stille scener op.

I Danmarksgade fandt Fredericia Dagblad sammen med vinhandler Peter Ærensgaard og Løveapoteket om en scene. Og andre sponsorer lagde navn til scener rundt om i den indre by.

Det er denne model, som i dag er fundamentet for Sommerrock. I årenes løb har man været oppe på hele 11 scener. På fredag er der ud over hovedscenen på Rådshuspladsen syv scener.

Som regel skinner solen, når Fredericia kalder til Sommerrock. Foto Michael Svenningsen
Annonce

Seebach og Saybia

Det hidtil største trækplaster var Rasmus Seebach i 2010. Publikum fyldte Rådhuspladsen og strøggaderne i en sådan grad, at brandvæsenet begyndte at få betænkelige miner. I øvrigt er det som bekendt familien Seebach, navnlig faren Tommy Seebach, der lægger navn til efterårets store musicalsatsning på Fredericia Teater.

Også rockgruppen Saybia i 2011 trak mange mennesker til Fredericia, men også selve ideen om, at man kan opleve vidt forskellig rockmusik på såvel små som store scener - og at det er gratis - har fået mange folk til at sætte kursen mod Fredericia til sommerrock, som trækker folk fra hele Vestfyn og de jyske nabobyer.

Peter Mejer Mortensen blev faktisk i 2011 udnævnt til Årets Fredericianer for sit arbejde med at udvikle Sommerrock.

Sommetider har det dog også været nødvendigt med paraply som her i 2015. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Annonce

Gulddrengen

På fredag vil Gulddreng trække mange unge til Rådhuspladsen. Han var et meget populært indslag på den netop overståede Jelling Musikfestival. Men også kopibands som Midt Om Natten og Die Herren er populære.

Og selvfølgelig vil Fredericia egne bands som Barock og Beatles-gruppen Sgt. Pepper fylde Ryes Plads, mens gæster til det mere hårdtslående bl.a. vil nyde lokale Padlock Chain ud for Café Mair's. Rækken af bands er lang. Og så tæller det gode samvær ved boder og restauranter med øl, mad også, ligesom butikkerne lokker med gode tilbud.

Følg med fredag på frdb.dk, når Fredericia trækker i festtøjet og festivalhumør. Vejrudsigten siger sol og 21 grader.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce