Annonce
Nordfyn

Mange flere sommerhuse kan lejes ud på Nordfyn

Der kan lejes flere sommerhuse ud på Nordfyn, end det er tilfældet i dag. Arkivfoto
Efterspørgslen på sommerhuse til udlejning er stor. Og der er mange flere sommerhuse, der kan lejes ud, også selvom de ikke ligger de traditionelle steder.

Nordfyn: Hvis du har et sommerhus på Nordfyn, så er der meget, der tyder på, du kan få mere ud af det.

Det skriver Dansk Kyst & Natur Turisme i en pressemeddelelse.

Sommerhusferie i Danmark er ganske populært. Flere steder overstiger efterspørgslen udbuddet særligt i højsæsonen, og således er der gode muligheder for, at folk med sommerhuse, der ikke ligger de klassiske udlejningssteder også kommer på banen.

For eksempel på Nordfyn, hvor der er et stort uudnyttet potentiale for sommerhusudlejning.

Annonce

En lokal forskel

Øges antallet af udlejede sommerhuse, kan det gøre en betydelig forskel for lokalsamfundene - særligt i ydersæsonerne, skriver Dansk Kyst & Natur Turisme.

Det gør de på baggrund af en såkaldt potentialeanalyse udarbejdet af Feriehusudlejernes Brancheforening på baggrund af tal fra Danmarks Statistik. Denne analyse viser, at 17 af landets kommuner har et særligt stort potentiale for at øge feriehusudlejningen.

- Feriehuse står i dag for 54 procent af samtlige udenlandske overnatninger i Danmark, men vi udnytter kun en brøkdel af den kapacitet, vi har. I Nordfyns Kommune er det for eksempel kun cirka 560 af de cirka 3000 sommerhuse, som står til rådighed for udlejningsmarkedet, og det er et tal, vi gerne vil øge, forklarer Sisse Wildt, som er kommunikationschef i Dansk Kyst- og Naturturisme, i pressemeddelelsen.

I 2019 er der i øvrigt indført et nyt bundfradrag, som betyder, at sommerhusejere kan tjene 40.900 kroner skattefrit ved at leje sommerhuset ud. /cak

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tal højt om psykisk sygdom

Der bliver malet sådan et billede af os psykisk syge som nogle vildt farlige kriminelle, der går og stikker folk ned. Men langt størstedelen af os har bare nogle andre udfordringer end andre, og det går værst ud over os selv", sagde 41-årige Michael Hansen til avisen tidligere på ugen. Deri har Michael Hansen ret: Psykisk sygdom er først og fremmest en belastning for den syge, ikke for omgivelserne. Alligevel bliver mennesker med psykiske sygdomme ofte betragtet med mistænksomhed eller direkte frygt af andre mennesker. For de fleste af os har lettere ved at forholde os til et brækket ben end et brækket sind. Sådan behøver det imidlertid ikke være. Hvis vi hver især lærer mere om psykiske sygdomme, kan vi få lagt noget af den unødvendige frygt bag os. Derfor er det godt og nødvendigt, at Michael Hansen og andre som han taler højt om deres sygdom og diagnoser, så vi kan få nuanceret vores syn på psykiatriske sygdomme. Michael Hansen lider af såkaldt paranoid skizofreni, en af de sværeste psykiske lidelser, der findes; en lidelse, som kun ganske få promille af danskerne lider af, og derfor en lidelse som kun ganske få af os kommer til at stifte bekendtskab med i vores liv. Selv om sygdommen er udstyret med et mystisk, endda et nærmest ildevarslende navn, er Michael Hansen imidlertid hverken mere eller mindre farlig for sine omgivelser end dig og mig. Michael Hansen er kort sagt et menneske som os. Og han skal betragtes som sådan; han skal ikke betragtes som potentiel morder. Statistikken er smerteligt tydelig: Langt hovedparten af landets psykisk syge bliver mødt med fordomme, når de taler om deres sygdom. Derfor har fire ud af fem psykisk syge undveget kontakt med andre mennesker, og tre ud af fem har afholdt sig fra at søge uddannelser eller lignende. Det er deprimerende tal. Derfor er der brug for, at Michael Hansen og endnu flere psykisk syge med ham får modet til at tale højt om deres sygdom og til at forklare, hvad den går ud på. Samtidig er der brug for, at vi, der ikke har en psykiatrisk diagnose, har modet til at lytte og forstå. Så tal højt. Det hjælper.

Annonce